13.12.10
16:51
Понеделник: Рамо, крака
Вторник: Гърди
Сряда - почивка
Четвъртак - Гръб
Петък - Ръце
Ниво на опит година и нещо..
Години:18
В момента ям по 6 пъти на ден Целта ми е маса..
Нека по-запознатите да кажат този сплит добре ли е?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:21.
Искаш да наблегнеш на ръцете, а ги слагаш последни. Премести ги в понеделник и пробвай методи като суперсерии и т.н., при някои помагат - може и ти да си от тях.
13.12.10
21:24
гръб и гърди трябва да са в непоследователни дни с тренировката за ръце ;) ...
Ръце
рамо+крак
почивка
гърди
гръб
;) зависи и кво’ праиш за ръце... дали ги претренираш как се храниш като цяло трябва да вдигнеш тегло на цялото тяло само тогава може ръката ти да порасне...
13.12.10
21:38
казано от kristiancho на 13.12.10, 21:24:
Ръце
рамо+крак
почивка
гърди
гръб;) зависи и кво’ праиш за ръце... дали ги претренираш как се храниш като цяло трябва да вдигнеш тегло на цялото тяло само тогава може ръката ти да порасне...
Айде като много разбираш обесни какво му пречи да прави днес гърди ,а утре бицепс (или обратното)
Сложи си бицепса понеделник ,но гледай да не го претринираш . Ами трапец ?
Мнението беше редактирано от kristiyann на 13.12.10 21:38.
13.12.10
23:11
Не бих сложил ръце след гръб :) Поне да има почивка след гърба ..
14.12.10
12:47
Значи така..
Понеделник:Рамо + крака
Рамо
Повдигане на дъмбел с една рака в страни - 3 х 15,12,10
Дъмбели в страни от седнало положение - 4 х 15,12,10,8
Дъмбели в страни в изправено положение - 4 х 15,12,10,8
Дъмбел преси - 4 х 12,10,8,6
Щанга зад врат в изправено положение - 4 х 12,18,8,6
Крака
Клек с щанга 3х15
Разгъване за бедра 3х15
Сгъване 3х15
Вторник: Ръце
Щанга от стоеж - 3х 10,8,6 и след тва 3 дроп серии
Лежанка с тесен хват за трицепс - 3 х 10,8,6 и 3 дроп серии
Чуково сгъване с дъмбел за бицепс - 3х 10,8,6 и 3 дроп серии
Френско с щанга - 3 х 10,8,6 и 3 дроп серии
Скотово с щанга - 1х20 1мин почивка и пак 1х20
Трицепсово разгъване на скрипец с въже 1х20 1мин почивка и пак 1х20
Сряда: Почивка
Четвъртак: Гърди
Средна лежанка 3х8
Горна лежанка 3х8
Флайс от горна лежанка 3х8
Дъмбели от средна 3х8
Петък: Гръб
Гребане 3х12
Гребане с дъмбел 3х12
Тяга 3х12
Придърпване на скрипец 3х12
Не съм много сигурен в тренировката за ръце тъй като не съм запознат много със суперсериите и дропсериите.. ако може някой да обясни по-подробно ще е добре :)
14.12.10
14:42
казано от river на 13.12.10, 21:19:
Искаш да наблегнеш на ръцете, а ги слагаш последни. Премести ги в понеделник и пробвай методи като суперсерии и т.н., при някои помагат - може и ти да си от тях.
Ето това ти е отговора . Не слушай другите какво ти пишат. Яж повече и ще се получи :)
14.12.10
15:47
казано от kristiyann на 13.12.10, 21:38:
Ръце
рамо+крак
почивка
гърди
гръб;) зависи и кво’ праиш за ръце... дали ги претренираш как се храниш като цяло трябва да вдигнеш тегло на цялото тяло само тогава може ръката ти да порасне...
Айде като много разбираш обесни какво му пречи да прави днес гърди ,а утре бицепс (или обратното)
Сложи си бицепса понеделник ,но гледай да не го претринираш . Ами трапец ?
хуу е чакай малко той нали тренира бицепс и трицепс заедно... ;) ако е правил гръб миналия ден бицепса може да се претренира от една директна и една индиректна тренировка в рамките на 48часа... същото важи и за трицпса... ;)
14.12.10
17:52
казано от kristiancho на 14.12.10, 15:47:
казано от kristiyann на 13.12.10, 21:38:
Ръце
рамо+крак
почивка
гърди
Сложи си бицепса понеделник ,но гледай да не го претринираш . Ами трапец ?хуу е чакай малко той нали тренира бицепс и трицепс заедно... ;) ако е правил гръб миналия ден бицепса може да се претренира от една директна и една индиректна тренировка в рамките на 48часа... същото важи и за трицпса... ;)
Виш аз какво ти казвам .. ! И той иска да работи на максимум за ръцете ,а ти му казваш да прави 1-во гръб ?! Айде да спред тук ,че само спамим :)
Аз пък не мисля, че ако тренировката му за гръб е след тренировката за бицепс, ще претренира. Напротив, така бицепса ще бъде натоварен от много различни ъгли и ще бъде стимулиран да расте. Е, ако прави по 15 серии за бицепс е съвсем нормално да претренира.
14.12.10
18:23
1. прие казаното от мен буквално виж, че в програмата която написах ръцете са първи гърба последен ... дали първо гръб и на другия ден бицепс или обратно ефекта ще е претрениране ;)
2. ривър.. трябва да търсиш различни ъгли при трен. за бицепс не да отиваш с нагласата ,че като тренираш гръб ще тренираш бицепса под различен ъгъл.. трябва да си на 100% за гръб и без грам вълнение какво къде влиза на бицепса... за бицепс си има отделна тренировка ;)