13.12.10
20:53
Хора не издържам вече с тия варени яйца. Всеки ден сутрин 3-4 цели и след тренировка по 8 белтъка вече само като помириша варено яйце и ми се повдига. Ако са пържени са добре, ама варени не издържам вече. Пилешкото по същия начин. С какво мога да ги заместя? Яйцата най-вече.
13.12.10
21:07
Различни рецепти?
Щом с пържените нямаш проблем, яж ги пържени, но в мас, или поне ги редувай.
Сори, ама при мен още няма редактирай.. А относно пилешкото, какъв е проблема да ядеш и свинско, телешко..?
13.12.10
22:13
казано от brusakch на 13.12.10, 21:00:
с пудра
+1
Пий яйцата - дори ще ти станат приятни така след време. Много съм чувал как се мре от салмонела, ама до сега да съм изпил над 1000 яйца (че и повече) и все купешки и нищо ми няма.
След като обичаш пържени яйца, какво те спира да си ги приготвиш? Просто използвай масло или мас за пърженето.
Умишленото тъпчене с пилешко до повръщане ме ужасява.
Как може от всичките меса съзнателно да избереш това с най-лошо качество и хранителна стойност, и да го ядеш насила?
x2 @ автора. Само пържени ям от година сигурно, пилешкото съм го свел до минимум.
14.12.10
07:01
Яйцата не е ли по-добре да ги пържи в зехтин ?
14.12.10
08:44
Че какво им е пържени направо в тефлона? Аз моите така ги ям, без мас, олио, зехтин и там каквото. И стават супер :)
Варени яйца ям много рядко, обикновено ги пържа. Пилешко ям редовно, но зависи и как е приготвено. Повечето пъти ям бут или крило, защото филето ми е сухо.
14.12.10
09:30
казано от Петко К на 14.12.10, 08:56:
Варени яйца ям много рядко, обикновено ги пържа. Пилешко ям редовно, но зависи и как е приготвено. Повечето пъти ям бут или крило, защото филето ми е сухо.
Ако консумацията на яйца се увеличи, производството на пилешко ще намалее :)
Относно салмонелата - сещам се за едно проучване в Щатите, което установява, че на всеки 36 000 яйца се пада едва едно (!!!), при което са открити бактерии на салмонела.
Относно питането на автора на темата - имам една снимка на другия РС (този в БГ), на която е заснета следната конфигурация:
- 5 сварени и обелени яйца
- разрязани на 10 половинки
- 2 от тях намазани с горчица
- 2 намазани с майонеза (френска)
- 2 намазани с “Филаделфия” (крема сирене)
- 2 с шунка и парченце масло
- 2 намазани с фъстъчено масло (”Рапунцел” от био магазина)
изживяването е богато и емоционално наситено :)
по-здрави
Лазар
П.П. като се прибера в БГ и запомня - ще кача снимката
казано от Лазар Радков на 14.12.10, 09:30:
...
Относно питането на автора на темата - имам една снимка на другия РС (този в БГ), на която е заснета следната конфигурация:
- 5 сварени и обелени яйца
- разрязани на 10 половинки- 2 от тях намазани с горчица
- 2 намазани с майонеза (френска)
- 2 намазани с “Филаделфия” (крема сирене)
- 2 с шунка и парченце масло
- 2 намазани с фъстъчено масло (”Рапунцел” от био магазина)изживяването е богато и емоционално наситено :)
...
Лелее! Огладнях само докато чета! Мммм... 8-)
@ choveka
Щом са ти станали неприятни, спри да ги ядеш за седмица-две. Друг е въпроса защо ядеш само белтъците след тренировка...
Храненето не е само зареждане на батериите и доставка на градивни вещества. Ако не ти доставя удоволствие, някъде бъркаш.
Слушай тялото си!
казано от choveka на 14.12.10, 23:16:
Еми понеже нямам нужда от мазнини след тренировка.
Хм, защо мислиш така?
Още повече, че жълтъка НЕ е само мазнини. Има важни витамини, например. Да не говорим, че белтъка без жълтъка не се усвоява толкова добре. Логично е - никъде в природата няма самостоятелен протеин, нали?