19.12.10
20:38
Здравейте на 17 години съм
Скоро играх канадска с 1 авер. бих го и на лява и на дясна ръка. Но след всеки “рунд” ако може да се каже така изпитжам страшна болка в лакътя . ръката ми е 42 не е много изчистена - тренирам от близо година . Какво да направя ?
Това че ръката ти е 42 и е изчистена е прекрасно от визуална гледна точка, прадполагам, но това, което може да направиш е да почиваш- да не я натоварваш прекалено за известно време. Натоварването при канадската си е специфично, като не си свикнал, а и не се занимаваш постоянно с това няма как да си много подготвен- ти грубата сила може да я имаш, но има техники и на загряване и трениране, и в самата борба, още повече нито сухожилията нито мускулитети са привикнали към подобен тип натоварване. Тъй че пази ръката известно време, някакво мазило може да вземеш и разгрявай по-добре друг път преди да играеш.
Мерси брат. Исках да кажа че не е много изчистена :) не си ме разбрал. но няма значение . иначе мисля че най много натоварвам лактите при френското за трицепс и мисля да го спирам :) съ6то така и загрявката преди силова тренировка я пропускам по някога поради липса на време .
Френското товари... аз преди 2-3 месеца разтегнах малко ляв трицеппс на него и си боли- та замени упражненията при които чувстваш натоварването, а също за известно време може да намалиш интензивността на трениране на трицепсите. инак от канадска и аз съм получавал контузии... и загряването е супер важно!
еми за интензивността - 1 път в седмицата го тренирам заедно със бицепса / то по намалено от това накъде / :)
абе не я играйте тая канадска.. от нея може да си навлечете само травми.. преди 2 години имам счупена рака от канадска тоест осука ми се коста м/у бицепса и трицепса и са прекарши.. претърпях 2 операции адски много назад се върнах в фитнес свалих 12 санта на раката.. фитнеса е шибан спорт не си мислете ,че като тренирате сте железни... НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАЙТЕ С НЕГО
Аз се занимавам много с лостове и си мислех, че това ще ми помогне за канадската. Но.. не. Ако нямаш опит и играеш с добър, боли много и дълго време след това. Много е специфично натоварването и за да се пазиш от контузии се иска и техника. Иначе връзките на лакета мнооого болят. И не само те.
Пазете се,защото от тази канадска, техниката едно ама и костната структура си казва думата,демек не е за всеки ...спорт-ген ,има си хора които просто не стават за някой спортове ,колкото и да се твърди че гена се надминавал и от там са предпоставките за сериозни контузий...
Мнението беше редактирано от Тони1 на 02.01.11 13:08.
точно абе като цяло няма смисъл... трябва да мислиш с главата си не с бицепса все пак мозъка не се намира там
31.01.11
22:24
Ако искаш да си добър боксьор, тренирай бокс. Ако искаш да си добър тенис играч, тренирай тенис. Ако искате да сте добър щангист ,вдигайте щанги, тежести и т.н. Но ако искате да сте добър канадски борец, залавяйте се здраво и се борете. - John Brzenk /Ако някой знае, кой е този човек./
Та, като никога не си тренирал или упражнявал този спорт е съвсем нормално да те болят ръцете. Просто използваш мускули и дърпаш жили/връзки, които не са свикнали на това напрежение. Разбира се винаги ще те болят и световен шампион да си..
А за лакътя ти, гледай да го слагаш на меко, защото лакътната става е най-мръсната става в човешкото тяло и при най-малкото напрежение си казва думата.
А може би говориш за болки в сухожилие на лакътя, което е закрепено от една кост наречена хумерус (като си изпънеш лакътя на 180 градуса, костта стърчи), съвсем нормално е да те боли в нея облас в началото. Аз счупих точно нея кост на едно състезание по канадска борба.
Size does not matter
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 01.02.11 16:09.