23.10.10
09:56
Здравейте,
Висока съм 158 см, като мерките ми са 89 - 62 - 90 и тежа 49.5 кг. Повече от година и половина тренирам 2-3 пъти в седмицата като по програмата на списание “Селф” “Идеален ханш” и през сутрин правя ок 15-20 мин кардио, защото нямам възможност за по-дълго време, пък и извървявам поне 30 мин пеша на ден и съм склонна да смятам, че движението ми е достатъчно.
Въпросите ми са два. 1.дали трябва да правя някакви други упражнения за стягане на краката, на фитнес не смея да ходя, защото имам прекарана травма на десния прасец и при натоварване с тежести усещам болка.А бих искала да си стегна още вътрешната част на бедрата и да отслабна още мъничко там.
2. Какво бих могла да правя за стягане на коремните мускули? Доста време правех по 120 коремни преси на ден, обаче винаги имам ужасни болки в кръста, въртенето на диск също не ми допада особено. Напоследък четох доста за скачането на въже и ми е приятно да го правя, и почти не усещам болки в краката след повече натоварване, но съм още съвсем в началото и още е твърде рано да се забележи ефекта.
Благодаря ви предварително!
Здравей, Миленита,
признавам си, че нямам никаква идея каква е програмата на списание “Селф”, но пък щом ти харесва и постигаш някакви резултати, значи е ок.
Явно не се тренират краката много, обаче, или?
Добри упражнения без тежест са изометричен клек, напади и отпади със собствено тегло в повечко бройки, статичен бг-клек. При изометричните упражнения се търси време 1-2 мин.
Жалко, че не си се разтърсила във форума по времето, когато си започнала със 120 коремни преси - щеше да прочетеш, че в дългосрочен аспект могат да доведат до болки, та и травми. Опитай с планкове (централна опора и странична опора ), планково ренегатско и обратни кремни преси. Хвърли поглед и на тази статия за коремните мускули.
Скачането на въже е много добър избор, щом не усещаш някакъв дискомфорт.
Мнението беше редактирано от Инис на 23.10.10 17:50.
23.10.10
19:51
За корем прави вис, крънчове и ще си на камък.
Ако обясниш каква е тази програма по-лесно ще се допълни - в нея тренират ли се крака?
Скоковете на въже (нямам как да не ги коментирам) са супер за цялото тяло , но натоварват прасеца .
Мнението беше редактирано от nikolaeva на 24.10.10 10:20.
24.10.10
11:49
щом програмата е за “идеален ханш” едва ли нещо друго освен ханша/дупето се тренира в нея
не вярвам да има особен ефект за постигане на атлетично тяло
струва ми се, че момичето има нужда от по-задълбочени съвети относно нуждата от ЦЯЛОСТНО трениране на тялото-дори извън фитнеса
30-40 мин трениране вкъщи дори без кардио пак ще имат повече ефект
но пък в залата има повече начини за натоварване на краката с машини които не товарят прасеца изобщо
Ами, Queen, не можеш да наливаш акъл с фуния... Ако девойката иска да тренира сериозно цялото тяло, ще се поразрови и ще попита. То и сега е пълно със сплитаджии, които клякат с 30 кг. и не правят тяга, щото е “опасно” упражнение, нищо, че сайтът и форумът са пълни с информация как да не си губим времето в залата.
+ това тя пита дали да прави други упражнения за “стягане” - е, кой да й каже, като нито има снимка, нито е описала как изобщо ги тренира.
Общи въпроси - общи отговори.
Ако имаш идея, стреляй! :D
26.10.10
06:49
отдавна изгубих желание да наливам акъл на когото и да било,макар е покрай собствения си опит натрупах малко “акъл” кое и защо се прави в залата
както вече отбелязаха за бедрата-клек,напади(без тежести(някои в залата го правят с розовите гирички от 1кг:)балетен клек,клек до сядане върху лежанка,глутеус ритник или мост
по 20-30 повторения в серия или до отказ
само че “идеалният ханш” СПОРЕД МЕН предполага идеален гръб,рамене,ръце,гърди и корем
успех
21.12.10
11:31
скоро и снимка ще сложа :)
Ами най-грубо казано програмата включва клекове,напади, отпади, плие, елементи от кикбокса и ритници в различни посоки - всичко това общо около 25 мин, и елементи от йога - към 15 минути. Забелязвам стягане на краката, само от вътрешната страна на бедрата макар че са стегнати има още да свалям малко :). Пробвах освен скачането на въже някои от препоръчаните ми от Вас упражнения за корем, засега е още рано за резултат. Мн благодаря за всички отзовали се по темата :)