25.11.10
19:32
Ахаха .. верно, може да го кръстим така :D:D БТЛ, това ми е първия завършен комплекс :D Резултата ми беше 8 чисти рунда + 5 бърпита :) Слабо, но аз съм супер доволен от себе си :)
Ето един цитат от дневника ми:
Бележки: 8 рунда.. доста съм доволен от себе си, въпреки, че не бях възстановен напълно. Сутринта имах болка в лявата предмишница и леки крампи в дясната китка. Но това не ми попречи да пробвам тоя комплекс. По начало трябваше да е Cindy, обаче нямаше къде да се набирам и замених пулъп-ите с бърпита. Клека по принцип трябваше да е със собствено тегло, но аз реших да го направя с 20кг. щангичка и въпреки това да бъде преден :). Така .. бърпитата бяха чисти до последно. Лицевите 2рия рунд ги съкратих на дълбочина, но след това ги оправих и до края ги изпълнявах твърде стриктно. Колкото до клека .. амии.. :D 1вия рунд бяха 15 пълни клека. След 3тия започваха да стават все по-„полувинчести” и т.н. … та, към края ги правех чисти полуклекове и то доста бързо. Като цяло натоварването беше основно с раменете. Или така ми се струва, защото не можах да се възстановя на 100%. Отново .. доволен съм от себе си, защото това ми е 1вия завършен Кросфит комплекс и разбрах, че натоварването е брутално. Пот и радост бълваха от мен като приключих .. накрая си легнах на земята и си отдъхнах като хората:):)
Специално за slavko . Първата снимка е от март 2010, втората от преди няколко часа .Спрях да тренирам някъд юни юли 2009.
На първата снимка не съм тренирал 8-9 месеца. Сега имам точно 52 дена от както съм почнал.Тренировките ми за сега са кросфит комплекси ,които сам си измислям ,или гледам в нета. За добавки съм изпил около 100 хапа аминокиселини . Не че съм против ,даже точно обратното.Сега като събера някой лев се мятам :ктеатин,протеин,таурин,амино може и за нещо друго да се сетя.
(може и да съм хилав но имайте в предвид общо опита ми като билдер е 15 месеца с паузи. )
Мнението беше редактирано от Turmentor на 25.11.10 20:52.
25.11.10
21:05
казано от Turmentor на 25.11.10, 20:41:
(може и да съм хилав но ..)
(y)(y)
имам предвид като мускули ,иначе съм наясно че съм си дебелак и имам доста да свалям.:)
дебелак, слабак, крив, прав...няма значение...важното е да имаш желание и да не се отказваш, да не даваш на болката да те пречупва...
аз вингаи съм бил хилав...бърз, експлозивен, но...слаб....яд на самия себе си, ме вкара в залата...и за няколко месеца се случиха много хубави работи с тялото ми, които после отнесох на пистата...
затова действай ожесточено...кросфита променя тялото много приятно и бързо, ако си сериозен...!!!
26.11.10
18:04
Турментор, как се храниш? Относно визията веднага си дръпнал в гърдите, ръцете и раменете, краката не се виждат, но съм сигурен, че и там.
GreyKnight
Турментор, как се храниш? Относно визията веднага си дръпнал в гърдите, ръцете и раменете, краката не се виждат, но съм сигурен, че и там.
Сутрин не закусвам 12:00 ям основно въглехидрати (картофи-варени,свинско,пилешко,ориз)14:00 пак такова 18:00-белтъци(извара,сирене ,яйца,пилешко)20:00-тренировка и след тренировка каквото видя в хладилника ,направо съм като вълк.
Затова сега мисля да тренирам сутрин,за да не се тъпча вечер преди лягане.
ПС:
Незнам къде тренирате кросфит ,ама на мене в залата като хвърлям щангата ми се карат.И се измарям доста докато поставя щангата “по-леко” на земята. И в повечето зали е така.
Май ще трябва да вкарам някой лев за тежести докато не намеря подходяща зала,и да тренирам на открито.
Кажете във варна има ли подходяща зала.
Техника на Kettlebell Snatch!
Snatch
Variation
Kettlebell Jerk
Мнението беше редактирано от Valleri на 28.11.10 13:11.
01.12.10
19:26
Като редовно следящ този раздел на форума днес си викам “Наско ти вече си голямо и силно момче с 4 години стаж, защо не вземеш да направиш едно комплексче, ама едно малко такова,лесничко .Това че не си тренирал 4 месеца не е от значение все пак си направил едномесечна кръгова тренировка и си цял ренегат”.Ровя си аз из списъка с комплекси и ми се набива следното 10-9-8…1 от обръщане,клек(като стигнах в залата това правих щото забравих какво беше оригиналното :)) и бърпети и туй нещо измислено от Вик.Надъхан отивам в залата слагам момичешките 40кг и започвам нахъсано.
Опаа и кво става.... на 5 серия почна да ми се вие свят и си викам Насе спирай, че тука няма кой да ти помага ако припаднеш.И в този момент ми напират някви мисли на Славко,”това е момичешка тежест!”,”ти машина или пуздра си?”.Хващам лоста правя една серия и краййй нема въздухххх.
С 300 зора го довърших.Излизам от залата и си казвам Атанасе ти повече комплекс от Вик да не си барнал,хахаха шегувам се.Мотивирах се много да си повиша резултатите и да стана истинска ниджа.
казано от immortal88 на 01.12.10, 19:26:
...”Наско ти вече си голямо и силно момче с 4 години стаж, защо не вземеш да направиш едно комплексче, ама едно малко такова,лесничко ...
Опаа и кво става....
Излизам от залата и си казвам Атанасе ти повече комплекс от Вик да не си барнал,хахаха шегувам се.Мотивирах се много да си повиша резултатите и да стана истинска ниджа.
Хахахаха! Immortal, you’ve made my day! Здраво ме нахили рано сутринта!
Нещо не се сещам кой е комплекса, ама ми прилича на Beach Baby… той е гаден, наистина.
Виж на какво попаднах днес, много яки инструкции в кросфит зала Desert CrossFit:
Мнението беше редактирано от Vic на 02.12.10 07:36.
02.12.10
19:37
Благодаря ти за тези правила, мисля да си направя тениска с тях и да тренирам в залата с нея! А между другото днес правих комплес от тръстъри,набиране и лежанка.Сложил съм 60кг на тръстерите и след 3-4 рунд явно съм изглеждал зле :D, един приятел вика: “Стигабе, с тия килограми се загрява, а не се тренира “.Понеже е виден бодибилдер го накарах да направи 3 рунда с мойте тежести (по тежък е от мен) и какво станааааа....по средата на 3-я рунд тръстери, клекна и после легна.След минутка мълчание ми каза “ти не си човек да тренираш по този начин”.Бях супер горд със себе си. Не мога да зарибя никой от мойте познати, всичките бягат от кросфита като дявол от тамян, що така не знам.
приятелче...има една група от хора в София, които никак не бягат от кросфита, ми даже яко са се сдушили с него...аз също ги посещавам от време на време...другия път като дойда, можеш да се присъединиш да видиш ние до колко тръстъра издържаме...:)
02.12.10
22:50
С най-голямо удоволстие ще се присъединя,но още съм мн зелен и ме е срам чесно казано, но като позаякна ....
казано от immortal88 на 02.12.10, 19:37:
... и какво станааааа....по средата на 3-я рунд тръстери, клекна и после легна.След минутка мълчание ми каза “ти не си човек да тренираш по този начин”....
Съчувствам му... Първият път и аз се чувствах като ударен с мокър парцал...
Славко, ако ме вземете и мен, обещавам в най-скоро време да почна да правя нещата почти като мъж, или поне, не съвсем като момиче:)
12.12.10
09:54
Честит рожден ден на един развиващ се Кросфитър - Стели. Пожелавам му да спре да носи розови обички, да не си дава парите за кецове и да е все такова тъпо момченце! Лоффффф :*
12.12.10
16:50
Стели,да си ЖИВ И ЗДРАВ,и много гадженца:) Продължавай да мяташ здраво железата!
Сладури!
п.с. Пудовката е уникална!
Мнението беше редактирано от Vic на 13.12.10 08:51.
23.12.10
23:20
Привет от Полша! Тук засега храната е страхотна за ВМ-НВД, а и ако съдя по сервитьорката, която ме обслужи днес... май ще се женя за Полякиня!
взимай две като се връщаш...едната да е 25+ моля:)))...и да може да се набира:)))
24.12.10
10:13
Е няма място вкъщи.. Иначе тази щеше да те бие на канадска. Как донесе едни халби по литър бира... Срам ме хвана!
24.12.10
11:16
Каква бира на тоя сняг? Поръчай по литър водка,тяхната е хубава:)
24.12.10
11:28
В Краков времето е идеално, така че жива бира, яки меса, яйца, сиренце, ядки :)
24.12.10
18:35
Привет от Краков! Днес интересна тренировка 50 лицеви, 50 клека, 25 скока на стена, висока 70-80 см, 40 лицеви, 40 клека, 20 скока и така до 10/10/5. Добро темпо, лицевите се правиха на сняг, което беше готино, ама мн бързо измръзват ръцете. Възстановявам лека-полека от яките меткони предишните месеци. Чакам дядо да дойде в Благоевград да поработим в/у техника и да смачкаме някой як меткон. Лека вечер и весела Коледа! И вече не мислим да се женим за Полякиня! :D
24.12.10
18:44
хахахаха ...Не можите да пиете колкото тях,а?
24.12.10
18:45
Шкембета за всички, разплути и гадни. Тази сервитьорката е за опаковка и в музей!
25.12.10
14:38
Весела Коледа на всички! Да сме живи, да сме здрави и камиони шоколади за всички!
Приятели кросфитъри,я ме светнете за някакъв чалъм да си предпазвам ръцете,когато правя кипинг,че вече ми писна всеки път като тренирам да късам кожата по ръцете и след това да не мога да тренирам три дена на лост.Имам ръкавици,но нещо са прецакани много яко май,защото ми е по-добре без тях.Може и от лостовете да е(боядисани преди няколко месеца),защото на съботно-неделните нямам проблеми.Благодаря предварително!
Послеслов:Гледах клипчето на Крис Спилър (идолът ми :) ) където правеше опити да направи 100 набирания и по едно време забелязах,че навива нещо около пръстите на ръцете си преди тренировка!От нещо подобно се нъждая.
Доста се разписах.Айде ...
лейкопласт...един вид...има специален начин да си го навиеш...и клипче имаше...трябва да се разтърся...
казано от branki4a на 27.12.10, 19:37:
...чалъм да си предпазвам ръцете,когато правя кипинг,че вече ми писна всеки път като тренирам да късам кожата по ръцете...
Аз също късам редовно кожа и мазоли, особено откакто ползвам магнезий. Не съм пробвал с лейкопласт, но с обикновени работнически ръкавици с гумиран хват мисля, че ще се получи.
01.01.11
19:14
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА,да сме живи и здрави,и да подобряваме резултатите:)))))))
За много години ! :)
..подобряване на резултатите и много нови skill-ове да научим :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 01.01.11 19:21.
07.01.11
00:06
здравейте , почвам да се зарибявам по кросфита . прочетох на един дъх половината от постовете ама нямам сили за другите (утре тях :) ) . Не исках да се повтарям с други ама не мога да прочета всики постове на един път . Кросфита съчетавате ли го с фитнеса ?
тая седмица принципно правих 2х кросфит (понед. и сряда ) .
Първата ми кросфит тренировка беше 400м бягане , 20 клека , 20 набирания . това 3х (времето е смешно ама за първи път 40мин) .
втората май доста се надцених и направих 1600м , 100 набирания , 200 лицеви , 50 клека ( трябваше 300 ама не можах , защотото имах МТ) , 1000м . това за 60мин .
Ако съчетая кросфита с фитнеса . кога според вас трябва да го включа . Като програмата ми е : 1 ден гърди бицепс , 3 ден гръб , 5 ден рамо трицепс .
може да го включа когато правя гръб ? да правя някое комплексче .
След тия 2 комплекса не се чуствам човек ... много смазващо е ! Особенно след 2-я комплекс не се чуствам . Не можех да се съвзема не знам колко часа . Също така кога да правя комплекса преди стандартната тренировка или след ? или да пробвам преди и след . И зависимост как се чуствам по-добре така да го правя ?
мерси .
Мнението беше редактирано от polo123456789 на 07.01.11 01:09.
казано от polo123456789 на 07.01.11, 00:06:
здравейте , почвам да се зарибявам по кросфита...
Здрасти, polo!
Добре дошъл!
1. Хвърлил си се на изтощителни комплекси в началото. Отитай с нещо по-кратко, за да посвикнеш. Гарантирано няма да ти е по-лесно, но е по-добре от гледна точка на адаптацията. Редуването на тежко, леко, кратко, дълго и т.н. е в основата на Кросфит. Ако подбираш комплекси само от един тип, резултатите няма да са най-добрите.
2. Тренировъчна програма с комбинация кросфит и стандартна фитнес тренировка е възможна, с уговорката да си оставяш достатъчно време за възстановяване. При мен имаше един такъв преходен период, в който замествах някой от тренировките си със кросфит комплекси с акцент на мускулната група, която ми се падаше да тренирам в този ден.
3. Кросфит и стандартна тренировка В ЕДИН ДЕН (в една тренировка) е трудна работа... Като цяло кросфит е по-сериозно натоварване от стандартното помпене и ако добавиш още нещо, просто ще прегориш страшно бързо. Има хора, които се опитват да постигнат такъв баланс - например Oranje го прави от време на време, но трябва много внимателно планиране на натоварването, подбиране на комплекса и отлично познаване на възможностите на собственото тяло.
Успех!
Мнението беше редактирано от Vic на 07.01.11 08:37.
07.01.11
10:17
мерси разбрах ,че доста тегави коплекси съм избрал . Втори ден не мога да си кажа името .
07.01.11
19:08
Днес реших да правя по стандартната си програма - рамо и трицепс и не вярвах какво става . . . Като само 2х съм правил комплекси и след тях бях като парцал . Сега можех да повиша на всяко упражнение киограмите и имах още сили . Супер е кросфита . Другата седмица ще направя някой друг по лесен комплекс . И започвам яко да се зарибявам и да мисля само кой комплекс да направя :) ... много е яко !
Мнението беше редактирано от polo123456789 на 07.01.11 19:10.
само лекаичко в началото, че ще те сцепи мускулната...остави време на тялото си да мине в новия режим...иначе чувството е ЯКО...знам...
добре дошъл при нас иначе:)