03.01.11
23:50
Ползвам и двете - за да поддържам баланса Омега-3-6-9. Рибеното масло е богато на Омега-3, докато лененото повече на останалите. Не се чувствам дискомфортно с него, а и дозата е нищожна.
04.01.11
09:30
Днес е почивен ден и ще му се насладя напълно. Освен стегната задна верига няма последици от вчерашния меткон. Ха, вчера като си легнах и се взрях тавана сигурно направих едно от най-странниите неща в живота си... Започнах да “пиша” с думи продължението на книгата ми, а допреди време и идея си нямах как да свържа действията. Скоро ще възобновя писането, само още няколко такива вечери. Пълен GEEK действие, но понякога е нужно.
Съдба
Нощта се одръпва и идва новия ден, а с него остават назад всичките изчезнали животи, всичките огаснали съдби. Щом очите се обърнат назад и видят онези гробове те ще знаят. Онези, които се борят със съдбата си – могъщият титан, погубен от невръстото си дете, сега окован в неспирния мрак, младият войник, дръзнал да се опълчи срещу великия враг, лежаш с прерязано гърло в калния окоп, сам, изоставен, горката съпруга, осмелила се да зашлеви пияния си, жесток съпруг, сега сгърчена върху мръсния под, а ножът убил нея и детето и – те постигат единствено ранен гроб. Онези, които бягат от съдбата си – кралят, страхлив да бъде водач, скрит зад завесата, а сега целия в огъня на потушението, с трепереща костелива ръка изгаря на трона си, простият селянин, омагьосан от приказките за светлия, топъл град, където мечтите не са само прах пред вятър, захвърлил мотиката и с бодра стъпка тръгнал натам, а сега черният дим и железният бич на истината гризат костите му в зимния ден – те са погълнати цели от нея. Онези, които приемат съдбата си и не показват страха си – „лудият“ учен, без страх, макар заплахите и викът на тълпата, създава капка безсмъртие, а сега плах пръст върху спусъка, внезапен шум и едно спряло сърце, но не изчезва името, сега няма тази слепота, младият музикант, нежно галещ арфата, а от нея нечувани звуци, шумните псувни на публиката и един блед и жълт лист хартия с ноти, а над нея последен дъх, но името остава, сега няма тази глухота, ковачът, захвърлил настрана чук и меч, леещ оръжия с барут, и рицарите, с тежките си брони, подиграващи се, а шумът от изстрела създава само тишина – те са тези, които променят света завинаги.
04.01.11
15:28
Inon Zur - I am the one
Тази музика е невероятна...
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 04.01.11 15:29.
04.01.11
20:02
Днес беше приятен ден, излежавах се, поразходих се навън, времето е доста студено, но няма студен вятър, който да те разкъсва. Поваля малко снежец. Почти приключвам книжката, която ме грабна. Обожавам магическите светове... Храната беше почти същата като вчера
Пилешко печено месо+малко овес
Телешко варено+кашкавал
Доза Маюфюжън
3 варени яйца+сурови орехи
Варено пилешко
Преди лягане ще похапна извара
Утре ме чака тежък ден определено - 5х3 клек, 5х3 лег, 5х3 военна преса и 5х3 обръщане и тласкане... Очертава се 2 часа тренировка...Ех, хубаво е да си ваканция чак до 17 януари... Беше приятен семестър, много неща научих, нямам търпение да започне другия. Ще уча Принципи на Микроикономиката (макрото ми беше интересно), ЕТИКА!!!!!!!!!, която чакам с нетърпение, Начално актьорско майсторство и ще участвам в пиеса накрая на семестъра, Международни отношения, което също е готино. Сега мисля да си пусна Iron Maiden и да се впусна в света на Мъглите. Лека вечер на всички и един много важен въпрос към всички! Изпихте ли си рибеното масло днес ? :)
Оф’кросфит’топик :
Колега, не ти е лош стила и явно ти идва отвътре писаното, но ако изчистиш правописа, ще изглежда много по-четивно. No hard feelings, просто за един творец е задължително :)
казано от Андриан К на 04.01.11, 20:42:
От къде си взимаш рибено масло ти?
Доим риби 3 пъти в седмицата ;)
ще следя с интерес това начинаие...
радвам се, че още един член на нашето общество ще споделя тренировките, храненето и всички интересни неща около себе си...
04.01.11
21:56
Korpusito, четеш между редовете. “П.П Бележките, които поставям тук са бягството на ума ми за кратко време от истинското ми творчество - романа, който пиша. Тези бележки не са редактирани, а са просто моментен изблик на емоции. Както съм ги написал, така и съм ги оставял, не съм се опитвал да променям думи или словоред.” Ако ти можеш да пишеш с идеален правопис без да провериш след това, то аз не мога. :) Но така съм се зарекъл, да не редактирам по никакъв начин. :)
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 04.01.11 22:02.
04.01.11
21:58
Приемам 4 капсули рибофлавин на ден по 1200 мг.
04.01.11
22:08
Корпусито, също така не знаеш през какво нещо преминава един ръкопис. То не са джаркания, късания, размествания, правописните и пунктуационните грешки са от най-малко значение, тъй като ти ще получиш работата в окончателния си вариант и там ВСЕ ПАК ще има някоя грешка. Ще заклеймиш ли тогава, че не може да се чете, защото са изпуснати 2-3 запетайки и вместо Иван е написано Ижан? Не мисля така. :)
04.01.11
22:18
По-хаотични и случайно нахвърляни мисли едва ли съм имал...
Когато се озъртам и конете на живота беснеят покрай мен, все се чудя защо го няма веч приятелството и любовта... Студени са душите ни, със сивия цвят на асфалта. Слушаш, че се обичат, а ти не вярва... Но ти обичаш, само лъжеш себе си, че си изгорял спомена от нея. Захвърлил си нейната същност, за да се спасиш от мъките. Но защо го правиш? ... Та тя дава сили и чест, дори достойнство. Дори да те бие с камшика на собствената си жестокост, тя е там и те целува, за да излекува раните ти. Не си мисли, че плуваш в черна кал, а лицето ти морно вехне и линее. Тя е някъде там. Но какво е там ... все нищо се не вижда, само шипове и черна плът, с рога и огън в ръка... И тиктака пак с бяс и неумор часовника проклет, а ти линееш като сняг през лете... Изсъхва ти лицето, а костите увяхват, пада ти косата и душата загива, и пак само оня черния с рогата, и огъня в руката. Той е близо веч, подушва те, смее се и те кани, с колода карти и малко вино, да те столи, да те сгрее, че си вече стар, и болновато сърце не грее. Здрависваш се и и той раздава, гледаш картите в захлас, всичките черни с надпис „смърт”, смееш се и се радваш, приключва земния ти ад. Ковчегът е готов, а всички плачат, само ти им се подиграваш отстрани и си ухилен до уши. Вече си свободен към черния да идеш, да те целуне и приеме към своите събратя та и черен и ти да станеш. Вече мъчиш другите души с камшика железен и горящ. Подпалваш им месата с твоя гневен плам. Това ли е вечността, се питаш и плачеш. Край, загубил си, от мъчител ставаш мъченик. Плюеш във вечния огън, но той не гасне... Чудиш се защо си мечтал да умреш. Гледаш живите и плачеш, целувка, милувка, любов, прегръдка, вече ги няма, не ще се стоплят черните ти устни от топлата нежност на жената. Израстват ти нокти и искаш да си избодеш очите, за да не виждаш що е обич... Но я виждаш там в черното, тя е бяла и чиста, мъртвото и проклето сърце трепти и от смъртта се събужда. Ех, изглежда толкоз топла нейната целувка, но си далеч и нежелан, че на черния си бил другар. Какво да прави твоята черна душа, когато само омраза и гняв си познавал, а таз любов е толкоз чужда? Пак ще и ли обърнеш гръб и жалък ще бъдеш, предал се под метежния и тътен? Пак ли ще си толкоз горд и своите грешки непростими ще си простиш? Не, този път ще бъдеш трезв, черните криле ще отречеш и черния ще оставиш, да стои и да мъчи той безкрай, та и след векове теб да мъчи. Лицето си разкъсваш и плътта захвърляш настрана, нека изтече черната ти кръв, а след нея да остане доброта.
Макар и “случайно нахвърляни мисли”, както сам каза, се усеща усетът ти за поезията.Не съм много навътре в нещата, а и съм малък, но на мен ми харесва стилът ти.Колко време отделяш на ден в писане?Аз също се вдъхновявам и пиша стихове, макар че не съм от най-ученолюбивите и начетени деца, то това си ми идва отвътре.Успех в начинанията!
04.01.11
22:38
Съжалявам за въпроса. Къде видя стихове или поезия? :)
казано от GreyKnight на 04.01.11, 22:38:
Съжалявам за въпроса. Къде видя стихове или поезия? :)
Имах предвид, че аз се опитвам да съчинявам стихове.Просто това, което пишеш ми допада като стил, това исках да кажа.
04.01.11
22:51
“както сам каза, се усеща усетът ти за поезията” Това изречение не е мое. Стиховете... те са прекалено тежки... пишат се трудно, изискват специално настроение, кратки са, лесно се забравят, а най-лошото е, че натоварват писателя и изискват от много от умствените му сили. Прозата е разпускаща, която ще ти даде възможност да бъдеш рицар/убиец/цар/крадец. :)
05.01.11
09:17
Поредната глупост в милия ми град... Ще се отделят 5 милиона лева за ремонт на градската баня, но няма да се отдели и стотинка за поправка на пътищата или изграждане на паркинги, когато градът е наводнен от коли, които няма къда да паркират. Нито една стотинка, за да се обнови музея, който тъне в мизерия. Нито една стотинка, за да се възроди интерната, който смърди на урина през деня и температурата е по-ниска, отколкото навън. Нито една стотинка, за да се придаде нов вид на старите, комунистически, гадни сгради. Но 500 000 лева за направата на “траурен комплекс”.........................
05.01.11
09:22
казано от Стели на 04.01.11, 21:37:
казано от Андриан К на 04.01.11, 20:42:
От къде си взимаш рибено масло ти?
Доим риби 3 пъти в седмицата ;)
Кой пък е казал, че е само това ? :D
казано от GreyKnight на 04.01.11, 21:56:
Korpusito, четеш между редовете. “П.П Бележките, които поставям тук са бягството на ума ми за кратко време от истинското ми творчество - романа, който пиша. Тези бележки не са редактирани, а са просто моментен изблик на емоции. Както съм ги написал, така и съм ги оставял, не съм се опитвал да променям думи или словоред.” Ако ти можеш да пишеш с идеален правопис без да провериш след това, то аз не мога. :) Но така съм се зарекъл, да не редактирам по никакъв начин. :)
Разбрах :)
05.01.11
16:20
Това не отрича признанието ми, че не съм със страхотен, невероятен правопис. Имах съученици, които пишеха без грешка от първия път.
05.01.11
16:32
Тренировката днес протече с една малка промяна:
5х3 клек
5х3 лег
5х3 военна преса от стоеж
Трябваше да правя обръщане и изтласкване, но нямаше смисъл. Задната верига беше отслабнала много и движенията ми не бяха експлозивни, така че ще направя 5х3 утре.
Храната - нищо различно, сутринта орехи, сирене, 1 литър прясно мляко (Не знам защо, но приема на прясно мляко ми харесва много). За обяд пълнозърнести спагети с месо. (Интересно явление - при приемането на пълнозърнести спагети или кафяв ориз няма последвало доспиване, както когато ям обикновени спагети или бял ориз. Чувствам се сит доста време.) Преди 20-на минути хапнах още пилешко месо, след час 3 яйца с орехчета и сирене, за вечеря пилешко месо, а преди лягане извара.
Гледах Хрониките на Нарния: Пътуването на Разсъмване. Или аз съм пораснал, или е изгубена магията на този свят... Колко противоречив режисьор трябва да си, за да може човешките роли да са толкова жалки и слаби, а тези на животните и митичните зверове толкова по-въздействащи.
05.01.11
16:55
Да, но млякото е чисто. Доверявам се на марката, тъй като цената не е малка, а и ядах техни млечни продукти преди лягане в период на сваляне и от 110 кг и 22-23 % мазно, сега съм 95 кг, 10 % мазно. :)
05.01.11
19:46
Странно се чувствам, някак си самотен... И не е защото си нямам приятелка... Дните ми минават много самотно... Тренировка, писане, четене, игра... Всичките ми приятели са на училище, а готините колеги са в други градове...Не говоря с никой през деня... Тренирам сам... Не се смея през деня... Само вечерта се чувствам добре, когато всички се приберат и започна да общувам... Отдавна не бях усещал такава меланхолия...
05.01.11
20:31
http://www.aubg.bg/template5.aspx?page=2001303584&menu=000001002010&sId=60 - интервю с мен
05.01.11
20:38
Просто ти липсва социалното общуване, нормално е , освен когато са депресирани, хората са социални същества, а в повечето случаи са депресирани от липса или несполучливи социални контакти. В твоя случай не може да става дума за депресия, но няма как скучното ежедневие да не ти се отразява зле. При мен също е така, но сега с идващата сесия, еднообразието ще се задълбочава. Горе главата и прави всичко, което ти е приятно, както предполагам, че правиш ;)
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 05.01.11 20:39.
05.01.11
20:50
Знам какво трябва да правя, просто осъзнах сега, че не се получава естествено и трябва да аз да го причиня. Затова утре след тренировка ще отида на гости на трениращите лекоатлети, където съм прекарал 2 прекрасни зими, ще отида и бившото училище.
05.01.11
20:53
Стана ми интересно за книгата. Драсни нещо повече за нея. :)
05.01.11
20:59
Хаха, изкушавам се да постна тук част от нея, нали ви трябва стимул да си я купите, когато я публикувам. Накратко - мрачна приказка с фентъзи сюжет, без митични същества, а извор на цялата магия е Слънцето и производната от него Светлина.
05.01.11
23:08
След дълъг и почти безсмислен спор видях странното заключение, че този форум е САМО за трениране и дигане, няма за цел споделяне на мисли, морални ценност и спомагащи индивида да се развива. “Фитнес и здравословен начин на живот” - сигурно аз греша като гледам на здравословен начин живот не само на тренировки+правилно хранене+достатъчно сън, а като на тренировки+правилно хранене+достатъчно сън+да имаш морал+да се чувстваш щастлив. But hey, that is just me seeing stuff that way. :)
05.01.11
23:23
Подкрепям, здравословният начин на живот включва и здравия дух. Силен дух имаш когато си смирен и спокоен, тогава ще постигнеш и морал и щастие. Само че понякога човек се досеща късно :)
казано от RogerF на 05.01.11, 23:23:
Подкрепям, здравословният начин на живот включва и здравия дух. Силен дух имаш когато си смирен и спокоен, тогава ще постигнеш и морал и щастие. Само че понякога човек се досеща късно :)
Това можеше и да важи ако живеехте в ... 15 век примерно.
05.01.11
23:38
Ей хейтър, ходи се друсай някъде и си прави тягата :P :D
05.01.11
23:38
Всеки избира в какво да вярва и какви последствия ще има от изборите му. И аз съм избрал да не дигам 2002105 кг, но да мога да ударя малък кръгъл предмет, хвърлен от 18 метра със скорост 150 км/ч с друг кръгъл предмет с диаметър 30см. И съм си избрал да ме знаят по Европа като добър играч и готин човек. И съм си избрал да пиша, и съм си избрал да се занимавам с кросфит, и съм си избрал да пиша в този форум. Последствията аз си ги нося. Ти избираш просто да дигаш и нищо друго и си носиш последствията. И никой не може да те обвини в това. А готините хора не ги обичат само в 15 век да ти кажа. ;)
05.01.11
23:39
Така наречените свръхчовешки цености, винаги са били еднакви, просто хората ги приемат различно, като се доближават или отдалечават от тях ;)
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 05.01.11 23:39.
казано от GreyKnight на 05.01.11, 23:38:
Всеки избира в какво да вярва и какви последствия ще има от изборите му. И аз съм избрал да не дигам 2002105 кг, но да мога да ударя малък кръгъл предмет, хвърлен от 18 метра със скорост 150 км/ч с друг кръгъл предмет с диаметър 30см. И съм си избрал да ме знаят по Европа като добър играч и готин човек. И съм си избрал да пиша, и съм си избрал да се занимавам с кросфит, и съм си избрал да пиша в този форум. Последствията аз си ги нося. Ти избираш просто да дигаш и нищо друго и си носиш последствията. И никой не може да те обвини в това. А готините хора не ги обичат само в 15 век да ти кажа. ;)
Ти какво каза си работил до сега, г-н Богат житейски опит ? :D
Между другото - сигурен ли си, че си известен, аз не съм те чувал никога никъде :D
05.01.11
23:49
Да съм казал, че съм известен? Не съм. Популярен съм сред бейзболните среди в Европа и България, както и в театралните такива. Но не и в масова медия, нито в трибойските среди. :)
05.01.11
23:56
Аз живея, а ти живееш ли? :)