24.12.10
20:36
гледам много пишат някои хора за това ,бият се по гърдите ,предизвикват другите
какво е това КРОСФИТ
има ли некви определени упражнения някви килограми
Кросфит е правилната употреба на пунктуация и препинателни знаци както и спазването на правилата за правопис.Ще я разпознаеш по честата употреба на точка “.” в края на повечето изречения(понякога въпроситенла “?” когато задаваш въпрос). ;)
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 24.12.10 20:45.
казано от tra^la^la на 24.12.10, 20:44:
Кросфит е правилната употреба на пунктуация и препинателни знаци както и спазването на правилата за правопис.Ще я разпознаеш по честата употреба на точка “.” в края на повечето изречения(понякога въпроситенла “?” когато задаваш въпрос). ;)
ясно,така си и мислех ,спорт за писачи ,мерси за одговора
При цял раздел във форума, че и с цяла тема в която 10 човека са си чесали езиците на сума ти страници, ти направи отделна тема, за да питаш това ... защо?
сега го видях .моя грешка
интересно ми стана какъв ли е тоз нов гладиаторски спорт
затова пуснах тема
Ми потърси малко преди да пускаш теми. Хем не знаеш за какво става дума, хем “Какъв е тоя спорт, измислица?” Пробвай някой комплекс и кажи - “Хареса ми”, “Не ми хареса”. Видях ти и другия пост....доста си възмутен от кросфита..просто не му обръщай внимание :)
ми ела в Плевен и като те смачкам на всеки комплекс който направиш ще разбереш :D
еми големи мачкаци сте явно
даи нещо ориентировачно какво правиш с какви килограми
не вярвам да кажеш нещо с което да ме шашнеш
наи много да падна от смях
ами нз човек нямам и за цел да те шашкам ;) ето http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39584 избери си да те умачкам и да почнеш и ти да тренираш кросфит ;)
казано от iunga на 24.12.10, 23:01:
еми големи мачкаци сте явно
даи нещо ориентировачно какво правиш с какви килограми
не вярвам да кажеш нещо с което да ме шашнеш
наи много да падна от смях
Аз съм 60кг, правим компелс с тежести по твоите сили, съобразени с твоите кила, ко ме биеш 10 лв :D Ако аз те бия - черпиш банани, ама скъпо излиза :D
казано от Стели на 24.12.10, 23:14:
ами нз човек нямам и за цел да те шашкам ;) ето http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39584 избери си да те умачкам и да почнеш и ти да тренираш кросфит ;)
Мини Кросфит обществото във форума се радва на доста интересен състав - предимно от сериозни, отговорни и надъхани за спорта хора.
Твоята поява и тийнейджърските ти хейтвания, често с флаг Кросфит, направо сриват добрия имидж на това мини-общество.
Келешите, селяндурите и лигльовците, без значение от спортната им дисциплина, не са ничия гордост. Не са и приятни.
наистина е време, това да се спре, преди да е заприличало на тотален цирк...
казано от 6th на 25.12.10, 00:06:
казано от Стели на 24.12.10, 23:14:
Мини Кросфит обществото във форума се радва на доста интересен състав - предимно от сериозни, отговорни и надъхани за спорта хора.
Твоята поява и тийнейджърските ти хейтвания, често с флаг Кросфит, направо сриват добрия имидж на това мини-общество.Келешите, селяндурите и лигльовците, без значение от спортната им дисциплина, не са ничия гордост. Не са и приятни.
това че пиша с подигравателен тон не означава че се подигравам и дразня. даже точно обратното опитвам се да разчупя нещата и да се получи по-приятелски диалог. а това че вие се засягате си е ваш проблем.
25.12.10
08:53
Мисля,че се заформя излишен спор! Има цял раздел,клипове,ако има интерес ще седне да разгледа и ще разбере,какво е кросфит! Ако сметне,че сме под неговото ниво нека пробва 2-3 компекса и да си каже резултатите!
четох гледах прерових раздела,но пак ми е мътно
примерно след 3 месеца тежа 80кг ,има ли някъв ориентир
за тез килограми с колко трябва да клекна ,на лег колко да сложа ,набиране с ква тежест да правя
за да знам къде съм
изтощителна тренировка е виждам ,но ми е мъгла,
някои без тежести тренират лицеви опори и набиране ,други пък яко товарят и се въртят
25.12.10
12:03
казано от iunga на 25.12.10, 11:44:
четох гледах прерових раздела,но пак ми е мътно
примерно след 3 месеца тежа 80кг ,има ли някъв ориентир
за тез килограми с колко трябва да клекна ,на лег колко да сложа ,набиране с ква тежест да правя
за да знам къде съм
изтощителна тренировка е виждам ,но ми е мъгла,
някои без тежести тренират лицеви опори и набиране ,други пък яко товарят и се въртят
Има и на български няколко добри статии какво представлява кросфитът и т.н. При желание и наличие на Гугъл може да прочетеш повече.
Всяка кросфит тренировка представлява един комплекс. В някои от тях имаш фиксирано разстояние - трябва да пробягаш 5 км за възможно по-малко време. В други - фиксираната тежест спрямо собственото ти тегло. В трети тежестта е една за всички мъже и друга за всички жени, а няма разделение според теглото на атлета. Всички тези неща са си оказани за съответния комплекс кратко, точно и ясно.
Може да избереш дали да тренираш изцяло по кросфит схемите, или да използваш някои от техните най-известни комплекси, за да следиш прогреса си. Може да си културист и да чистиш преди състезание с кросфит комплекси. Може да си лекоатлет и да си правиш и кросфит комплекси. Може да си борец, боксьор, пожарникар, премиер...какъвто и да си и както и да тренираш може да използваш някои от кросфит методиките и комплексите, които да включиш в тренировките си. Както културистите изполват трибойски упражнения, а щангистите примерно вкарват малко лекоатлетически неща.
Може, разбира се, не да правиш комплекси, а да избиваш комплекси нападайки всеки, който мисли различно от теб. Или харесва различни неща.
Кросфитърите са модни, спортът им е сравнително нов, и като всяка нова религия и т.н. се защитават прекалено много и нападателно. Не прави чест на хора, които тренират по-’вехт’ спорт (трибой, културизъм...) и да нападат кросфитърите. Много преди основателят на кросфита да се роди в една зала са тренирали, помагали са си и са използвали методиките един на друг рамо до рамо гимнастици, щангисти, трибойци и културисти. За всички има място под Слънцето. Аз лично предпочитам повече кросфит зали да има, отколкото молове или чалготеки.
Колкото до хардкор кросфитърите - те ще млъкнат когато някой некросфитър им спечели игрите.
Виж ти! Каква тема съм изпуснал :)
Все си мислех, че този период на хейтване и от двете страни го надживяхме, ама нейсе...
@ iunga - Не правим нищо извънземно, просто тренираме здраво, включвайки най-доброто от различни системи в една уникална комбинация. Има тежки щанги, има гимнастически елементи, има бягания и най-вече - има състезателен елемент. Комплексите обикновено са за време, за по-тежка щанга, за повече повторения и т.н. Т.е. целта е повишена мощност (повече работа за единица време или определена работа за възможно най-кратко време). Доказано този подход работи и дава впечатляващи резултати.
@ Стели - ако скачаш така на всеки, който изрази съмнение в кросфит, най-много да го предизвикаш да ти тегли една майна. Не защото мрази кросфит, ами защото е нормална реакция на “нападението”, което усеща в тона ти. Ти знаеш, какво е натоварването в привидно леките комплекси, знаеш как подлъгва “леката” щанга, не се учудвай, че има хора, които ще изразят съмнение в това, което правиш. Правилния подход е да му дадеш възможност да се пробва. Пак не е гаранция, че ще му хареса, но затова сме различни, затова има разнообразие.
казано от Oranje на 25.12.10, 12:03:
...
Колкото до хардкор кросфитърите - те ще млъкнат когато някой некросфитър им спечели игрите.
Както винаги, много добър коментар, Oranje!
А колкото до млъкването на хардкор кросфитърите, ти вече си навътре в нещата и би трябвало да си усетил настроенията на кросфит обществото - със сигурност шампиона ще бъде приет с овации и симпатия. А и честно казано, не ми се вярва много победител да стана човек, който никога не е използвал сходни на кросфит методиките в тренировките си, дори и да не ги нарича така.
Мнението беше редактирано от Vic на 27.12.10 11:29.
27.12.10
11:36
@Вик: кросфит обществото е голямото и растащо ядро, около което гравитира малката крайна фракция, която скача на всеки. Именно затова съм я нарекъл хардкор кросфитъри. А не защото те вдигат най-тежките щангите и правят най-трудните меткони.
казано от Oranje на 27.12.10, 11:36:
...малката крайна фракция, която скача на всеки. Именно затова съм я нарекъл хардкор кросфитъри. А не защото те вдигат най-тежките щангите и правят най-трудните меткони.
Аха, ясно. Е, крайни коментари и мнения ще има винаги. Дали ще са кросфитъри или нещо друго, това е манталитет на човека, не характеристика на конкретния спорт или методика.
А и още нещо - ако не-кросфитър спечели игрите, най-много и неговия метод на трениране да бъде включен в новите кросфит комплекси 8-)
аз пак да попитам кат някои малоумен
какви са тежестите на състезанието ,кога ще е състезанието
как се оценява вдигани килограми за дадено време
или вдигане на дадени килограми до отказ и които издържи наи много тои печели
мътна работа ,виждам че тренирате усърдно,но трябва да има някви правила
а не отиваш въртиш 4 упражнения(любими) със тежест 50 кг
някои ще вдигне ли завесата
как оценяват на състезанието кои е първи втрои и така натаък
категории има ли?
казано от iunga на 27.12.10, 13:45:
...
Нека ти помогна с търсачката.
Ето тук можеш да видиш какво са правили хората на финала през 2009 година -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43017 . С малко гугъл можеш да намериш и преди финала какво са правили, не ми се занимава да търся.
Всеки път правят различни работи на тия игри (и на тренировките като цяло) - един път се бъхтят за максимални бройки за време, друг път бъхтят дадени бройки за максимално късо време, потичват, чат-пат вдигат и нещо по-тежичко така ... опитват се момчетата да си разнообразяват живота. На тренировките правят “комплекси” - по няколко неща едно след друго, подредени по някакъв принцип (често и без принцип) - ако отвориш раздела -> http://www.bb-team.org/forums/viewforum/50 ще забележиш, че имената на темите са “странни”. Те това са имената на комплексите и вътре ги има описани, какво се иска от теб на всеки - там можеш и да си го премериш с останалите, които са го правили, понеже общо взето си пишат времената хората.
Това всичкото го събрах като информация за горе-долу толкова време, за колкото и ти написа твоя пост. Не е трудно !
Мнението беше редактирано от G33K на 27.12.10 13:57.
казано от iunga на 27.12.10, 13:45:
аз пак да попитам ...
Здрасти, iunga!
G33K ти е отговорил добре, нека и аз добавя нещо.
Ето ти 3 линка към статиите с обща информация за кросфит в bb-team:
http://www.bb-team.org/articles/3808_kakvo-predstavlyava-krosfit#axzz19JZyUKp9
http://www.bb-team.org/articles/3812_dobra-sportna-forma-spored-krosfit#axzz19JaDfCDA
http://www.bb-team.org/articles/3820_krosfit-strukturirane-na-trenirovkite#axzz19JaNS6im
Вариациите за тренировки са безкрайни. Ако решиш да се пробваш,ще ти преложа нещо, което да ти даде идея за натоварването.
А подходящо занимание ли са тези тренировки за човек ,който от доста време сваля излишни килограми и мазнини, но има застой във формата .Или по-точно казано търся разнообразие и интензивност с цел да подобря изчистването, че ми омръзна еднообразното кардио и кръговите тренировки .
казано от Qlkara на 29.12.10, 23:27:
А подходящо занимание ли са тези тренировки за човек ,който от доста време сваля излишни килограми и мазнини, но има застой във формата .Или по-точно казано търся разнообразие и интензивност с цел да подобря изчистването, че ми омръзна еднообразното кардио и кръговите тренировки .
Отговорът е: ДА!