29.12.10
00:01
Имам доста стабилна мускулна треска от вчера,а днес към 12 съм на фитнес,като ще правя други мускулни групи,различни от тези ,на който е въпросната болка,обаче все пак по-някакъв начин ще се ползват и те,целта ми е да избегна претрениране,то възомжно ли е при положение че ще правя гръб,рамо,трапец, а ме болят ,гърди,бицепс,трицепс?
Възможно е да претренираш бицепса, но ще е добре някой по-опитен да се изкаже ;]
За крехък ли се имаш ? Как мислиш, че ще ти стане тренировката след като още ден преди вече ти се притесняваш за нея? Човешкия организъм е много по-корав и издръжлив отколкото повечето постващи теми тук предполагат. Стига хленчи, а иди да вдигаш !
Какво може да ти се случи, че чак пускаш тема за “измисления” си проблем ? Аз не съм чувал да са умирали хора от претрениране. Няма лека тренировка. Ако тук някой ти каже - “Не вдигай” сигурно и така ще сториш...Язък за спортния ти “дух”
Мнението беше редактирано от мДобрев на 29.12.10 01:10.
29.12.10
01:16
Виж питам за да видя какво мислят другите и евентуално какво ще ме посъветват,ако исках да ме смъмрят щях да пусна
темата в бгмама,тате,баба...
Благодаря все пак мисля че успях да извлека полезното от поста ти.
по-здрави
Мнението беше редактирано от deathworld на 29.12.10 01:16.
Ти при положение, че по това време пишеш поста си, колко часа мислиш да си легнеш, за да се събудиш, да ядеш, да си пиеш протеина и да отидеш на фитнес в 12 ? Как искаш да си възстановен? Отнасяй се по-сериозно към себе си!
Аз много се радвам примерно, когато имам мускулна треска и като съм тренирал някоя мускулна група, след това тя да ме боли. За мен това е доказателство, че съм си направил тренировката добре и правилно. Не позволявам това да ми засегне тренировката на утрешния ден, а точно обратното!
п.п. Нямам за цел да те “смъмря”, а да те мотивирам!
Мнението беше редактирано от мДобрев на 29.12.10 01:59.
Човека ти праща “по-здрави”, ти такъв тон му държиш! :) Някой ден ще си умра от правопис в тоя форум.
Deathworld, за по-оптимално възстановяване е хубаво да имаш поне един ден пауза между тренировката за гръб и тренировката за бицепс, защото бицепаса играе доста голяма роля в тренировката за гръб.
От друга страна имаш много интересно и иновативно разпределение на мускулните групи, което никога не съм виждал до сега. Опитай да тренираш по програмата си и след месец сподели как ти се отразява :)
29.12.10
09:20
Еми в понеделник правих бицепс.
В момента само на гърдите имам мускулна треска,така че предполагам няма да има проблем.
Иначе програма за днес е ставане в 9,15 - протеин,към 10 без 20 овес и ще видим може и някое яйце да влезне.;?
29.12.10
09:25
Ако не си на някаква иновативна добавка за чиста мускулна маса, която сваля мускул, ако претренираш, то нямаш никакъв проблем да идеш днес. Дори ще извлечеш няколко ползи:
- претренирането (ако се случи) днес ще ти даде възможност да хапнеш повечко, а и сега по празниците не си натоварен толкова с работа/учене и лесно ще свръхкомпенсираш;
- мускулната в бицепса и гърдите ще ти помогне да усетиш къде ти влизат повече от необходимото при упражненията за другите групи и да коригираш нещо, ако се наложи (амплитуда, ъгъл между мишница и предмишница...)
- може да си разнообразиш програмата с други упражнения днес - помага против застой и омръзване при хора, на които фитнесът не носи удоволствие.
29.12.10
09:31
@Oranje - благодаря за изчерпателният отговор,още малко и ще ме хване яде,че май няма да претренирам:))
Mdobrev не уважавам хора,като теб.Не стига,че нахули момчето за нищо ами и в постовете ти си писал повърхностни неща или общо казано,нищо съществено.
Та по темата.Предполагам тренираш отскоро,щом имаш силна мускулна треска,значи си разскъсал много мускулни влакна.Според мен тренирай,когато се чувстваш възстановен,а не когато ти е ПЛАНИРАНИЯ ДЕН.Дори и да не претренираш,вероятноста да отделиш голямо количество кортизол не е малка,което автоматично ще има катаболен ефект.