Болка при канадска !

19.12.10
20:38

Здравейте на 17 години съм
Скоро играх канадска с 1 авер. бих го и на лява и на дясна ръка. Но след всеки “рунд” ако може да се каже така изпитжам страшна болка в лакътя . ръката ми е 42 не е много изчистена - тренирам от близо година . Какво да направя ?

19.12.10
20:54

Това че ръката ти е 42 и е изчистена е прекрасно от визуална гледна точка, прадполагам, но това, което може да направиш е да почиваш- да не я натоварваш прекалено за известно време. Натоварването при канадската си е специфично, като не си свикнал, а и не се занимаваш постоянно с това няма как да си много подготвен- ти грубата сила може да я имаш, но има техники и на загряване и трениране, и в самата борба, още повече нито сухожилията нито мускулитети са привикнали към подобен тип натоварване. Тъй че пази ръката известно време, някакво мазило може да вземеш и разгрявай по-добре друг път преди да играеш.

19.12.10
21:19

Мерси брат. Исках да кажа че не е много изчистена :) не си ме разбрал. но няма значение . иначе мисля че най много натоварвам лактите при френското за трицепс и мисля да го спирам :) съ6то така и загрявката преди силова тренировка я пропускам по някога поради липса на време .

19.12.10
21:31

Френското товари... аз преди 2-3 месеца разтегнах малко ляв трицеппс на него и си боли- та замени упражненията при които чувстваш натоварването, а също за известно време може да намалиш интензивността на трениране на трицепсите. инак от канадска и аз съм получавал контузии... и загряването е супер важно!

19.12.10
21:34

еми за интензивността - 1 път в седмицата го тренирам заедно със бицепса / то по намалено от това накъде / :)

19.12.10
21:40

Всъщност имах предвид с по-лекичко за известно време.

19.12.10
21:52

axa . разбрах . Мерси мн.

30.12.10
09:17

абе не я играйте тая канадска.. от нея може да си навлечете само травми.. преди 2 години имам счупена рака от канадска тоест осука ми се коста м/у бицепса и трицепса и са прекарши.. претърпях 2 операции адски много назад се върнах в фитнес свалих 12 санта на раката.. фитнеса е шибан спорт не си мислете ,че като тренирате сте железни... НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАЙТЕ С НЕГО

31.12.10
21:36

канадска не барам вече ....

01.01.11
22:50

Аз се занимавам много с лостове и си мислех, че това ще ми помогне за канадската. Но.. не. Ако нямаш опит и играеш с добър, боли много и дълго време след това. Много е специфично натоварването и за да се пазиш от контузии се иска и техника. Иначе връзките на лакета мнооого болят. И не само те.

02.01.11
13:07

Пазете се,защото от тази канадска, техниката едно ама и костната структура си казва думата,демек не е за всеки ...спорт-ген ,има си хора които просто не стават за някой спортове ,колкото и да се твърди че гена се надминавал и от там са предпоставките за сериозни контузий...

Мнението беше редактирано от Тони1 на 02.01.11 13:08.

02.01.11
16:53

Струва ми се, че никой не загрява преди да играе и от това ви идват болките.

02.01.11
19:14

точно абе като цяло няма смисъл... трябва да мислиш с главата си не с бицепса все пак мозъка не се намира там

13.01.11
14:51

Техника-загрявка .. и все пак има значения силата

Ако искаш да си добър боксьор, тренирай бокс. Ако искаш да си добър тенис играч, тренирай тенис. Ако искате да сте добър щангист ,вдигайте щанги, тежести и т.н. Но ако искате да сте добър канадски борец, залавяйте се здраво и се борете. - John Brzenk /Ако някой знае, кой е този човек./

Та, като никога не си тренирал или упражнявал този спорт е съвсем нормално да те болят ръцете. Просто използваш мускули и дърпаш жили/връзки, които не са свикнали на това напрежение. Разбира се винаги ще те болят и световен шампион да си..

А за лакътя ти, гледай да го слагаш на меко, защото лакътната става е най-мръсната става в човешкото тяло и при най-малкото напрежение си казва думата.

А може би говориш за болки в сухожилие на лакътя, което е закрепено от една кост наречена хумерус (като си изпънеш лакътя на 180 градуса, костта стърчи), съвсем нормално е да те боли в нея облас в началото. Аз счупих точно нея кост на едно състезание по канадска борба.

Size does not matter

Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 01.02.11 16:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1