Програма за покачване на ММ.Искам да попитам добра ли е.

15.12.10
19:54

Здравейте , момче съм на 15 години 171см. , 58 кг.Искам да попитам дали програмата и режима ми са добри за покачване.

Понеделник:
повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж  - 3 серии по 8 повторения
концентрично сгъване - 2 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения

Сряда :
Набирания (широк хват) - 4 серий по 8 повторения
Придърпване на скрипец пред врат - 4 серий по 8 повторения
Гребъне с щанга - 4 серий по 8 повторения
Придърпване на долен скрипец - 3 серий по 8 повторения
Повдигане на щанга за трапец - 4 серий по 6-8 повторения
Подигане на щанга от лег тесен хват - 3 серий по 8 повторения
Кофички с акцент за трицепс - 3 серий по 8-10 повторения
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава - 3 серий по 8 повторения
Френско разгъване - 3 сериий по 8 повторения
Сгъване за предмишница с дъмбели - 3 серий по 8 повторения

Петък:
Раменна преса с щанга зад врат - 3 серий по 8 повторения
Раменна преса с дъмбели пред врат - 3 серий по 8 повторения
Хеликоптер - 3 серий по 8 повторения
Раменно разтваряне встрани - 3 серий по 8 повторения
Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серий по 8 повтонения
Скотово сгъване  - 3 серий по 8 повторения
Бицепсово сгъване на долен скрипец - 3 серий по 8 повторения
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 3 серий по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения

Сутрин ям овесени ядки , към 10 - 10:20 ям Филе ; Пил.шунка ; пил.бутче със салата и хляб, преди тренировка (13-13:30)ям ядки след тренировка ям няколко банана пия протеинов шейк (натурален), а на вечеря ям доста.Най-често месо с ориз ; картофи или зеленчуци.Моля давайте вашите мнения и съвети.

Темата беше редактирана от Offence! на 15.12.10 19:56.

15.12.10
20:15

Мааайкоо,Шварценегер ли ще тренира по тая програма или Рони Кулман?  :)  В петък вместо крака имаш повторение на ръцете от понеделника и срядата.

15.12.10
20:18

мда чесно казано предпочитам да наблегна на ръцете ,защото се възтановявам учудващо и за мен доста бързо ,но бих искал някой ако може да ми предложи хранителен режим за покачване.

TO

15.12.10
20:23

Първо ще ти кажа,че не е хубаво да махаш краката от програмата,дори да ти е неприятно да ги тренираш...Ръцете ще ти растат доста добре и при само 1дна тренировка стига да ядеж хубаво !!
За храната,ми сложи по още 1-2 хранения като обяда някаде през деня да ти станат 5-6-7.Яж повече ориз,спагети,макарони,картофи,хляб също не пречи според мен....Наблягай и на месо - пилешко,свинско,тележко,яйца,мляко може да пиеш и яж извара преди лягане,ако можеш...Не е много сложно. :)

15.12.10
20:25

Краката не ,че ми е неприятно да ги правя просто краката са ми доста по - развити от другите мускулни групи.А извара ям да.

15.12.10
20:34

Прави ми лощо впечатление, че почти не си наблегнал на бицепса и твърде много упражнения за краката..

TO

15.12.10
20:34

Добре като са ти по развити,земи премери бедрото си в средата,после бицепса и накрая гръдната обиколка през зърното и дай да ти кажа дали са ти по-напреднали... :)

Приятели... не разбрахте ли, че няма фитнес програма за ММ или за Релеф. Всичко зависи от това какво ядете.. дали ще направите 10 или 16 повторения - все едно !

15.12.10
20:36

Пич аз точно такъв съвет искам относно храненето.

На пръв поглед темата ти вобще не изглежда така, пич ;)

15.12.10
20:43

да ясно ;д ,но главно това ме интересува какъв хранителен режим да спазвам.

Само ще добавя една фраза на Шварценегер след като стана дума за него.

“Тренираш ли краката расте цялото тяло” ! ! ! сам си прави изводи дали е добре да ги махаш от програмата си за ММ.

Гледай сега, дори да ти направим перфектната диета и да купиш нова кола на някой търговец на добавки, пак ще ти липсва едно важно нещо за тази програма: възстановяването между отделните тренировки. Не само на мускулите, организмът не е само мускули.
Бих ти препоръчал следния вариант: изчакай да построят новия стадион до летището. Там ще има зала със съгурност. Та значи - правиш си понеделник тренировката и веднага скачаш в самолета и тръгваш обратно на изгрева. Така с минаването на часовите зони ще се връща времето назад. Лошото е, че няма как до сряда да почиваш поне 3-4 дена, но мисля, че ми схвана идеята ;)
Аз на твое място нямаше да измислям програми. Щях да пиша в някой форум как вдигам 200 от лежанка, дърпам тяга 1100кг и после сгъвам лоста за предмишници. За да не ми се смеят и да не  ме боли егото. И през това време щях да си ходя 3 пъти седмично в залата и да тренирам с програма за начинаещ. След няколко месеца нямаше да съм 58, а 68кг.
Та е време да се ориентираш искаш ли да качваш, или искаш да тренираш по програма, по която Арнолд е качвал с няколко статуетки Сендоу зад гърба си...

15.12.10
20:53

Зора не ми е да дигам 200 лежанка , а да кача някой друг килограм и аз питам за съвет, а не да ми пишеш некви безмисленни работи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1