04.01.11
15:37
Мило дневниче, реших и аз да те създам! :)
Отскоро съм част от задружното „семейство” на BB-Team и ПОЧТИ без колебание взех решението да имам дневник, защото чрез него ще мога да споделям и едновременно трупам опит.
Малко за мен – Казвам се Дарина, на 23 години съм, работя, спортувам и уча, несемейна. :)
Как започна всичко? Във фитнес залата съм от три месеца. Какво ме мотивира да започна с тренировките? За мен това беше едно малко „бягство” от забързаното и натоварващо ежедневие, начин за презареждане на „батериите”, време, през което да бъда сама с моите мисли и едновременно правилния път към здравословния начин на живот.
Първия месец, както повечето момичета тренировките ми бяха еднообразни – кардио на пътеката 40-50 минути, 4 серии от по двадесет повторения на abductor, също толкова и на adductor, малко гирички и толкоз. By the way: Един много ценен СЪВЕТ за всеки, който реши да посещава фитнес зала като начинаещ – Първите тренировки се провеждат или с фитнес треньор, или в най-пиковото време, когато залата е пълна, наблюдавайки отделните упражнения на различните уреди. Е въпреки, че знаех това, не послушах този съвет. И по-скоро от чиста суета и може би донякъде срамежливост, не правех никакви други упражнения от описаните по-горе. И така близо месец...
Докато, по време на една тренировка, не ме заговори едно от момчетата, трениращи редовно в залата. Пропуснах да отбележа, че първия месец тренирах по 5 дни в седмицата. Това момче, явно бе забелязало – „странните” ми и еднотипни тренировки и се опита да ми подскаже това с въпроса „ И днес ли същото?”, при което почти всяко момиче би си помисло – „този се опитва да флиртува, май”. Е няма да крия, че и на мен ми мина през ума, но въпреки това просто отговорих „ Дам и днес същото – ако имаш други предложения, ще се радвам да ги споделиш”. И именно той ми показа смисълът да тренираш в зала, за да може, хората да споделят и да си помагат – както безценно го правят професионалистите от BB-Тeam.
И така, имах огромния късмет въпросното момче да се окаже в „интимно близки” отношения с фитнеса и здравословния начин на живот. И от деня, след запознанството ни, започнаха същинските тренировки и благодарение на още един от най-добрите, и правилния хранителен режим ... за които ще ви разкажа следващия път :)
Усмихнат и успешен ден на всички :)
Честит дневник с пожелания за редовно водене и трениране! :)
Какви са ти целите, които си поставяш и искаш да постигнеш с тренировките?
04.01.11
16:01
Тук става интересно. Успех! :)
04.01.11
17:00
Ще следя с интерес дневничето :)
04.01.11
17:26
Благодаря ви.
Ще споделям опита се и се надявам да ми помагате с градивна критика :)
04.01.11
20:11
казано от Димитър Михайлов на 04.01.11, 16:01:
Тук става интересно. Успех! :)
X2 ! :D Успех ! ! :)
04.01.11
23:25
Както обещах, ще споделям хранителния си режим и тренировките ден по ден. Започвам с любимия ни понеделник - 03.01.2011 г.
Денят ми започва в 06:45 ч.
Закуска до 30 минути след събуждане - подготвена от предната вечер
60 гр. мюсли със стафиди и лешници
300 гр. кисело мляко 2.9 % Верея
поръсени с канела
1 киви
Чаша кафе с 500 мл вода - към 09:00 ч.
Обяд - между 12:00 и 12:30 ч.
Салата с риба тон
280 гр. царевица от консерва - Препоръчвам на Сторко
30 гр. зелена салата
100 гр. домати
80 гр. риба тон в собствен сос - изцедена от консерва
4-5 - средно големи маслини
лимон на вкус
Следобедна закуска - към 16:00 ч.
30 - 50 гр. сурови ядки - предпочитам кашу
30 минути преди тренировка 1 с.л. L-carnitine
Тренировката ми започва към 18:15 ч. Всеи понеделник тя се състои в:
- 5-10 минути кардио на пътекат - за загрявка
- Последователно разгряване на китки, рамене, лакти, кръст, крака - около 5 минути.
- клек /полуклек на топка/ - 3 серии по 20 повторения
- силова серия абдуктори: 3 серии х 20 повторения - с тежест 40 кг
- лека серия аддуктори: 3 серии х 30 повторения - с тежест 35 кг
Трите упражнения вървят в тази последователност, като между всяка серия от кобминацията - почивка от 1 минута.
- 20 минути кардио - спринтове на пътеката, редувани с бавно темпо за успокояване на пулса.
Вечеря - между 20:30 и 21:30 ч.
Омлет - 1 яйце, размер L, извара 50 гр. - изпържен на тефлонов тиган - не добавям зехтин
Таратор:
150 гр. кисело мляко Верея 2.9 %
150 гр. вода
100 гр. краставица, без обелката
Гарнирано с щипка копър от фризера :)
Е, това е моя понеделник с няколко / повечко/ думи. Утре ще опиша днешния вторник, паралелно със сряда :)
Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 04.01.11 23:25.
05.01.11
11:31
Здравейте. Ох, незнам за вас, но на мен днес ставането ми беше ужасно трудно - 3 пъти прехвърляне на аларма - събуждане 45 минути (headbang)
Първо ще опиша вторник / 04.01.2010 г./
Закуска / тя всяка сутрин е една и съща, само въртя плодовете/ - между 07:00-07:30 ч.
поръсени с канела
1 зелена сочна ябълка -ммхмхмххмм любими са ми :)
Към 09:00 ч - кафе в офиса
Салата с риба тон
280 гр. царевица от консерва - Препоръчвам на Сторко
30 гр. зелена салата
100 гр. домати
80 гр. риба тон в собствен сос - изцедена от консерва
4-5 - средно големи маслини
лимон на вкус
Мюсли бар с кокос 25 гр. 1 брой
Тренировката ми започва към 18:15 ч. Всеки вторник тя се състои в:
- 20 минути кардио на пътеката - за загрявка, първите 5 минути с умерено темпо. При възможност редуване на спринтове + бавно темпо за успокояване на сърдечния ритъм. При дни, в които усещам умора, кардиото ми се изразява в ходене на пътеката под наклон. Поддържам почти едно темпо 6,5 км/ч, като променям наклона на всеки 2 минути - 4-6-8-10-12 и после обратно.
- 10 минути - активен стречинг - последователно разтягане в седнало положение, разтворени крака - ляв, десен, после двата заедно, в събрано положение и т.н. Всяко разгъване правя по 30 сек. Първите две-три седмици, когато започнах тази програма на тренировки, времето за разгъване беше по 20 сек.
Препоръчвам тази статия, за тези които не са я чели - http://www.bb-team.org/articles/2738_trenirovki-za-streching-i-gavkavost#axzz1A9Ry9gqJ
- 20 минути кардио на пътеката - по идентичен на първите 20 минути. Т.к. вчера, беше ден, в който чувствах умора - вторите 20 минути ги замених с 10 минути кростренажор в умерено до бързо темпо.
- 10 минути - отново активен стречинг.
Вечеря - между 20:30 и 21:30 ч. Приготвянето на вечеря ми отнема време, което по принцип вечер нямам / магистратура /, треньорът ме посъветва да хапвам салатка с риба тон или пуешко / свинско / филе.
Вечерята ми във вторник се състоя в:
100 гр. пуешко филе Орехите / много ми хареса, препоръчвам ви го/
Салата
200 гр. домати
100 гр. красавица
30 гр. сирене
to be continued ....;)
05.01.11
11:49
Интересно ми бе да чета. Хранителния режим ми се струва добре балансиран. Доволно количество полезни мазнини, както и протеин. Бих добавил още мъничко протеин, но пък и зависи месото във вечерята в какъв грамаж е. Въглехидратите ги приемаш главно от зеленчуци, което е чудесно в комбинация с мазнините. За тренировките нямам какво да кажа, защото все още си въвела само 2 тренировъчни дни, но виждам, че кардио-то седи в основата. Понеже не си уточнила, това ме кара да попитам имаш ли някаква специфична цел, която гониш? Сваляне на % подкожни мазнини, поддържане на форма и т.н? Желая ти успех и късмет! :)
казано от CKOTA на 05.01.11, 11:45:
Една супена, а не чаена лъжица Л-карнитин- така ли?
Ем и така да е лошо няма :)
Само на мен не ми се вижда добра идея клека да е в супер-серия с каквото и да било друго упражнение за крака - било то аддуктор и аббдуктор
казано от Madboy на 05.01.11, 12:20:
Само на мен не ми се вижда добра идея клека да е в супер-серия с каквото и да било друго упражнение за крака - било то аддуктор и аббдуктор
Не е само на теб. :) Клекът трябва да се уважава и да се прави с достатъчно почивки между сериите! :D
05.01.11
15:12
Само на мен не ми се вижда добра идея клека да е в супер-серия с каквото и да било друго упражнение за крака...
Определено не си само ти на мнение, че това не е много удачна идея. Е, би могло, ако се кляка с неадекватно малка тежест (20 повторения няма как да се направят иначе). А това пък до колко е ефективно, вече е съвсем отделен въпрос...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.01.11 15:13.
казано от CKOTA на 05.01.11, 11:45:
Една супена, а не чаена лъжица Л-карнитин- така ли?
Ем и така да е лошо няма :)
сигурно в мен е проблема, но аз си представям доста голяма лъжица с 10+ грама л-карнитин вътре :D
05.01.11
15:58
Позволявам си да споделя, че карнитинът е с доза 15 мл, което по етикет съдържа 3 гр вещество. Мой любим продукт, който препоръчах и на актрисата. С поредицата упражнения целим по-голям енергоразход за момента, затова клекът не се изпълнява самостоятелно.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 05.01.11 15:58.
05.01.11
16:06
казано от Димитър Михайлов на 05.01.11, 15:58:
Позволявам си да споделя, че карнитинът е с доза 15 мл, което по етикет съдържа 3 гр вещество...
Това вече е друга “бира”... и аз (също като Скота предполагам) си представих препълнена супена лъжица (с огромен връх) карнитин на прах... :P
Хм, тъкмо се канех и аз да коментирам тренировките....:D
@Актрисата, успех на теб, пишеш забавно :)
05.01.11
19:01
Клекът е със собствено тегло? И щом е до допка т.е. 1/2 подсказва, че Актрисата още го учи, респективно не е проблем да е в суперсерия, а като прибавим цел голям енергоразход/време и нужда глутеусите и квадрицепсите да си починат повчко, пък времето е фиксирано пак отиваме на оползотворяване на почивката с нещо. В случая суперсерия. :)
Това което е редно да се добави обаче, е тройна серия задни бедрени, глутеуси, корем.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 05.01.11 19:04.
05.01.11
22:27
Стоянчо – благодаря ти за вниманието. Целите на тренировките ми са най-общо три:
1. Премахване на пасивно тегло
2. Подобряване на стойката
3. Повишаване на функционалността на мускулите и контрола над тялото
fire.is.my.nature – благодаря ти за пожеланието за успех – имам нужда.
korpusito – Светът е една сцена и всички сме актьори в театъра, наречен живот :)
ProXxX – Радвам се, че моя дневник е интересен за теб. Да хранителния режим е добре балансиран, защото както споменах – уча се от едни от най-добрите :). Както посочих по-горе, една от основната цел е премахване на пасивно тегло – на тази база е разработен хранителния и тренировъчен режим. Благодаря за пожеланията, аз лично ще се старая да съм интересна и полезна и занапред :)
Благодаря ти, Владо, че и ти се включи в моя дневник :). Да, с клекът още сме в процес на „флиртуване”, но имам сериозен напредък през последния месец. В началото не можех изобщо да клякам, повдигах стъпала си от пода / май при повечето момичета, особоненно, носещи високи токчета, това е проблем/. Но съм много горда, защото напредвам, и вече изоставих швейцарската топка. Моля те, дай ми повече насоки за необходимата тройна серия, която да добавя към тренировката. Благодаря ти, предварително.
05.01.11
22:42
Да изчеткам малко авторите на горните две мнения. На първата тренировка актрисата нямаше никаква идея как да клекне, буквално, ама буквално. Владо даде конкретни съвети и след около 3 седмици видях пълен клек по учебник. Краката се бяха запознали с мускулите по тях. :)
05.01.11
22:44
Време е да опишем и днешната усмихната сряда ;)
/ 05.01.2011 г./
Закуска - беше към 08:00, както споделих, днес събужданете беше продължително :)
поръсени с канела
1 “космато” киви :)
Към 09:00 ч - кафе в офиса
Салата
150 гр. домати
100 гр. краставица
1 ч.л. зехтин
Пилешко шишче гърди - 80 гр.
Две филии пълнозърнест хляб - Вита Шест зърна - около 60 гр.
Мюсли бар с кокос 25 гр. 1 брой
30 гр. сурови ядки - микс кашу, бадеми, фъстъци
Тренировката ми започна към 18:15 ч. В сряда, тя се състои в:
- 5 минути кардио за загряване - умерено темпо на пътека
- 5 минути разгряване - китка, рамене, лакти, кръст, крака
Силова тренировка - първа двойна серия
- Вертикален скрипец - силова серия с тежест 35 кг 4х8 повторения - редуване с външен и вътрешен захват
- пек-дек - лека серия с тежест 15 кг - 4х8 повторения
Загряваща тренировка на двата уреда х 20 повторения с минимална тежест - тя не се брои в описаните 4 :)
Втора двойна серия
- Хоризонтален скрипец - силова серия с тежест 25 кг - 4х8 повторения
- Хоризонтален бенчпрес на машина - лека серия с тежест 20 кг - 4х8 повторения
Трета двойна серия - по изключение днес /а по принцип тройна серия /
- Разгъване на скрипец - с тежест 20 кг - 4х15 повторения
- Бицепсово сгъване с дъмбели 4х30 повторения - с дъмбел от 4 кг
- Кардио - 15 минути, ходене по пътека под наклон, с умерено темпо
ииииииии край :)
Вечеря - между 20:30 и 21:30 ч.
Днес освен усмихнат ден, бе и денят на изключенията - на вечеря ядох свинска вратна пържола :) мхххмм .....
70 гр. свинска вратна пържола, печена на фурна с минимална мазнина
Салата
140 гр. зелена салата
100 гр. краставица
Гарнирана с “лек пролетен” дъжд винен оцет :)
Утре, смятам да споделя, наученото последните близо 3 месеца за храненията и тренировките :)
Приятна вечер на всички и сладки сънища на тези, които ще могат да си позволят този лукс :)
Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 07.01.11 08:34.
05.01.11
22:47
С такива учители, провалът е немислим :)
Ако зависеше от учителите, всички щяхме да сме отличници, но....
Видях в горните ти мнения, че препоръчваш някакви марки консерви, съветваш разни неща, пускаш линкове към статии. Давай и причините, за да може човек да вземе под внимание съветите ти....
Чакаме утре да видим какво си научила за 3 месеца....:P
Може ли, да живееш в България и да не сложиш сирене на Шопската? Зарежи я глобализацията!
Храната и тренировките са ти много женствени. Успех с начинанието :)
06.01.11
09:37
amistad, приятно ми е да видя и теб в моя дневник :)
Аз съм пропуснала да допиша 100 гр. зелена чушка / много обичам пресни чушки/ в салатата си на обяд. Обожавам и сирене и вчера наистина ми липсваше в салатката. Ще си взема бележка и няма да го оставям да “тъгува” за мен в хланидилника в къщи :)
Усмихнат ден :)
Здравей и от мен и успех в това, което целиш!
дотук всичко е добре, НО се постарай съня ти да не е “лукс” ... иначе целите ти могат да си останат само мечта ;)
06.01.11
12:03
Здравейте :)
Приятна класическа музика, слушалки в ушите и малко “размисли и страсти” в дневника - своеобразна “малка” крачка в страни от “лавината” със служебни задачки :)
Последните дни - акцентирах основно на конкретните хранения и тренировки в самия ден. Сега е ред да ви споделя малко впечатления от последните три месеца :)
Мислех, как да формулирам тази си публикация и реших - кратко и ясно! / защото имам досадното за повечето хора, умения да изразявам мислите си с мнооооооооогоооооо думички :D/
Какво “ново” научих за себе си от залата и най-вече хората в нея?
1. Имам бавен метаболизъм
2. Не се храня правилно / ако хранене от рода на 1 пакетче солети, няколко плода и една активия - се определя като такова/
3. Имам пасивно тегло / знаех, че имам излишни килограми, но никога не бях поглеждала на тях като на пасивни :) /
4. “Тренировка” от рода на 50 минути кардио на пътеката и няколко серии абдуктори и аддуктори - първо, че е грешно структурирана и второ при значително занижени критерии би могло да се определи като тренировка /
5. Имам дълги крайници :) - считало се за предимство
Какво промених?
1. Започнах да се храня по минимум 4 пъти на ден / малко като бебе :)/. Закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря.
2. Както отделям значително внимание на това “какво да си облека днес, кои обици да си сложа, дали да сложа малко грим и т.н.”, започнах да внимавам и с какво се храня и най-вече по кое време на деня похапвам :)
3. Промених тренировките - заложихме на силовите тренировки, кардиото в началото за загрявка и в края на тренировката като “черешка на тортата”.
4. Започнах битка с “убеждението”, че не мога да живея без да похапвам сладко, едва ли не бях определила като жизненоважни - любимият ми Snickers и шоколадите Милка.
......................................
И ще прекъсна до тук, защото освен симфония в ушите ми, вече “звучи” и в стомаха ми :)
До после!
.............................. “размисли и страсти” 2 част
5. Една от най-важните промени, които направих бе - промяната в мотивацията си - от “малко бягство” от стресовото ежедневие, тренировките се превърнаха в “правилното решение” на проблеми, за които не подозирах / т. 1, 2, 3 от “какво ново научих”/ и най-вече вярната посока към здравословен живот :)
Какво научих?
1. Правилен хранителен режим + добре структурирана тренировъчна програма = успешни цели
2. Храненето е изключително важно, за да изглеждаме добре. Но отново казвам, не хранене от рода на кисело мляко, солетки, плодове, тук таме някое “малко” сладко изкушение и то само веднъж на ден, а “разнообразни храни, в правилното време”. По отношение на храненията, научих, че е много важно те да бъдат начесто и по-малко. Няма “забранени” храни, има “забранено” време, през което да ги консумираме. Примери на бързо - никакви плодове вечер, плодове сутрин със закусата. От списъка с любими плодове, отпадат бананите. Сладки изкушения, отново в никакви било то и “на живот и смърт” ситуации / предменструални и менструални нервни разклащания/. Може, примерно сутрин рано, блокче черен шоколад или шоколадов бонбон / това аз си позволявам, примерно 1-2 пъти седмично/. Позволявам си на шест дни, един “свободен” ден, в който хапвам парче торта / но отново сутрин/, някой сандвич, или любимата ми баничка на мама, но отново в умерени количества и преди обяд. В този ден, разнообразявам обедите си с кафяв или бял ориз, или картофи - варени или запечени + задължително месо / пилешко в 98 % от случаите/. Започнах да хапвам омлети, и може би за последните два месеца, съм изяла повече от колкото за последните 22 години :)
3. Силовите тренировки са съпътствани с енергоразход и след като излезем от залата, а не както кардиото, до момента, в който слезем от пътеката :)
За “какво постигнах” е още твърде рано, но какви “правилни стъпки” направих през последните месеци :) ?
1. Научих се да клякам :)
2. Научих се да дишам и броя едновременно, докато тренирам :)
3. Научих се да тичам - ръце събрани пред гърди и движейки се, в синхрон с крата, а не като момиченце, бягащо от момченце в детската градина / в паническо ръкомахане встрани от тялото :)/
4. Успях да увеличавам “бавно, но славно” тежестите при изпълнение на силовите тренировки
5. При разгъване, успях да намаля болката в тялото и да увелича времететраенето от 20 на 30 секунди.
6. Научих се на постоянство и амбициозност / в професионален план, те никога не са ми липсвали, но често ми бяха оправдание, да не тренирам и да “нямам време” да се храня/
7. И стъпката, от която наистина останах най-доволна - свалих 2 кгза един месец, без да съм се превърнала в “в гладна змия” / змия, защото, когато съм гладна, ставам раздразнителна и хаплива :)/ и забравих, за думата “гастрит” и че изобщо някога се будех сутрин с нея :)
..... връщам се в света на бизнеса - спорен ден на всички :)
Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 06.01.11 13:22.
06.01.11
12:16
казано от Aktrisata на 06.01.11, 12:03:
5. Имам дълги крайници :) - считало се за предимство
И аз така чух и никак не повярвах и разбрах как ще ми помогнат :)
Иначе кефиш! Ще те следя :P
06.01.11
13:08
казано от Aktrisata на 06.01.11, 12:03:
...имам досадното за повечето хора, умения да изразявам мислите си с мнооооооооогоооооо думички :D
Тъй като и аз имам този навик, ще споделя телеграфно моите виждания по тези въпроси...
За новостите:
1. Не е фатално.
2. Да, солети, плод и активия са неправилно хранене. Факт.
3. Е, активни ли да са, след като са излишни? :)
4. Да, така е.
За промените:
1. Това е важно стъпка. Дали ще са 4 или 6 хранения (или повече) - това зависи от много фактори.
2. Втора важна стъпка!
3. Трета добра стъпка!
4. Не би трябвало да е битка, защото (1) определено можеш да живееш без тях и (2) така или иначе можеш да ги ядеш - въпрос на количество и момент.
06.01.11
13:24
Благодаря, Кольо! Вече дописах и част 2 - сподели мнения и за нея :)
06.01.11
13:55
казано от Aktrisata на 06.01.11, 13:24:
Благодаря, Кольо! Вече дописах и част 2 - сподели мнения и за нея :)
Дадено! :) Но пак с няколко думи...
В много случаи тренировките са това, което ме стабилизира - физически, психически и емоционално. Радвам се, че и ти си стигнала до това усещане.
Храненето е на дъното на всичко. Както се храниш - така ще се чувстваш и такива резултати ще постигнеш. Сладките неща - точно така - разумни количества и в приемлив момент. Кой е казал, че не трябва да докосваш шоколад до края на живота си? От години не ям сладко вечер, не е чак толкова трудно да се постигне. Източник на белтъчини при всяко хранене също е стъпка в правилна посока. Колкото до храните - не бягай от свинското и телешкото, а бобовите храни са чудесна комбинация от качествени въглехидрати и фибри. На първите три постижения се разсмях съвсем искрено и с най-добри чувства! :D
06.01.11
16:18
Това за телешкото и свинското е уместна забележка :)
Благодаря ти!
казано от Кольо Пияндето на 05.01.11, 16:06:
казано от Димитър Михайлов на 05.01.11, 15:58:
Позволявам си да споделя, че карнитинът е с доза 15 мл, което по етикет съдържа 3 гр вещество...
Това вече е друга “бира”... и аз (също като Скота предполагам) си представих препълнена супена лъжица (с огромен връх) карнитин на прах... :P
Именно : )
07.01.11
08:41
С първото кафе за деня да споделя и вчерашния четвъртък :)
/06.01.2011 г./
Денят ми започна в 06:45 ч.
Закуска
поръсени с канела
1 киви + 1 портокал
Чаша кафе с 500 мл вода - към 09:00 ч.
300 гр. домати
50 гр. сирене
2 филии пълнозърнест хляб ВИТА - около 60 гр.
60 гр. пилешко шишче
30 гр. сурови ядки - микс
1 овесено барче с кокос 25 г.
Тренировката ми започна към 18:15 ч. Четвъртък кардио ден:
- 20 минути - пътека 2 мин. спринт + минута умерено темпо
- 10 минути активен стречинг
- 20 минути - пътека 2 мин. спринт + минута умерено темпо
Вечеря - между 21:00 ч.
Салата
200 гр. домати
50 гр. зелена чушка
100 гр. краставица
30 гр. сирене
50 гр. пуешко филе
2 препечени филиики хляб Вита
След вечеря - кафе + вода 0,5 л + тестове и казуси за магистратурата :)
07.01.11
08:43
Честит имен ден на всички, носещи името:
# Иван, Ваньо, Иванка, Ивана, Ваня,
# Иво, Ива, Ивона,
# Ивайло, Ивайла,
# Ивелин, Ивелина,
# Ивет,
Ивета ,Иванина
# Йов, Йово, Йолина
# Йоан, Йоана,
# Йонко, Йонка, Йото,
# Жан, Жана,
# Калоян,
# Яна
И честит рожден ден на моята мила кръстница - един от най-благородните и добри хора, които познавам :)
Весел и усмихнат петък на всички вас, и не прекалявайте с бонбоните и виното :P
08.01.11
12:39
Мило дневниче, извинявай, че вчера не писах, но беше труден ден, а и петък е “ден на майстора” :)
Закуска - стандартната
60 гр. мюсли с лешници и стафиди
300 гр. кисело мляко Верея 2.9 %
Пъръсени с канела
1 ябълка
В офиса - един Иван + една рожденничка = сладки грехове
Има няма 6-7 шоколадови бонбона и три парченца домашен ябълков пай - мхмхмхмпх :P
Следобедна закуска
30 гр. сурови ядки микс
Тренировка:
- 5 мин. загрявка на пътека + махове и ротации / на фитнес език :)/
- първа двойна серия - хоризонтален бенчпрес на машина: 4 х 8 с тежест 25 кг и придърпване на вертикален скрипец: 4 х 15 с тежест 30 кг /загряваща серия 1х20 с минимална тежест/
- втора двойна серия - хибридни арнолд преси: 4 х 8 с дъмбели от 3 кг /първите две/ и 4 кг/вторите две/ с долен скрипец: 4 х 15 с тежест 20 кг
- трета двойна серия - бенчпрес на машина от наклон: 4 х 8 с тежест 20 кг / днес ми беше първи път на този уред/ в двойна серия с бек пек: 4 х 15 с тежест 15 кг / доста по-трудно от пек-дек :(/
- Кардио 20 минути на пътека с умерено темпо, нооооо само трябваше - не се състоя, стомахът ми свиреше симфония :D
Вечеря = гурме :)
50 гр. бургс 63 барел + малка минерална вода - класика / но в ограничена доза :)/
1/2 шопска салата + чушка бюрек
2 телешки кюфтенца + домашна лютеница
1/2 порция запеченки картофи с чесен и копър
Иии веднага след хапване, у дома и в леглото, че сънят ми липсваше последните дни :)
Приятен уикенд на всички :)
09.01.11
20:40
Ще пропусна събота, защото беше свободен ден от тренировки и хранителен режим!
Неделя 09.01.2010 г.
Закуска - 09:30 ч
2 кивита, 1 портокал
Обяд - 11.30 ч. преди тренировка
Бъркани яйца
2 яйца
100 гр. зелена чушка
Яйцата и нарязаните чушки ги изпържих на тефлонов тиган без мазнина
100 гр. краставица - нарязане на шайби
30 гр. сирене
Тренировка - 13.00 ч
- 20 минути каридо на пътека - редуване на спринтове, с ходене в умерено темпо
- 15 минути кардио на пътека - редуване на спринтове, с ходене в умерено темпо. Трябваше да са 20 минути, но за 15 имах сили :)
- 10 миунути активен стречинг
Хапване след тренирвка - ранна вечеря - 17:00
80 гр. пилешки гърди
50 гр. чушки
200 гр. тиквички
Всичко печено на скара, с тефлоново покритие - без мазнина
Тази вечер - ранно лягане, за да презаредим за поредната шеметна седмица :)
09.01.11
21:26
Днес защо така само плодове за закуска? Къде отиде така хубавото и полезно мюсли? :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.01.11 21:26.
09.01.11
22:00
Дните без тренировка не са по-малко важни за един спортуващ човек. Доброто възстановяване е съществена част от тренировъчния процес и основен фактор за постигане на високи цели. Та... не компрометирай старанието си в тренировъчните дни с безобразийца в почивните... (sun)
10.01.11
10:31
В неделя станах късничко, а пък бях решила да тренирам към 13:00 ч. затова и пропуснах мюслито / пък и няма какво да крия, не бях си го приготвила от събота вечер :P/.
Благодаря за съвета Кольо - гледам в дните, в които не тренирам, да възстановявам рационално :)
Усмихната седмицааа :)