Пред-плажното дневниче на head_hunter :D

Темата е заключена.
Прескочи до:
HE

25.12.10
22:51

Да получи се като с facebook - съпротивлявах се дълго и накрая си направих :D
Реших да си споделям и аз това-онова от тренировките и храненето.
Предупреждавам всички - не се храня правилно, тренировките на някой може да му се видят малко или много, но за начина ми на живот и ежедневието ми са подходящи /поне според мен/.
Всякъкви писания са добре дошли, но не гарантирам, че ще послушам някого - не е от високомерие или нещо лично.

Малко увод:
Тренирам от много години - на 8-9 започнаха първите посещения в басейна занимавайки се с плуване, минах през джудо, борба, бокс, кик-бокс, а на последното се задържах повечко годинки. Всичко това съм тренирал минимум по година /това е да не си помисли някой, че след няколко месеца съм се отказвал/. Приключих с кик-бокса след доста травми и операция на коляното /проблеми с капачката и до ден днешен/.
Започнах с фитнеса на 22 след известен престой в болница и много отслабнал 55-56 кг. на 175 см. височина. Максимално достигано тегло при горе-долу нисък процент мазнини 92 кг. Наистина доста вманиачен, но за щастие отмина.

Настоящи мерки - известни са ми само височина и кг., съответно 175 см. и 76 кг.
Опит в залата 8 години с известни прекъсвания предимно поради здравословни причини или по-приоритетни задачи /пример сертифициране/. Не съм фен на мерки и теглилки и рядко ще споменавам мерките си в см., но за сметка на това ще пускам от време на време снимки /няма да прекалявам/. Ще се старая да водя дневника сравнително редовно.

Създаването на дневника съвпада с връщането ми в залата след 3 месеца пълно отсъствие.
Качвам и снимка от преди първата ми тренировка. От снимката се вижда, че всякъква форма е отишла на .......

Цел: Да изглеждам прилично.
Първия месец и половина ще се въздържам от приема на добавки, освен аминокиселини и матричен протеин. Защо? Просто не обичам месо и съответно не го ям. Ям каквото ми се яде и когато ми се яде. В редките случаи, когато ям месо е предимно пилешко и кайма, но това е предимно защото ми се яде, а не защото “трябва”. Това води до трудното набавяне на белтъчини и обяснява приема на протеин и амино.

Виновници за създаването на дневника - karpi, Андриан К и veronique. :)

Темата беше редактирана от head_hunter на 09.04.12 20:04.

25.12.10
22:59

Честит дневник.
Опиши едно дневно меню. Не може да е толкова лошо колкото го описваш.
Като какъв тип метаболизъм се определяш? Казваш, че не ядеш качествено, а не ти личи.

HE

25.12.10
23:04

казано от gips на 25.12.10, 22:59:

Честит дневник.
Опиши едно дневно меню. Не може да е толкова лошо колкото го описваш.
Като какъв тип метаболизъм се определяш? Казваш, че не ядеш качествено, а не ти личи.

От утре започвам да си описвам менюто ;)
Иначе като метаболизъм - много бърз.
Охо май ще има изненади - по-лошо е от това дето се е зародило в представите ти.
Благодаря.

25.12.10
23:15

Честит дневник!Много се радвам, че се нави и си направи дневник.Ще следя с огромен интерес! :)

25.12.10
23:24

McDonalds and KFC ? :D

HE

25.12.10
23:41

казано от brusakch на 25.12.10, 23:24:

McDonalds and KFC ? :D

Тях ги пропускам :D
Колкото и зле да ми е храненето поне това отбягвам :)

Честит дневник head_hunter! Ще го следя с интерес :)

26.12.10
00:23

Кой си е направил дневник :)? Много се радвам и ще следя с интерес.

Относно заглавието на дневника - много е странно, но аз смятам че пътят за постигане на дадена цел не е един и ако при теб работи какво значение има дали е правилно или не за другите.
Ще кажеш ли каква схема ще използваш при тренировките?

Успех!

26.12.10
10:47

Ура!
Формата ти не е отишла по ... и бързо ще си я върнеш:)
Чакам с нетърпение първите отчети, да видим чак толкова зле ли е. Успех и от мен:)

26.12.10
15:23

Поздравления за дневника! Интересува ме дали съчетаваш изброените горе спортове с фитнеса? Аз също от много години се занимавам с бокс,кик-бокс,муай-тай, но сега спрях и само фитнес

26.12.10
15:44

Честит дневник, head!
Формата е временна, но класата - вечна.

ГН

26.12.10
15:45

Ха, и аз щях тъкмо да кажа нещо подобно. Наистина не си в много добра форма в момента но ще я оправиш мого, много бързо. Поздрви.

HE

26.12.10
19:29

казано от Kickboxing на 26.12.10, 15:23:

Поздравления за дневника! Интересува ме дали съчетаваш изброените горе спортове с фитнеса? Аз също от много години се занимавам с бокс,кик-бокс,муай-тай, но сега спрях и само фитнес

Не. Твръдо приключих с с кик-бокса заради травмите.
Сега от време на време се радвам на бързата круша и големия чувал.

Благодаря на всички писали за мненията и пожеланията!

Да си опиша храненето за деня:
10 ч.  закуска - 3 сандвича с бял хляб, 1 с пастет, 1 с кашкавал и 1 със сирене.
13 ч. обяд - паниран шницел, картофена салата, хляб и тиквеник за десерт.
16 ч. вече в движение имах възможност да пробвам новия шейкър - доза матричен протеин.
19 ч. три пълнени чушки /над средния размер/, хляб, кисело мляко 1 кофичка.
Към 22.30 преди лягане ще има доза матричен протеин.

Утре предстои тренировка и проба на Ендоръш. Ще видиме как ще се отрази въпросното чудо на тренировката.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 26.12.10 19:31.

HE

27.12.10
22:12

Ставане в 6.20.
Закуска 6.45 - овесени ядки, мляко, 3 яйца и малко сурови орехи.
10 ч. протеинов шейк 5 компонентен.
11.30 ч. доза Ендоръш.
12.10 ч. Тренировка - ден за ръце.
Сгъване с крив лост от стоеж в супер серия с френско сгъване 3х8 с 40 кг.
Бицепсово сгъване 3х8 с по 17.5 кг. в супер серия с избутване от лег с тесен хват с 60 кг.
Бицепсово сгъване на долен скрипец в супер серия с трицепсово разгъване на горен скрипец 4х12 с 40 кг.
След тренировка амино 2222.
Обяд - сандвич със сирене и кашкавал, зеленчуци и десерт корни с лешник.
16 ч. протеинов шейк.
20 ч. пилешка супа, бял хляб и зеленчуци.
22 ч. Протеинов шейк.

Ендо ръш си изигра ролята при днешната ми тренировка. Нямах нужда от големи почивки - само чаках да ми се нормализира дишането и започвах нова серия. Така беше и между упражненията. Имах фокус, желание за тренировка и прилично напомпване. Ще се въздържам от генерални заключения от първа доза, а остават още 7.
Доволен съм, а се замислих - как съм карал толкова време без железата и залата.

27.12.10
22:24

И аз  в момента излгеждам като теб горе долу  с 3 см по нисък и с 2 кг по лек , нито е добре нито е зле но дано се оправим , аз ям доста боклуци , яденетата  ни горе долу си приличат , рядко ядене на месо , ще следя с интерес как се справяш -  аз започвам сериозно от януари месец  сега почивам защото бях болен  и ще следя после как се развивам спрямо теб , искам да те попитам така както си в момента на колко % мазнини се определяш ?

HE

27.12.10
23:07

Предполагам около 15-17% мазнини.
Аз ям наистина малко месо - тези два дни нещо ме е ударило на месо, а след това може и с месеци да не ми се яде :D
Връщането в залата е трудно, но пък човек осъзнава какво удоволствие е пропускал. От какво се възстановяваш?

28.12.10
00:07

А честит дневник и от мен! Интересно ми е, след това тримесечно отсъствие, защо директно се хвърляш на тренировки в супер серия, от самото начало стресираш организма с тежки тренировки и когато тялото се адаптира към това и се окажеш в застой ще се окаже че си прескочил няколко стъпала ;) Три месеца е доста време, аз бих ти препоръчал месец-два кръгови тренировки :D Шегувам се, но аз лично бих почнал с лек сплит в който постепено бих включвал мускулните групи докато тялото привикне и отмине мускулната треска.

Понеже бях забелязал някаде, че говориш с носталгия за Test Drive ще те успокоя и ще ти кажа, че не е спрян, даже новата формула беше по-добра от старата (бях ги сравнявал но не си спомням разликите) http://estnutrition.com/cart/index.php?main_page=product_info&cPath=3&products_id=17
При мен лично единственото нещо по което усетих, че продукта действа по някъкъв начин беше увеличената спермогенеза.

28.12.10
00:25

Най-после един дневник, който чупи клишето! :) Ясно изразеният пекторалис е красноречив ;)

28.12.10
00:55

казано от head_hunter на 27.12.10, 23:07:

Предполагам около 15-17% мазнини.
Аз ям наистина малко месо - тези два дни нещо ме е ударило на месо, а след това може и с месеци да не ми се яде :D
Връщането в залата е трудно, но пък човек осъзнава какво удоволствие е пропускал. От какво се възстановяваш?

И аз наистина ям малко месо - 1-2 в седмицата може би .  Моите мазнини сигурно са  13-15 %  като си преценявам - събрани в корема и гърдите най-вече .Възстановявам се от гнойна ангина трябваше да спра добавките защото пиех силен антибиотик  и така -  повръщане гадене разстройство отпадналост.Слаба имунна система.

И аз имах една контузия от бокса на китката - след едно круше така я изкълчих че се оправи след 6 месеца ... мислех че няма да се оправи никога неможех да вдигна туба с вода камо ли да тренирам нещо свързано с бицепс или китка

Като каза за болници и престои и аз съм имал такива като малък , сериозни проблеми , операция....  и всичко това ми се е отразило на организма , не е пораснал здрав и силен както при един нормален човек , + това  преди 2-3 год работех работа на нощни смени ( недоспиване) с комбинацията  много алкохол  и цигари + малко храна и то най-некачествената  тялото ми беше много зле имал съм ръка като на някоя мадама ....
на 19 год съм бил 1.72 , 62 гк  сигурно с 33-4 см ръка

и после все едно изцяло се промених никакъв алкохол  или цигари спрях ги преди повече от год. достатъчно храна , по 3-4 л. вода на ден , витамини , тренировки , фитнес , добавки , зариби ме за нула време и сега е по добре ;) височината ми се изравни с килограмите 1.72   74 кг  40 ръка и сега вече се чудя как да се развивам , да гледам да се оформя , или да кача още маса , не мога да реша , ще следя как вървиш ти , какви тренировки правиш и какъв е резултата за да си правя сметка за мене , гледам че в момента горе долу сме еднакви затова :)  ( и това еднакви го казвам  разбира се не буквално защото имаме възрастова  разлика от 9 години което си е нещо сериозно )

Мнението беше редактирано от Kse на 28.12.10 00:59.

HE

28.12.10
12:25

казано от Valdis на 28.12.10, 00:07:

А честит дневник и от мен! Интересно ми е, след това тримесечно отсъствие, защо директно се хвърляш на тренировки в супер серия, от самото начало стресираш организма с тежки тренировки и когато тялото се адаптира към това и се окажеш в застой ще се окаже че си прескочил няколко стъпала ;)

Благодаря.
Първите тренировки ги изкарах на леки тренировки, колкото да посвикна малко.
Иначе организма ми е постоянно стресиран :D Ще видиш по-натам в дневника ако ти представлява интерес, че специално ръцете много ги тормозя /сигурно щото държат на тормоз/ и сменям непрекъснато начина на тренировка и упражненията.
Много благодаря за инфото за тест драйв - бях чувал точно обратното за новата формула, но май ще трябва да се пробва :)
Все пак е като с всяко друга добавка - има положителни и отрицателни мнения. Обичайно, когато ползвам една добавка - употребявам я самостоятелно и в указаните от производителя дози :)

казано от Стоянчо на 28.12.10, 00:25:

Най-после един дневник, който чупи клишето! :) Ясно изразеният пекторалис е красноречив ;)

Ей радвам се че писа. Що да чупи клише? Просто ежедневието ми не е съобразено тренировките :D

@Kse ще се радвам ако драсканиците ми са ти от полза. Действително има доста доста прилики :)

28.12.10
12:58

казано от head_hunter на 28.12.10, 12:25:

Що да чупи клише? Просто ежедневието ми не е съобразено тренировките :D

Ами повечето дневници са някак изкуствени и скучни - изял 5к калории и Хгр белтък... :)
Колко хранения ще правиш на ден? Количествата на око ли са, т.е. колкото ти се яде?

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.12.10 13:04.

28.12.10
19:31

Просто ежедневието ми не е съобразено тренировките...

Така трябва.

Честито, Гошо, радвам се да видя твой дневник тук. Годината (2011-та) ще бъде хубава  :) . Весело изкарване на празниците.

Мнението беше редактирано от maria на 28.12.10 19:33.

HE

28.12.10
20:38

казано от Стоянчо на 28.12.10, 12:58:

Що да чупи клише? Просто ежедневието ми не е съобразено тренировките :D

Ами повечето дневници са някак изкуствени и скучни - изял 5к калории и Хгр белтък... :)
Колко хранения ще правиш на ден? Количествата на око ли са, т.е. колкото ти се яде?

Три са ми храненията, и гледам да вкарвам два или повече протеинови шейка между тях. Принципно си ям докато се нахраня, а съм противник на тъпченето щото така “трябва” или за набавяне на допълнителни калории. Не смятам и колко има в тази храна или онази. Тялото според мен най-добре усеща от какво има нужда :) За това и готвя каквото ми се прияде. Примерно, когато имам завишени нужди от белтъчини, както сега като влязох пак в залата ми се яде месо и това готвя, но след няколко дни и това ще отшуми и ще мина на варени яйца :D Знам, че звучи странно, но факт - просто си слушам тялото. Сега прегледах останалите дневници и разбрах какво имаше в предвид :D Да мисля, че се очертава нещо различно :)

казано от Мария Никифорова на 28.12.10, 19:31:

Просто ежедневието ми не е съобразено тренировките...

Така трябва.

Честито, Гошо, радвам се да видя твой дневник тук. Годината (2011-та) ще бъде хубава  :) . Весело изкарване на празниците.

Радвам се, че писа Миме. Не съм те виждал да пишеш от доста време, но е хубаво, че поне ни обръщаш внимание по този начин :)
Весели празници и да хвърляш по едно око тук.  :)

п.п. Пускам нова снимка от вчера, но е с кофти качество. Едва като я свалих на компа го видях.

28.12.10
23:21

И аз рядко ям месо, не че не обичам, ами нямам възможност да го ям всеки ден.Иначе ям по 10-12-15 яйца на ден+кашкавал, мялко, сирене, извара и 2 протеинови шейка и засега се получават нещата.

HE

02.01.11
11:06

От нова година спрях цигарите - това е единствената новост. Бях забравил колко е тегаво.
Не съм тренирал защото залите около нас изпозатвориха за празниците.
Храната по тези празници може и сами да си представите каква а :D

02.01.11
11:10

казано от head_hunter на 02.01.11, 11:06:

От нова година спрях цигарите - това е единствената новост.

Най-хубавото нещо, което може да направиш за своето тяло. Дано само да е за постоянно, а не за ден два :).

02.01.11
11:36

За много години, Георги!Много успехи през 2011 и дано наистина си спрял цигарите за постоянно!

02.01.11
11:43

Поздравления за това с цигарите. След първите 5-6 дни ще си ок, поне при мен беше така. Това е най-значимото нещо, което съм направил за себе си, заедно със спирането на алкохола и другите вещества :)

02.01.11
15:03

Имаш един Голд Стандарт от задругата на форума, ако изкараш без цигари до 02.01.2012 ;) Ама да не лъжеш, че имаме агенти по залите :D

03.01.11
18:28

Успех от мен, колега :)
Желая бързо завръщане във форма!

HE

04.01.11
19:31

Благодаря за пожеланията.
Продължавам да не пуша :)

Да опиша вчерашната тренировка:

Ръце

Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х8 с 40+ кг.*
Френско с прав лост - 3х8 с 40+ кг.*
Чуково сгъване с дъмбели 3х8 с 17.5 кг. дъмбели
Избутване от лег с тесен хват 3х8 с 60 кг.
Скотово с дъмбел 3х8 с 20 кг.
Скрипец за трицепс 3х8 с 85 кг. плочки.

*Нямам идея колко е късия прав лост и за това съм го сложил 10 кг.
п.п. Този път не съм правил упражненията в супер серия, а съм ги редувам бицепс, трицепс, както съм го написал :)

Хранене:

Закуска:
Нямах време да чакам овеса да се накисне в млякото и за това сипах овеса в блендера с 2 лъжици мед, шепа орехи и го направих на каша.

2. Обяд:
Пилешка пържола с ориз и зеленчуци.

3. Следобедна закуска:
Компонентен протеин и 100 гр. лешници 1 час след протеина.

4. Вечеря:
Руло “стефани”, печени картофи. Въздържах се от десерта :D

5. Втора вечеря:
Компонентен протеин с прясно мляко.

Добавки освен протеина съм взел амино преди и след тренировка и Ендоръш 40 мин. преди тренировка.

Пуши ми се, но си налагам да не паля и не ми е проблем :D
Успоредно с цигарите съм спрял и кафето, защото предизвиква асоциация с цигара, а към момента се пазя от такива ;)
Около мен хората ме гледат с интерес и май вече правят залагания кога ще пропуша :D
Навил съм се да ги изненадам и това да не се случи :P

Мнението беше редактирано от head_hunter на 04.01.11 19:35.

04.01.11
19:56

казано от head_hunter на 04.01.11, 19:31:

...
Продължавам да не пуша :)
.....
Пуши ми се, но си налагам да не паля и не ми е проблем :D
Успоредно с цигарите съм спрял и кафето, защото предизвиква асоциация с цигара, а към момента се пазя от такива ;)
Около мен хората ме гледат с интерес и май вече правят залагания кога ще пропуша :D
Навил съм се да ги изненадам и това да не се случи :P

Само така, дръж фронта и не се отпускай!
Успех, Хед!

04.01.11
23:55

Спрях цигарите преди година и половина, удоволствието от това да се сетиш, че си отказал цигарите е несравнимо. Тогава имах огромна липса на воля за отказване на тази гадост, помогна ми електронна цигара (много хора купуват фалшиви такива и много бързо се отказват), която пуших 6-7 месеца. В самото начало електронната цигара постоянно ми беше в ръцете и имаше един период през, който се питах как ще се откажа от нея но с времето просто ми писна да зареждам батерии и пълнителите с никотинова течност, а за капак на всичко смесих 10-15 вида аромати от никотиновата течност, с което се получи отвратителен вкус, който окончателно ме отказа от цигарата. Равносметкага от всичко това е година и половина вече не съм докосвал цигара, и съм категоричен, че няма да го направя и в бъдеще. Няма да е лошо да се направи тема обозначена като важна, в която да се споделя опит между отказали се и такива, които тепърва се опитват и ще се опитват да се откажат от този отвратителен порок. Това може да помогне на някой http://www.pv-bg.com/forum/ Доста време съм прекарал във този и други форуми, но резултатът е на лице ;)

ПП Самата идея беше на баща ми, за рождения ми ден ми подари електронна пура, която в последствие се оказа боклук, но беше достатъчна за да разбера, че в идеята има потенциал. Най-хубавия подарък, който съм получавал някога :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 05.01.11 00:02.

HE

05.01.11
07:41

казано от inis9 на 04.01.11, 19:56:

Само така, дръж фронта и не се отпускай!
Успех, Хед!

Благодаря за подкрепата :)

Valdis Аз подхождам малко по-радикално - от много силни /Давидоф/ просто казах край. :D
Не съм намалявал никотиново съдържание със смяна на цигарите или др. и предполагам за това е толкова тегаво :)
Започва да преминава и този ефект, чувствам се по-добре от първите дни и знам, че е въпрос на още една или две седмици да почна по-рядко да се сещам за цигара. За важната тема е много добра идея :)
Подкрепата е много хубаво нещо в такива моменти, а това, че те е подкрепило семейството ти е безценно :)

05.01.11
12:22

Може да вкараш Кросфит комплексчета в тренировката - така да се каже ще ти вземат въздуха и по лесно ще понесеш липсата на никотина.

HE

05.01.11
14:38

казано от roki2002 на 05.01.11, 12:22:

Може да вкараш Кросфит комплексчета в тренировката - така да се каже ще ти вземат въздуха и по лесно ще понесеш липсата на никотина.

Да си призная честно - от кросфит си нямам понятие.
Най-вероятно първо ще почета в раздела и в последствие като премина на 5 тренировки седмично ще включа и такива елементи в тренировката си. Идеята е много добра. :)

От лятото пускам тук-там по някое кросфит-елементче (упражнение) във фитнеса.
На мен ми се отразяват много добре. Пробвай и напипай оптималната комбинация за теб.

05.01.11
16:34

Това за цигарите ме накефи най-много! Аз съм ги хвърлил от 2008г. От друга страна,чисто икономически, си заслужава парите за Давидов да ги набиеш в добавки.Успех!

Мнението беше редактирано от maximilian на 05.01.11 19:08.

HE

05.01.11
19:33

казано от Кольо Пияндето на 05.01.11, 14:48:

От лятото пускам тук-там по някое кросфит-елементче (упражнение) във фитнеса.
На мен ми се отразяват много добре. Пробвай и напипай оптималната комбинация за теб.

Радвам се, че писа тук! И още повече, че си забелязал дневника :)
Момчето даде добра идея и аз днес поразгледах кросфит раздела.
Има доста интересни упражнения, а се поразтърсих и из youtube-то.
Ти комплекси ли вкарваш или само отделни упражнения? На какво си се спрял и какво ти допада?

казано от maximilian на 05.01.11, 16:34:

Това за цигарите ме накефи най-много! Аз съм ги хвърлил от 2008г. От друга страна,чисто икономически, си заслужава парите за Давидов да ги набиеш в добавки.Успех!

Как беше с отказването - тегаво или не толкова. Имам приятели които ги отказаха без проблеми и сега даже понякога на маса припалват, а след това пак не пушат :D
Аз имам усещането, че запаля ли ще си пуша пак.
Финансовата страна е другата ми мотивация все пак това са направо изгорени поне 150 лв. на месец.

05.01.11
20:27

С отказването не беше леко,признавам.Дръпвал сам, припалвал съм и след това умирах от угризения.Хем трагично,хем комично.Докато в един момент осъзнаваш, че си ги отказал както физически, така и психически.С течение на времето ставаш все по-категоричен в отказа си.Понякога,рядко, и аз когато съм на маса и вкарам над 3 водки, тегля една майна,пусна дежурния лаф-че бивш пушач и бивша курава няма, и паля цигара да си направя кефа както му е реда.На другия ден без угризения си продължавам без да пуша.Тънката част е да увладееш положението на другия ден-именно тук е разликата между този,който ги е хвърлил категорично и този,който ги оставя през два дена.Но вече дори и “употребил” се замислям.
  Иначе 150 кинта са си завиден бюджет за много хора в тези тежки времена, но това вече ти е големия плюс от отказването.
  Ще станат нещата-време се иска.8-)

Абсолютно същото е при мен. Нещо което би ти помогнало много е това да си набиеш в главата, че са много вредни и съсипват мускулите ти. :D Ако почнеш да си мислиш за тях като нещо хубаво край! :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1