Сваляне на паласките без топене на мускула

30.12.10
21:30

Здравейте,
на 18 години съм, висок 1,78 см. и тежа 90 кг. В момента съм в период на качване на мускулна маса, но изникна проблем с паласките и долната част на корема.По другите части на тялото всичко ми е нормално в този период. Храня се здравословно, доколкото мога финансово.Имам протеин за 2 месеца, креатин и аргинин за 3 месеца.Също така вкъщи имам велотренажор.Искам да питам ако почна да правя всяка сутрин кардио по 30 минути и да си продължа режима за качване на мм във фитнеса ще стопя ли мускулна маса.Какво бихте ми препоръчали ? Бях чел за гелове, които се нанасят върху проблемното място и със физически натоварвания само там сваляш мазнини, но така и не открих такъв гел.Мислих и върху друг вариант- да спра фитнеса началото на април и да почна плуване.Благодаря.

30.12.10
22:32

Научно бе доказано преди около четири години, че не съществува точково топене на мазнини. Просто няма как бъде постигнато, защото ще причини тотален срив в имунната система, която е силно зависима от мазнините в тялото.

В интернет има доста изписано материал “за” и “против” кардиото веднага след събуждане. От лични разговори с кардиолог съм бил посъветван, че кардио веднага след ставане от сън, не е препоръчително, защото стреса върху кардио-васкуларната система е доста голям. Топенето на мускулна маса не е чак толкова елементарен процес, колкото им се иска на производителите на хранителни добавки. Ако успяваш да поддържаш прилично количество приемана храна и приемаш правилно добавките с които разполагаш, трудно ще предизвикаш катаболитни процеси в организма, стига да не претренираш жестоко.

Защо трябва да избираш между фитнес и плуване? Чудесно можеш да комбинираш двата спорта.

30.12.10
23:00

казано от amistad на 30.12.10, 22:32:

Научно бе доказано преди около четири години, че не съществува точково топене на мазнини. Просто няма как бъде постигнато, защото ще причини тотален срив в имунната система, която е силно зависима от мазнините в тялото.

В интернет има доста изписано материал “за” и “против” кардиото веднага след събуждане. От лични разговори с кардиолог съм бил посъветван, че кардио веднага след ставане от сън, не е препоръчително, защото стреса върху кардио-васкуларната система е доста голям. Топенето на мускулна маса не е чак толкова елементарен процес, колкото им се иска на производителите на хранителни добавки. Ако успяваш да поддържаш прилично количество приемана храна и приемаш правилно добавките с които разполагаш, трудно ще предизвикаш катаболитни процеси в организма, стига да не претренираш жестоко.

Защо трябва да избираш между фитнес и плуване? Чудесно можеш да комбинираш двата спорта.

Много добро мнение.Явно много съм наплашен относно топенето на мускулна маса, защото който и да питам във фитнес залата (инструктори, познати с повече опит ) всеки ми вика, че не трябва да правя кардио.Дори и в нормални количеста ( от 20 до 40 мин ).Относно храненето-храня се по 6 пъти на ден.
Незнам как да си вмъкна кардиото.Сутрин съм на училище, а следобед от 16:00 съм на фитнес.Освен да правя кардио, когато почивам, а като почна да тренирам за издръжливост и релеф да го правя преди тренировка.

31.12.10
14:02

Моето мнение е че ако е структуриран добре режима, препарати са излишни!

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 31.12.10 14:32.

01.01.11
13:20

Бях чул, че от клековете се тoпели паласките.Някой може ли да потвърди ?

Мнението беше редактирано от Калоян Колев на 01.01.11 16:45.

02.01.11
23:08

Увеличи интензивността на тренировката например намали времето за почиване между сериите.А за клековете не знам.

02.01.11
23:23

Няма начин едновременно да чистиш и да качваш маса,ако си в период на качване на маса продалжавай до определени килограми,които искаш да станеш,след това чисти.Иначе едновременно не става.

Паласките са натрупани мазнини т.е., за да изчистиш паласките трябва да намалиш процента на подкожни мазнини => трябва да си изчислиш колко калории гориш на ден и да направиш така, че да гориш повече калории отколкото приемаш т.е. да ядеш по-малко. За да не гориш и мускул е достатъчно да правиш 1-2 упражнения за корем (естествено освен останалите упражнения в програмата), което ще държи мускулите на корема в работен режим и организма няма да ги пипа. За кардио-то...принципно може и без него, даже е препоръчително да започнеш без него и след време да го добавиш. Кога е най-доброто време за кардио? Когато на теб ти е удобно! Най-добре е да не е в същия ден, когато си на фитнес, а ако е в същия ден, то да има поне 6 часа разлика между фитнеса и кардиото. Ако прецениш, че искаш да включиш и кардио, то прави HIIT (интервално кардио)!. Ако спреш фитнеса и започнеш плуване и заедно с това намалиш калориите ще изгубиш мускул почти сигурно! Плуването е аеробна дейност (т.е. кардио), а кардио + диета = сваляне на мазнини + мускул. За да махнеш “мускул” от уравнението трябва да добавиш и “фитнес” от дясната страна :D Накратко - продължавай с фитнеса, кардиото е просто опция. Наблегни на начина на хранене. Успех! ;)

ПС: Пропуснал съм да прочета 1-2 изречения от първия ти post. Щом си в период за маса си е “нормално” да качваш мазнини. И е нормално това да става в областта на талията, понеже там мъжете сме предразположени генетично да качваме повече мазнини. Виж обаче на 1.78см. ти си 90кг. Освен ако процента на подкожни мазнини ти е 12-14%, то по-добрия вариант е първо да свалиш мазнините и след това да качваш маса. По-добре е по ред причини. За да прецениш дали ти е нисък % мазнини се стегни пред огледалото или се снимай с фото, ако имаш добър релеф на плочките, значи си в добри граници. Въпреки, че се съмнявам при твоите 90кг. (нищо лично). :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.01.11 11:26.

Паласките са признак на влошен въглехидратен метаболизъм. Каза,че си в период за маса, предоплагам ,че ядеш много въглехидрати и то на често?! Това е перфектният начин да си развалиш инсулиновата чувствителност. Най-вероятно вече си го направил, паласките го издават.  А и колкото си по-дебел, толкова по-малко от приетите калории отиват за играждането на мускули. С две думи , щом  си стигнал до момента с паласките е безсмислено да продължаваш да качваш, а най-добре се поизчисти и гледай да си оправиш инсулиновата чувствителност.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1