30.12.10
00:52
Здравейте. Програмата ми е следната:
1.Набирания-40 повт. (широк хват)
2.Мъртва тяга- 4 серии 10 8 8 6 повторения
3.Гребане с Дъмбел - 4 серии 12 10 8 6 повторения
4.Мечка - 4 серии 10 8 8 6 повторения
И веднъж на 3,4 тренировки за гърба правя:
1.Набирания - 3 серии по 10 повторения в суперсерия с Придърпване на скрипец 3 серии по 10 повторения(като тежеста е да стигна отказ в 10 повтерния ,не че и в горната програма не е така ама да си кажа да знаете :Д)
2.Набирания тесен хват -3 серии по 10 повторения в суперсерия със Скрипец тесен хват 3 серии по 10 повторения.
3.Придърпване на долен скрипец 3 серии по 10 повторения в суперсерия с (забравих как точно се казваше упражнението ) 3 серии по 10 повторения.
Според вас удачно ли е да включа още едно упражнение.Някакво гребане за повече стимул на широкия гръбен мускул.
Ти гребане си имаш,просто разнообрази нещата хват,ширина,ъгъл и лост вместо дъмбел.
Както съм казвал гърбат е изключително сложна мускула група,изградена от множество малки и големи мускулчета.За да ги стимулираш пълноценно използвай всякакви комбинации от хватове и ъгли на трениране.
Какво го мислиш толкова, правиш 100 набирания и си отиваш вкъщи.
В предишната си тема от 9.2010 си искал програма за начинаещ, а си почнал по нещо за ..културисти. Сега търсиш още стимул...
В предишната тема съм искал нещо за начинаещи поради простата причина ,че и преди съм тренирал но не съм бил сериозен .сега искам повече стимул защото не получавам треска при гърба докато при другите групи не е така.Затова питам вас дали е удачно да добавя още 1 упражнение или не ,пробвал съм да правя с 1 упражнение отгоре, което натоварва целия гръб и получавам треска обаче ме е страх да не претренирам.