18.12.10
20:57
Искам да кажете дали тази програма е добра за покачване на ММ.Дали подбора на упражненията е добър и по колко повторения на серийте трябва да правя?
1.Ръце
-Бицепс
Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж - x4
Бицепсово сгъване с щанга - x3
Скотово сгъване - x4
-трицепс
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава x3
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - x4
Кофички с акцент върху трицепсите или Трицепсово разгъване на горен скрипец - x3
2.Рамо + крака
-рамо
Повдигане на ръце встрани - x4
Повдигане на ръце напред - x3
Повдигане на дъмбели над глава - x3
-крака
Бедрено разгъване - x4
Бедрено сгъване - x3
Лег преса - x4
Калф машини - x4
Клекове - x3 от скоро ги правя
3.Гърди
Избутване на щанга от лег - x4
Избутване на щанга от полу-лег - x4
Избутване на дъмбели от наклонен лег - x3
Флайс или гладиатор - x3
4.Гръб и трапец
-гръб
Едностранно гребане с дъмбел -x3
Набирания - x3
Дърпане на скрипец пред и зад врат - x3
Мечка - x3 от скоро правя
-трапец
Придърпване лост на смит машина за трапец - x4 или с дъмбели
18.12.10
21:03
Програмата е добра. Според мен въпросът е ти добър ли си за нея. И отговорът е ‘Не’.
Нека ти кажа за кой е добра - за някой, който е клякал и дърпал доста тяга. Стигнал е до над 200кг на двете в серии и е решил да качи малко маса по ръцете и гърдите предимно, за да компенсира огромния му гръб, рамене като гюлета и бедра като дъбове. Всъщност всеки, който е стигнал нивото да прави над 10 серии за бицепс и трениращ го в отделен ден най-много с още една група, отдавна трябва да е научил кои повторения работят добре за него вследствие на няколкогодишните редовни тренировки...
18.12.10
21:06
Ами тогава препоръчай ми нещо друго като се има в предвид че стажа ми е окло 5 месеца
18.12.10
21:10
Искаш да кажеш, че четирите важни теми в раздела за трениране, както и немалкото програми в сайта, няма да работят за теб?
18.12.10
21:23
Ами аз мисля че 4 дневен сплит ще ми е добре за ММ.Не виждам такава ?
18.12.10
21:26
Повече тренировъчни дни не значи, че ще качиш повече/по-бързо маса. Дори е възможно да се получи обратното :P
Повечето серии и упражнениа не занчи повече качване на маса то ако беше така много лесно щеше да е ама не е.
18.12.10
21:28
казано от Индиана джоунсев на 18.12.10, 21:23:
Ами аз мисля че 4 дневен сплит ще ми е добре за ММ.Не виждам такава ?
Разбирам силите, които влага избраният ти ник в теб, но може би грешиш. Замислял ли си се?
18.12.10
21:36
Програмата е добра,самоче ти не си още за нея...Колко хора трябва да ти го кажат... Попитал си в първия си пост какво мислиме за програмата и дали е добра - ами да добра е,упражненията са екстра,ама пак ще повторя не е за теб...По добре питай да ти предложат програма като за теб.
18.12.10
21:46
Ами аз немога да намеря програма която да определя че ще е подходяща.Тази на Mаx OT дали ще ми пасне добре.Дайте съвет.
18.12.10
22:05
Една скромна, къса, интензивна прогарма с тежки базови упражнения, комбинирана със стабилно хранене ше ти даде отлични резултати. Жалко, че на мен не ми се отдава яденето и все още си мечтая за тези лесни килца :D
18.12.10
22:08
http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz18UpZ93PW Ето това е програма като за теб ! Тове,че имаш 5 месеца стаж нищо не значи...Аз имам 4 месеца стаж и в началото яко сплитове правих,имаше резултат,но не такъв какъвто исках...Прави тази програма вся тренировка - примерно Понеделник,Сряда и Петък...Храни се много стабилно и резултатите няма да закъснеят. ;)
18.12.10
22:56
Не искам да правя кръгови :)
18.12.10
23:31
Защо ? Да не би егото ти е да е твърде голямо, за да понесе кръгова програма ? А от кога кръговите са унизителни и смешни ?
19.12.10
00:12
Не просто съм правил достатъчно време кръгови.
19.12.10
00:13
Като не искаш кръгови,сложи си по 1дно тежко упражнение за всяка група и пак ги повтаряй сека тренировка...Примерно
Клек
гребане
лег
раменна преса
тяга
И ако ти е мерак нещо за ръце...лег с тесен хват,бицепсово сгъване некви такива...Пробай една такава тренировка по 3 серий и ако праиш с макс кг с който можеш да работиш и не ти е тежко тогава пак ми пиши.
19.12.10
00:35
1.Набирания
2.Лежанка
3.Гребане
3.Полу-лег
4.Клекове/Мъртва Тяга
5.Бицепсово сгъване или Френска преса с дъмбел
нещо такова трябва да се получи ;) Но щом искаш да качваш ЯЖ кат ненормален :)
19.12.10
16:34
Програмата в темата на титуляра е объркана, дали с цел да изглежда по-интересна, дали защото не е мислено задълбочено там. Аргументът ми е че базовите упражнения са поставени в средата или последни в комплексите по мускулни групи.
Пример: Бицепсово сгъване с щанга 2-ро, вместо 1-во. Изтласкване на щанга от лег с тесен хват след ендостранно разгъване (?!)... и някакви кофички за накрая, 2 разтваряния и чак тогава раменни преси при “Рамене”. Освен това общият обем серии е за трениращ с по-голям тренировъчен стаж от поне 18 месеца...