05.04.05
20:50
Някой може ли да ми даде упражнение за китките.Тренирам си предмишницата успешно и тя си расте без проблем(даже страшно бързо).Но китките ми остават все още тънки(14 см).Има ли начин да ги “удебеля” или трябва да се примиря.
Дебелината на китките ти зависи от костната структура, и не може да се променя директно, т.е. няма упражнения за нея. А на колко си години, защото 14 см китка ми се струва много тънка?
05.04.05
20:59
на 16 години съм.Проблемът ми е че съм висок 182-183 см и изглеждам супер смешно с горе долу добри предмишници и някакви супер тънки китки.В период за качване на маса съм ама не ми се вярва да помогне много.
Едит:
сбъркал съм в меренето-излиза че китката ми е 17см ама пак е малко според мен.
17 см е нормално :) С тънки кости си, няма как да го промениш. Може да се надяваш с възраста да ти се уплътнят малко ставите и костите, особенно като завършиш растежа си. Но не разчитай много на това. А и тънките стави са предимство в културизма ;)
05.04.05
21:22
знам че щангистите са с дебели кости,а пък за културистите за първи път чувам.Надявам се че китките ми ще станат поне 19 см,но всичко ще се види с времето.
Благодаря за информацията.
[quote author=“ezrolit”]знам че щангистите са с дебели кости,а пък за културистите за първи път чувам.Надявам се че китките ми ще станат поне 19 см,но всичко ще се види с времето.
Благодаря за информацията.
Няма да се шашкаш пич. И аз съм така... 17 см, като лилипутски са, ама какво да правиш. Може да ти се увеличат с годините.
Но аз те съветвам да не правиш никакви тъпотии с китките си, че може не да ги удебелиш, ами повредиш жестоко. Това е става, а да се тренира тя се иска много мнооого акъл. В повечето случаи се стига до нещо много щестоко и гадно.
Умната :wink:
И аз имам тънки китки, но това не ме плаши. Китките са ми страшно гъвкави(тренирам АйКиДо) и дясната съм я чупил(тръгнах 1-ви клас със счупена китка). Това е голямо предимство повярвай ми. На 16 съм и аз.
06.04.05
09:29
Стана ми ясно,че сам немога да ги променя да станат по големи.Ще си тренирам другите мускулни групи,а пък китките дано да порастат още малко.
Благодаря на всички.
Виж, стрелците (състезателите по стрелба с пистолет) имат неестествено големи китки. От задържането на пистолета. Можеш да опиташ нещо подобно с тежести. (една идея :roll: )
какво по-точно предлагаш мартине? питам, щото и аз имам тънички китки а вече съм на годинки (скоро ставам на 25 :cry: ) и едва ли ще ми пораснат повече, но все пак да питам.... (нали знаеш: надеждата умира последна.....но все пак умира :wink: )
Еми да се задържа тежест (все едно е пистолет), като може и в другите посоки да се прави (щото все пак няма да стреляме :D ). Измислете го..... :)
аха, аз щото сега правя такива “задържания” но си мислех че са за издръжливост, но да се надяваме че ще има ефект и върху размера на китките. мерси! :)
То по принцип е почти невъзможно да си увеличиш размера на китките, но се сетих за стрелците... А може би при тях е така, защото много дълго време за държали пистолетите...... Във всеки случай нищо не пречи да се прави редовно и целогодишно.
06.04.05
14:34
ще пробвам като да държа дъмбела около 10 мин. всеки път след тренировка.Може пък да стане знае ли човек :D
Виж, бих те посъветвал да вземеш по-тежък дъмбел и да държиш в рамките на 5 мин. По колкото пъти можеш и по колкото можеш в рамките на тези 5 мин. Има една друга схема - 1мин. държиш, 1 мин. почиваш, 30сек. държиш, но за това, тежестта трябва да е наистина сериозна.
Това със стрелците е щура идея. :) За първи път го чувам..., но мисля, че има някакъв резон. От стискането би трябвало да се оплатнява, малко или много, пък ако човек има късмет, може и генетиката да му позволи.
Искам да ви предупредя за нещо най-сериозно обаче.
Държене на дъмбел като пистолет от стрелен, ще увреди сериозно рамото!! Ако дълбела е тежък последиците ще са сериозни. Конкретно имам в предвид човек да хване дълбел и да си протегне ръката и да ДЪРЖИ така положение. Особено, ако китката сочи надолу. Ако има човек занимаващ се с бойни изкуства тук, ще потвърди, че подобно упражнения сериозно скапва раменната става.
Незнам дали ще го вземете на сериозно, но аз да кажа...
Вече за друг вид стискане, държене на дъмбел не знам...
ако искате ставайте стрелци :lol:
ама няма да си измените гена
генното мутиране става само с хормона на растежа
щом си на 16 най-много да ти порастнат с няколко милиметра 2-3
ако нямаш накаде да растеж,де
говоря от личен опит.и аз съм се надявал с времето и тренировките да порастат ама не стана :cry:
[quote author=“tpd”]Това със стрелците е щура идея. :) За първи път го чувам..., но мисля, че има някакъв резон. От стискането би трябвало да се оплатнява, малко или много, пък ако човек има късмет, може и генетиката да му позволи.
Искам да ви предупредя за нещо най-сериозно обаче.
Държене на дъмбел като пистолет от стрелен, ще увреди сериозно рамото!! Ако дълбела е тежък последиците ще са сериозни. Конкретно имам в предвид човек да хване дълбел и да си протегне ръката и да ДЪРЖИ така положение. Особено, ако китката сочи надолу. Ако има човек занимаващ се с бойни изкуства тук, ще потвърди, че подобно упражнения сериозно скапва раменната става.
Незнам дали ще го вземете на сериозно, но аз да кажа...
Вече за друг вид стискане, държене на дъмбел не знам...
Разбира се, ако някой мисли да опитва, нека само китките му се товарят. Да се облегне на нещо или да свие ръка или нещо друго там... :D
Имам приятел стрелец. Като отиде на стрелбището, и не си държи кой знае колко дигната ръката в изправено положени, просто дига прецелва(не с треля) и смъква, това е някакво странно упражнение. Пистолета е не повече от 500гр. и не съм се заглеждал по китката му :-) ще я видя следващия път. Както и да е, не се притеснявай от размера на китките си. Но все пак да дам някаква идея, стискай онея работи дет са за предмишница те сигурно ще ти помогнат. Аз имам гумичка у дома :twisted: и нея си стискам: http://chiochips.hit.bg/Picture%2057.jpg
Е тя и мойта е няква малка и не вярвам да порасне с повече от един см. Към 17 см ми е. Имам един приятел дето му е 25. Ненормална машина... А е на мойте години. Кво да се праи че ми е шибан гена... Ама аз превръщам дефекта в ефелт. Като ти е по-тънка китката, предмишницата ти изглежда много по-голяма :evil: :lol: