Повръща ми се от яйца и пилешко

13.12.10
20:53

Хора не издържам вече с тия варени яйца. Всеки ден сутрин 3-4 цели и след тренировка по 8 белтъка вече само като помириша варено яйце и ми се повдига. Ако са пържени са добре, ама варени не издържам вече. Пилешкото по същия начин. С какво мога да ги заместя? Яйцата най-вече.

13.12.10
21:00

с пудра

AZ

13.12.10
21:07

Различни рецепти?

13.12.10
22:00

Аз съм така с кафевия ориз и пълнозърнестите макарони

13.12.10
22:09

Щом с пържените нямаш проблем, яж ги пържени, но в мас, или поне ги редувай.

13.12.10
22:11

Сори, ама при мен още няма редактирай.. А относно пилешкото, какъв е проблема да ядеш и свинско, телешко..?

13.12.10
22:13

казано от brusakch на 13.12.10, 21:00:

с пудра

+1

13.12.10
22:26

Пий яйцата - дори ще ти станат приятни така след време. Много съм чувал как се мре от салмонела, ама до сега да съм изпил над 1000 яйца (че и повече) и все купешки и нищо ми няма.

13.12.10
22:44

След като обичаш пържени яйца, какво те спира да си ги приготвиш? Просто използвай масло или мас за пърженето.

Умишленото тъпчене с пилешко до повръщане ме ужасява.
Как може от всичките меса съзнателно да избереш това с най-лошо качество и хранителна стойност, и да го ядеш насила?

14.12.10
00:48

x2 @ автора. Само пържени ям от година сигурно, пилешкото съм го свел до минимум.

14.12.10
01:12

Яйцата на микровълнова стават добре.

14.12.10
07:01

Яйцата не е ли по-добре да ги пържи в зехтин ?

14.12.10
07:08

зехтин след топлнинна обработка става чисто ,,олио,,

14.12.10
08:44

Че какво им е пържени направо в тефлона? Аз моите така ги ям, без мас, олио, зехтин и там каквото. И стават супер :)

14.12.10
08:56

Варени яйца ям много рядко, обикновено ги пържа. Пилешко ям редовно, но зависи и как е приготвено. Повечето пъти ям бут или крило, защото филето ми е сухо.

ЛР

14.12.10
09:30

казано от Петко К на 14.12.10, 08:56:

Варени яйца ям много рядко, обикновено ги пържа. Пилешко ям редовно, но зависи и как е приготвено. Повечето пъти ям бут или крило, защото филето ми е сухо.

Ако консумацията на яйца се увеличи, производството на пилешко ще намалее :)

Относно салмонелата - сещам се за едно проучване в Щатите, което установява, че на всеки 36 000 яйца се пада едва едно (!!!), при което са открити бактерии на салмонела.

Относно питането на автора на темата - имам една снимка на другия РС (този в БГ), на която е заснета следната конфигурация:
- 5 сварени и обелени яйца
- разрязани на 10 половинки

- 2 от тях намазани с горчица
- 2 намазани с майонеза (френска)
- 2 намазани с “Филаделфия” (крема сирене)
- 2 с шунка и парченце масло
- 2 намазани с фъстъчено масло (”Рапунцел” от био магазина)

изживяването е богато и емоционално наситено :)

по-здрави
Лазар

П.П. като се прибера в БГ и запомня - ще кача снимката

14.12.10
10:53

казано от Лазар Радков на 14.12.10, 09:30:

...
Относно питането на автора на темата - имам една снимка на другия РС (този в БГ), на която е заснета следната конфигурация:
- 5 сварени и обелени яйца
- разрязани на 10 половинки

- 2 от тях намазани с горчица
- 2 намазани с майонеза (френска)
- 2 намазани с “Филаделфия” (крема сирене)
- 2 с шунка и парченце масло
- 2 намазани с фъстъчено масло (”Рапунцел” от био магазина)

изживяването е богато и емоционално наситено :)
...

Лелее! Огладнях само докато чета! Мммм... 8-)

@ choveka

Щом са ти станали неприятни, спри да ги ядеш за седмица-две. Друг е въпроса защо ядеш само белтъците след тренировка...
Храненето не е само зареждане на батериите и доставка на градивни вещества. Ако не ти доставя удоволствие, някъде бъркаш.
Слушай тялото си!

14.12.10
23:16

Еми понеже нямам нужда от мазнини след тренировка.

15.12.10
09:05

казано от choveka на 14.12.10, 23:16:

Еми понеже нямам нужда от мазнини след тренировка.

Хм, защо мислиш така?
Още повече, че жълтъка НЕ е само мазнини. Има важни витамини, например. Да не говорим, че белтъка без жълтъка не се усвоява толкова добре. Логично е - никъде в природата няма самостоятелен протеин, нали?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1