Защо не всеки път различно

18.12.10
20:50

Общоприето схващане е, че трябва да си имаш строга програма по която да се придържаш поне месец- два. Дали? В залата ми има един пич, който всеки път прави различни тренировки, тежи 110 кила при ръст около175- горе долу чист, дори твърди, че е натурален(не ми се вярва) Та интересни ми е това добра стратегия ли е ако се стремим към мускулна маса?

18.12.10
20:53

За мен е мит, че трябва да се сменят постоянно упражненията, все едно ако постоянно правиш лежанка няма да ти пораснат гърдите, просто тялото свиква с правилното изпълнение, и движението става по-скоро машинално от колкото трудно.

На 175 ръст при 100+кг и е релефен, значи е чист колкото снега по улиците :D

Мнението беше редактирано от Madboy на 18.12.10 20:54.

ВН

19.12.10
16:44

Добра стратегия с добри плодове би било ако:
+ имаш огромен стаж и достатъчно практически опит, за да не се налага да “учиш движенията в движение”, но при условие че си толкова напред с материала, че ти е трудно да създадеш нови стимули (стрес) за растеж.
+ ти е скучно и това е единственият начин да се накараш да потренираш нещо - обикновено се прилага от треньори/”стари” атлети.
+ не си толкова глупав, че да не те интересува колко тона си вдигнал днес, колко миналият и по-миналият път, т.е. водиш си сметки на тренировъчен обем общ, за мускулна група, за време и т.н....
+ старо куче си, но тренираш рядко и възстановяването за 72 часа не е проблем или пък си на стероиди и си се възстановил още на следващата сутрин след като се изкъпеш.
+ в пубертета си, но имаш вече 3 години стаж и тренираш с по-опитни партньори, които да наблюдават техниката ти.

Иначе не е непременно лоша стратегия за хората с опит, но не е и по-добра от системните тренировки по програма.

За хората с малък тренировъчен опит винаги е лоша идея.

19.12.10
16:55

+ в пубертета си, но имаш вече 3 години стаж и тренираш с по-опитни партньори, които да наблюдават техниката ти.
На 16 съм имам стаж една година и да, тренирам с двама доста опитни партньори- въпросния пич и тоя дето държи залата, също така отскоро използвам една хранителна добавка: Muscule Marinade за сила и възстановяване. Проблема ми е, че се падам малко Ектоморф, демек нищо не ми се лепи.

TO

19.12.10
17:01

Ми и аз съм ектоморф,ама за 3 месеца сложих 10кг...Сичко е до хранене,няма значение с ква програма тренираш ако не ядеж правилно.

19.12.10
17:46

казано от Torres9 на 19.12.10, 17:01:

Ми и аз съм ектоморф,ама за 3 месеца сложих 10кг...Сичко е до хранене,няма значение с ква програма тренираш ако не ядеж правилно.

брат ами просветли ме ;)

TO

19.12.10
17:49

За кое да те просветля ? Дай по специфична информация,ако искаш с нещо да ти помогнем. :)

19.12.10
18:30

казано от Torres9 на 19.12.10, 17:49:

За кое да те просветля ? Дай по специфична информация,ако искаш с нещо да ти помогнем. :)

еми не знам, викаш храненето, дай някакви идеи и насоки, ама да не го обръщаме тука на чат, пиши ми лично да ти дам скайп

20.12.10
18:32

На 16 години си а вземаш един от най-силните азотни бустери с креатин който е забранен за лица под 18 години, в него има и аминокиселини с разклонени вериги но на него целта далеч не му е  главно да възстановява  ,  бъди нащрек докато го приемаш , ако получиш главоболие или високо кръвно налягане ,  сърцебиене - не се чуди от какво е.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1