кросфит ?

24.12.10
20:36

гледам много пишат някои хора за това ,бият се по гърдите ,предизвикват другите
какво е това КРОСФИТ
има ли некви определени упражнения някви килограми

24.12.10
20:44

Кросфит е правилната употреба на пунктуация и препинателни знаци както и спазването на правилата за правопис.Ще я разпознаеш по честата употреба на точка “.” в края на повечето изречения(понякога въпроситенла “?” когато задаваш въпрос). ;)

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 24.12.10 20:45.

24.12.10
20:49

http://www.google.bg/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=crossfit

24.12.10
20:56

казано от tra^la^la на 24.12.10, 20:44:

Кросфит е правилната употреба на пунктуация и препинателни знаци както и спазването на правилата за правопис.Ще я разпознаеш по честата употреба на точка “.” в края на повечето изречения(понякога въпроситенла “?” когато задаваш въпрос). ;)

ясно,така си и мислех ,спорт за писачи ,мерси за одговора

24.12.10
21:06

При цял раздел във форума, че и с цяла тема в която 10 човека са си чесали езиците на сума ти страници, ти направи отделна тема, за да питаш това ... защо?

24.12.10
21:25

сега го видях .моя грешка
интересно ми стана какъв ли е тоз нов гладиаторски спорт
затова пуснах тема

24.12.10
21:30

Ми..нов :) На тоя етап това се знае.

24.12.10
21:31

Ми потърси малко преди да пускаш теми. Хем не знаеш за какво става дума, хем “Какъв е тоя спорт, измислица?” Пробвай някой комплекс и кажи - “Хареса ми”, “Не ми хареса”. Видях ти и другия пост....доста си възмутен от кросфита..просто не му обръщай внимание :)

24.12.10
22:00

ми ела в Плевен и като те смачкам на всеки комплекс който направиш ще разбереш :D

24.12.10
23:01

еми големи мачкаци сте явно
даи нещо ориентировачно какво правиш с какви килограми
не вярвам да кажеш нещо с което да ме шашнеш
наи много да падна от смях

24.12.10
23:14

ами нз човек нямам и за цел да те шашкам ;) ето http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39584 избери си да те умачкам и да почнеш и ти да тренираш кросфит ;)

24.12.10
23:20

казано от iunga на 24.12.10, 23:01:

еми големи мачкаци сте явно
даи нещо ориентировачно какво правиш с какви килограми
не вярвам да кажеш нещо с което да ме шашнеш
наи много да падна от смях

Аз съм 60кг, правим компелс с тежести по твоите сили, съобразени с твоите кила, ко ме биеш 10 лв :D Ако аз те бия - черпиш банани, ама скъпо излиза :D

25.12.10
00:06

казано от Стели на 24.12.10, 23:14:

ами нз човек нямам и за цел да те шашкам ;) ето http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39584 избери си да те умачкам и да почнеш и ти да тренираш кросфит ;)

Мини Кросфит обществото във форума се радва на доста интересен състав - предимно от сериозни, отговорни и надъхани за спорта хора.
Твоята поява и тийнейджърските ти хейтвания, често с флаг Кросфит, направо сриват добрия имидж на това мини-общество.

Келешите, селяндурите и лигльовците, без значение от спортната им дисциплина, не са ничия гордост. Не са и приятни.

25.12.10
01:01

наистина е време, това да се спре, преди да е заприличало на тотален цирк...

25.12.10
01:18

казано от 6th на 25.12.10, 00:06:

казано от Стели на 24.12.10, 23:14:

Мини Кросфит обществото във форума се радва на доста интересен състав - предимно от сериозни, отговорни и надъхани за спорта хора.
Твоята поява и тийнейджърските ти хейтвания, често с флаг Кросфит, направо сриват добрия имидж на това мини-общество.

Келешите, селяндурите и лигльовците, без значение от спортната им дисциплина, не са ничия гордост. Не са и приятни.

това че пиша с подигравателен тон не означава че се подигравам и дразня. даже точно обратното опитвам се да разчупя нещата и да се получи по-приятелски диалог. а това че вие се засягате си е ваш проблем.

IS

25.12.10
08:53

Мисля,че се заформя излишен спор! Има цял раздел,клипове,ако има интерес ще седне да разгледа и ще разбере,какво е кросфит! Ако сметне,че сме под неговото ниво нека пробва 2-3 компекса и да си каже резултатите!

25.12.10
11:44

четох гледах прерових раздела,но пак ми е мътно
примерно след 3 месеца тежа 80кг ,има ли някъв ориентир
за тез килограми с колко трябва да клекна ,на лег колко да сложа ,набиране с ква тежест да правя
за да знам къде съм
изтощителна тренировка е виждам ,но ми е мъгла,
някои без тежести тренират лицеви опори и набиране ,други пък яко товарят и се въртят

казано от iunga на 25.12.10, 11:44:

четох гледах прерових раздела,но пак ми е мътно
примерно след 3 месеца тежа 80кг ,има ли някъв ориентир
за тез килограми с колко трябва да клекна ,на лег колко да сложа ,набиране с ква тежест да правя
за да знам къде съм
изтощителна тренировка е виждам ,но ми е мъгла,
някои без тежести тренират лицеви опори и набиране ,други пък яко товарят и се въртят

Има и на български няколко добри статии какво представлява кросфитът и т.н. При желание и наличие на Гугъл може да прочетеш повече.
Всяка кросфит тренировка представлява един комплекс. В някои от тях имаш фиксирано разстояние - трябва да пробягаш 5 км за възможно по-малко време. В други - фиксираната тежест спрямо собственото ти тегло. В трети тежестта е една за всички мъже и друга за всички жени, а няма разделение според теглото на атлета. Всички тези неща са си оказани за съответния комплекс кратко, точно и ясно.
Може да избереш дали да тренираш изцяло по кросфит схемите, или да използваш някои от техните най-известни комплекси, за да следиш прогреса си. Може да си културист и да чистиш преди състезание с кросфит комплекси. Може да си лекоатлет и да си правиш и кросфит комплекси. Може да си борец, боксьор, пожарникар, премиер...какъвто и да си и както и да тренираш може да използваш някои от кросфит методиките и комплексите, които да включиш в тренировките си. Както културистите изполват трибойски упражнения, а щангистите примерно вкарват малко лекоатлетически неща.
Може, разбира се, не да правиш комплекси, а да избиваш комплекси нападайки всеки, който мисли различно от теб. Или харесва различни неща.
Кросфитърите са модни, спортът им е сравнително нов, и като всяка нова религия и т.н. се защитават прекалено много и нападателно. Не прави чест на хора, които тренират по-’вехт’ спорт (трибой, културизъм...) и да нападат кросфитърите. Много преди основателят на кросфита да се роди в една зала са тренирали, помагали са си и са използвали методиките един на друг рамо до рамо гимнастици, щангисти, трибойци и културисти. За всички има място под Слънцето. Аз лично предпочитам повече кросфит зали да има, отколкото молове или чалготеки.
Колкото до хардкор кросфитърите - те ще млъкнат когато някой некросфитър им спечели игрите.

27.12.10
11:29

Виж ти! Каква тема съм изпуснал :)

Все си мислех, че този период на хейтване и от двете страни го надживяхме, ама нейсе...

@ iunga - Не правим нищо извънземно, просто тренираме здраво, включвайки най-доброто от различни системи в една уникална комбинация. Има тежки щанги, има гимнастически елементи, има бягания и най-вече - има състезателен елемент. Комплексите обикновено са за време, за по-тежка щанга, за повече повторения и т.н. Т.е. целта е повишена мощност (повече работа за единица време или определена работа за възможно най-кратко време). Доказано този подход работи и дава впечатляващи резултати.

@ Стели - ако скачаш така на всеки, който изрази съмнение в кросфит, най-много да го предизвикаш да ти тегли една майна. Не защото мрази кросфит, ами защото е нормална реакция на “нападението”, което усеща в тона ти. Ти знаеш, какво е натоварването в привидно леките комплекси, знаеш как подлъгва “леката” щанга, не се учудвай, че има хора, които ще изразят съмнение в това, което правиш. Правилния подход е да му дадеш възможност да се пробва. Пак не е гаранция, че ще му хареса, но затова сме различни, затова има разнообразие.

казано от Oranje на 25.12.10, 12:03:

...
Колкото до хардкор кросфитърите - те ще млъкнат когато някой некросфитър им спечели игрите.

Както винаги, много добър коментар, Oranje!
А колкото до млъкването на хардкор кросфитърите, ти вече си навътре в нещата и би трябвало да си усетил настроенията на кросфит обществото - със сигурност шампиона ще бъде приет с овации и симпатия. А и честно казано, не ми се вярва много победител да стана човек, който никога не е използвал сходни на кросфит методиките в тренировките си, дори и да не ги нарича така.

Мнението беше редактирано от Vic на 27.12.10 11:29.

@Вик: кросфит обществото е голямото и растащо ядро, около което гравитира малката крайна фракция, която скача на всеки. Именно затова съм я нарекъл хардкор кросфитъри. А не защото те вдигат най-тежките щангите и правят най-трудните меткони.

27.12.10
12:22

казано от Oranje на 27.12.10, 11:36:

...малката крайна фракция, която скача на всеки. Именно затова съм я нарекъл хардкор кросфитъри. А не защото те вдигат най-тежките щангите и правят най-трудните меткони.

Аха, ясно. Е, крайни коментари и мнения ще има винаги. Дали ще са кросфитъри или нещо друго, това е манталитет на човека, не характеристика на конкретния спорт или методика.

А и още нещо - ако не-кросфитър спечели игрите, най-много и неговия метод на трениране да бъде включен в новите кросфит комплекси 8-)

27.12.10
13:45

аз пак да попитам кат някои малоумен
какви са тежестите на състезанието ,кога ще е състезанието
как се оценява вдигани килограми за дадено време
или вдигане на дадени килограми до отказ и които издържи наи много тои печели
мътна работа ,виждам че тренирате усърдно,но трябва да има някви правила
а не отиваш въртиш 4 упражнения(любими) със тежест 50 кг
някои ще вдигне ли завесата
как оценяват на състезанието кои е първи втрои и така натаък
категории има ли?

27.12.10
13:56

казано от iunga на 27.12.10, 13:45:

...

Нека ти помогна с търсачката.
Ето тук можеш да видиш какво са правили хората на финала през 2009 година -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43017 . С малко гугъл можеш да намериш и преди финала какво са правили, не ми се занимава да търся.
Всеки път правят различни работи на тия игри (и на тренировките като цяло) - един път се бъхтят за максимални бройки за време, друг път бъхтят дадени бройки за максимално късо време, потичват, чат-пат вдигат и нещо по-тежичко така ... опитват се момчетата да си разнообразяват живота. На тренировките правят “комплекси” - по няколко неща едно след друго, подредени по някакъв принцип (често и без принцип) - ако отвориш раздела -> http://www.bb-team.org/forums/viewforum/50 ще забележиш, че имената на темите са “странни”. Те това са имената на комплексите и вътре ги има описани, какво се иска от теб на всеки - там можеш и да си го премериш с останалите, които са го правили, понеже общо взето си пишат времената хората.
Това всичкото го събрах като информация за горе-долу толкова време, за колкото и ти написа твоя пост. Не е трудно !

Мнението беше редактирано от G33K на 27.12.10 13:57.

27.12.10
14:28

казано от iunga на 27.12.10, 13:45:

аз пак да попитам ...

Здрасти, iunga!

G33K ти е отговорил добре, нека и аз добавя нещо.

Ето ти 3 линка към статиите с обща информация за кросфит в bb-team:
http://www.bb-team.org/articles/3808_kakvo-predstavlyava-krosfit#axzz19JZyUKp9
http://www.bb-team.org/articles/3812_dobra-sportna-forma-spored-krosfit#axzz19JaDfCDA
http://www.bb-team.org/articles/3820_krosfit-strukturirane-na-trenirovkite#axzz19JaNS6im

Вариациите за тренировки са безкрайни. Ако решиш да се пробваш,ще ти преложа нещо, което да ти даде идея за натоварването.

29.12.10
23:27

А подходящо занимание ли са тези тренировки за човек ,който  от доста време сваля излишни килограми и мазнини, но има застой във формата .Или по-точно казано търся разнообразие и интензивност с цел да подобря изчистването, че ми омръзна еднообразното кардио и кръговите тренировки .

30.12.10
07:50

казано от Qlkara на 29.12.10, 23:27:

А подходящо занимание ли са тези тренировки за човек ,който  от доста време сваля излишни килограми и мазнини, но има застой във формата .Или по-точно казано търся разнообразие и интензивност с цел да подобря изчистването, че ми омръзна еднообразното кардио и кръговите тренировки .

Отговорът е: ДА!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1