Дневникът на една Актриса :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

Мило дневниче, реших и аз да те създам! :)
Отскоро съм част от задружното „семейство” на BB-Team и ПОЧТИ без колебание взех решението да имам дневник, защото чрез него ще мога да споделям и едновременно трупам опит.

Малко за мен – Казвам се Дарина, на 23 години съм, работя, спортувам и уча, несемейна. :)

Как започна всичко? Във фитнес залата съм от три месеца. Какво ме мотивира да започна с тренировките? За мен това беше едно малко „бягство” от забързаното и натоварващо ежедневие, начин за презареждане на „батериите”, време, през което да бъда сама с моите мисли и едновременно правилния път към здравословния начин на живот.
Първия месец, както повечето момичета тренировките ми бяха еднообразни – кардио на пътеката 40-50 минути, 4 серии от по двадесет повторения на abductor, също толкова и на adductor, малко гирички и толкоз. By the way: Един много ценен СЪВЕТ за всеки, който реши да посещава фитнес зала като начинаещ – Първите тренировки се провеждат или с фитнес треньор, или в най-пиковото време, когато залата е пълна, наблюдавайки отделните упражнения на различните уреди. Е въпреки, че знаех това, не послушах този съвет. И по-скоро от чиста суета и може би донякъде срамежливост, не правех никакви други упражнения от описаните по-горе. И така близо месец...

Докато, по време на една тренировка, не ме заговори едно от момчетата, трениращи редовно в залата. Пропуснах да отбележа, че първия месец тренирах по 5 дни в седмицата. Това момче, явно бе забелязало – „странните” ми и еднотипни тренировки и се опита да ми подскаже това с въпроса „ И днес ли същото?”, при което почти всяко момиче би си помисло – „този се опитва да флиртува, май”. Е няма да крия, че и на мен ми мина през ума, но въпреки това просто отговорих „ Дам и днес същото – ако имаш други предложения, ще се радвам да ги споделиш”. И именно той ми показа  смисълът да тренираш в зала, за да може, хората да споделят и да си помагат – както безценно го правят професионалистите от BB-Тeam.

И така, имах огромния късмет въпросното момче да се окаже в „интимно близки” отношения с фитнеса и здравословния начин на живот. И от деня, след запознанството ни, започнаха същинските тренировки и благодарение на още един от най-добрите, и правилния хранителен режим ... за които ще ви разкажа следващия път :)

Усмихнат и успешен ден на всички :)

04.01.11
16:01

Честит дневник с пожелания за редовно водене и трениране! :)
Какви са ти целите, които си поставяш и искаш да постигнеш с тренировките?

Тук става интересно. Успех! :)

04.01.11
17:00

Ще следя с интерес дневничето :)

Благодаря ви.

Ще споделям опита се и се надявам да ми помагате с градивна критика :)

fire.is.my.nature

04.01.11
20:11

казано от Димитър Михайлов на 04.01.11, 16:01:

Тук става интересно. Успех! :)

X2 ! :D Успех ! ! :)

04.01.11
20:21

Само не разбрах за актьорството каква е ситуацията :P

Както обещах, ще споделям хранителния си режим и тренировките ден по ден. Започвам с любимия ни понеделник - 03.01.2011 г.

Денят ми започва в 06:45 ч.

Закуска до 30 минути след събуждане - подготвена от предната вечер
60 гр. мюсли със стафиди и лешници
300 гр. кисело мляко 2.9 % Верея
поръсени с канела
1 киви

Чаша кафе с 500 мл вода - към 09:00 ч.

Обяд - между 12:00 и 12:30 ч.
Салата с риба тон
280 гр. царевица от консерва - Препоръчвам на Сторко
30 гр. зелена салата
100 гр. домати
80 гр. риба тон в собствен сос - изцедена от консерва
4-5 - средно големи маслини
лимон на вкус

Следобедна закуска - към 16:00 ч.
30 - 50 гр. сурови ядки - предпочитам кашу

30 минути преди тренировка 1 с.л. L-carnitine

Тренировката ми започва към 18:15 ч. Всеи понеделник тя се състои в:

- 5-10 минути кардио на пътекат - за загрявка
- Последователно разгряване на китки, рамене, лакти, кръст, крака - около 5 минути.
- клек /полуклек на топка/ - 3 серии по 20 повторения
- силова серия абдуктори: 3 серии х 20 повторения - с тежест 40 кг
- лека серия аддуктори: 3 серии х 30 повторения - с тежест 35 кг
Трите упражнения вървят в тази последователност, като между всяка серия от кобминацията - почивка от 1 минута.
- 20 минути кардио - спринтове на пътеката, редувани с бавно темпо за успокояване на пулса.

Вечеря - между 20:30 и 21:30 ч.
Омлет - 1 яйце, размер L, извара 50 гр. - изпържен на тефлонов тиган - не добавям зехтин
Таратор:
150 гр. кисело мляко Верея 2.9 %
150 гр. вода
100 гр. краставица, без обелката
Гарнирано с щипка копър от фризера :)

Е, това е моя понеделник с няколко / повечко/ думи. Утре ще опиша днешния вторник, паралелно със сряда :)

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 04.01.11 23:25.

Здравейте. Ох, незнам за вас, но на мен днес ставането ми беше ужасно трудно - 3 пъти прехвърляне на аларма - събуждане 45 минути (headbang)

Първо ще опиша вторник / 04.01.2010 г./

Закуска / тя всяка сутрин е една и съща, само въртя плодовете/ - между 07:00-07:30 ч.
поръсени с канела
1 зелена сочна ябълка -ммхмхмххмм любими са ми :)

Към 09:00 ч - кафе в офиса

Салата с риба тон
280 гр. царевица от консерва - Препоръчвам на Сторко
30 гр. зелена салата
100 гр. домати
80 гр. риба тон в собствен сос - изцедена от консерва
4-5 - средно големи маслини
лимон на вкус

Мюсли бар с кокос 25 гр. 1 брой

Тренировката ми започва към 18:15 ч. Всеки вторник тя се състои в:

- 20 минути кардио на пътеката - за загрявка, първите 5 минути с умерено темпо. При възможност редуване на спринтове + бавно темпо за успокояване на сърдечния ритъм. При дни, в които усещам умора, кардиото ми се изразява в ходене на пътеката под наклон. Поддържам почти едно темпо 6,5 км/ч, като променям наклона на всеки 2 минути - 4-6-8-10-12 и после обратно.
- 10 минути - активен стречинг - последователно разтягане в седнало положение, разтворени крака - ляв, десен, после двата заедно, в събрано положение и т.н. Всяко разгъване правя по 30 сек. Първите две-три седмици, когато започнах тази програма на тренировки, времето за разгъване беше по 20 сек.
Препоръчвам тази статия, за тези които не са я чели - http://www.bb-team.org/articles/2738_trenirovki-za-streching-i-gavkavost#axzz1A9Ry9gqJ

- 20 минути кардио на пътеката - по идентичен на първите 20 минути. Т.к. вчера, беше ден, в който чувствах умора - вторите 20 минути ги замених с 10 минути кростренажор в умерено до бързо темпо.
- 10 минути - отново активен стречинг.

Вечеря - между 20:30 и 21:30 ч. Приготвянето на вечеря ми отнема време, което по принцип вечер нямам / магистратура /, треньорът ме посъветва да хапвам салатка с риба тон или пуешко / свинско / филе.
Вечерята ми във вторник се състоя в:
100 гр. пуешко филе Орехите / много ми хареса, препоръчвам ви го/
Салата
200 гр. домати
100 гр. красавица
30 гр. сирене

to be continued ....;)

05.01.11
11:45

Една супена, а не чаена лъжица Л-карнитин- така ли?

Интересно ми бе да чета. Хранителния режим ми се струва добре балансиран. Доволно количество полезни мазнини, както и протеин. Бих добавил още мъничко протеин, но пък и зависи месото във вечерята в какъв грамаж е. Въглехидратите ги приемаш главно от зеленчуци, което е чудесно в комбинация с мазнините. За тренировките нямам какво да кажа, защото все още си въвела само 2 тренировъчни дни, но виждам, че кардио-то седи в основата. Понеже не си уточнила, това ме кара да попитам имаш ли някаква специфична цел, която гониш? Сваляне на % подкожни мазнини, поддържане на форма и т.н? Желая ти успех и късмет! :)

05.01.11
12:20

казано от CKOTA на 05.01.11, 11:45:

Ем и така да е лошо няма :)

Само на мен не ми се вижда добра идея клека да е в супер-серия с каквото и да било друго упражнение за крака - било то аддуктор и аббдуктор

05.01.11
14:35

казано от Madboy на 05.01.11, 12:20:

Само на мен не ми се вижда добра идея клека да е в супер-серия с каквото и да било друго упражнение за крака - било то аддуктор и аббдуктор

Не е само на теб. :) Клекът трябва да се уважава и да се прави с достатъчно почивки между сериите! :D

Само на мен не ми се вижда добра идея клека да е в супер-серия с каквото и да било друго упражнение за крака...

Определено не си само ти на мнение, че това не е много удачна идея. Е, би могло, ако се кляка с неадекватно малка тежест (20 повторения няма как да се направят иначе). А това пък до колко е ефективно, вече е съвсем отделен въпрос...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.01.11 15:13.

05.01.11
15:17

казано от CKOTA на 05.01.11, 11:45:

Ем и така да е лошо няма :)

сигурно в мен е проблема, но аз си представям доста голяма лъжица с 10+ грама л-карнитин вътре :D

Позволявам си да споделя, че карнитинът е с доза 15 мл, което по етикет съдържа 3 гр вещество. Мой любим продукт, който препоръчах и на актрисата. С поредицата упражнения целим по-голям енергоразход за момента, затова клекът не се изпълнява самостоятелно.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 05.01.11 15:58.

казано от Димитър Михайлов на 05.01.11, 15:58:

Позволявам си да споделя, че карнитинът е с доза 15 мл, което по етикет съдържа 3 гр вещество...

Това вече е друга “бира”... и аз (също като Скота предполагам) си представих препълнена супена лъжица (с огромен връх) карнитин на прах... :P

05.01.11
16:11

Хм, тъкмо се канех и аз да коментирам тренировките....:D

@Актрисата, успех на теб, пишеш забавно :)

ВН

05.01.11
19:01

Клекът е със собствено тегло?  И щом е до допка т.е. 1/2 подсказва, че Актрисата още го учи, респективно не е проблем да е в суперсерия, а като прибавим цел голям енергоразход/време и нужда глутеусите и квадрицепсите да си починат повчко, пък времето е фиксирано пак отиваме на оползотворяване на почивката с нещо. В случая суперсерия. :)

Това което е редно да се добави обаче, е тройна серия задни бедрени, глутеуси, корем.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 05.01.11 19:04.

Стоянчо – благодаря ти за вниманието. Целите на тренировките ми са най-общо три:
1. Премахване на пасивно тегло
2. Подобряване на стойката
3. Повишаване на функционалността на мускулите и контрола над тялото

fire.is.my.nature – благодаря ти за пожеланието за успех – имам нужда.

korpusito – Светът е една сцена и всички сме актьори в театъра, наречен живот :)

ProXxX – Радвам се, че моя дневник е интересен за теб. Да хранителния режим е добре балансиран, защото както споменах – уча се от едни от най-добрите :). Както посочих по-горе, една от основната цел е премахване на пасивно тегло – на тази база е разработен хранителния и тренировъчен режим. Благодаря за пожеланията, аз лично ще се старая да съм интересна и полезна и занапред :)

Благодаря ти, Владо, че и ти се включи в моя дневник :). Да, с клекът още сме в процес на „флиртуване”, но имам сериозен напредък през последния месец. В началото не можех изобщо да клякам, повдигах стъпала си от пода / май при повечето момичета, особоненно, носещи високи токчета, това е проблем/. Но съм много горда, защото напредвам, и вече изоставих швейцарската топка. Моля те, дай ми повече насоки за необходимата тройна серия, която да добавя към тренировката. Благодаря ти, предварително.

Да изчеткам малко авторите на горните две мнения. На първата тренировка актрисата нямаше никаква идея как да клекне, буквално, ама буквално. Владо даде конкретни съвети и след около 3 седмици видях пълен клек по учебник. Краката се бяха запознали с мускулите по тях. :)

Време е да опишем и днешната усмихната сряда ;)

/ 05.01.2011 г./

Закуска - беше към 08:00, както споделих, днес събужданете беше продължително :)
поръсени с канела
1 “космато” киви :)

Към 09:00 ч - кафе в офиса

Салата
150 гр. домати
100 гр. краставица
1 ч.л. зехтин
Пилешко шишче гърди - 80 гр.
Две филии пълнозърнест хляб - Вита Шест зърна - около 60 гр.

Мюсли бар с кокос 25 гр. 1 брой
30 гр. сурови ядки - микс кашу, бадеми, фъстъци

Тренировката ми започна към 18:15 ч. В сряда, тя се състои в:

- 5 минути кардио за загряване - умерено темпо на пътека
- 5 минути разгряване - китка, рамене, лакти, кръст, крака

Силова тренировка - първа двойна серия
- Вертикален скрипец  - силова серия с тежест 35 кг 4х8 повторения - редуване с външен и вътрешен захват
- пек-дек - лека серия с тежест 15 кг - 4х8 повторения
Загряваща тренировка на двата уреда х 20 повторения с минимална тежест - тя не се брои в описаните 4 :)

Втора двойна серия
- Хоризонтален скрипец - силова серия с тежест 25 кг - 4х8 повторения
- Хоризонтален бенчпрес на машина - лека серия с тежест 20 кг - 4х8 повторения

Трета двойна серия - по изключение днес /а по принцип тройна серия /
- Разгъване на скрипец - с тежест 20 кг - 4х15 повторения
-  Бицепсово сгъване с дъмбели 4х30 повторения - с дъмбел от 4 кг

- Кардио - 15 минути, ходене по пътека под наклон, с умерено темпо
ииииииии край :)

Вечеря - между 20:30 и 21:30 ч.
Днес освен усмихнат ден, бе и денят на изключенията - на вечеря ядох свинска вратна пържола :) мхххмм .....

70 гр. свинска вратна пържола, печена на фурна с минимална мазнина
Салата
140 гр. зелена салата
100 гр. краставица
Гарнирана с “лек пролетен” дъжд винен оцет :)

Утре, смятам да споделя, наученото последните близо 3 месеца за храненията и тренировките :)

Приятна вечер на всички и сладки сънища на тези, които ще могат да си позволят този лукс :)

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 07.01.11 08:34.

С такива учители, провалът е немислим :)

05.01.11
22:59

Ако зависеше от учителите, всички щяхме да сме отличници, но....
Видях в горните ти мнения, че препоръчваш някакви марки консерви, съветваш разни неща, пускаш линкове към статии. Давай и причините, за да може човек да вземе под внимание съветите ти....
Чакаме утре да видим какво си научила за 3 месеца....:P

06.01.11
04:31

Може ли, да живееш в България и да не сложиш сирене на Шопската?  Зарежи я глобализацията!

Храната и тренировките са ти много женствени. Успех с начинанието :) 

amistad, приятно ми е да видя и теб в моя дневник :)

Аз съм пропуснала да допиша 100 гр. зелена чушка / много обичам пресни чушки/ в салатата си на обяд. Обожавам и сирене и вчера наистина ми липсваше в салатката. Ще си взема бележка и няма да го оставям да “тъгува” за мен в хланидилника в къщи :)

Усмихнат ден :)

06.01.11
09:44

Здравей и от мен и успех в това, което целиш!
дотук всичко е добре, НО се постарай съня ти да не е “лукс” ... иначе целите ти могат да си останат само мечта ;)

Здравейте :)

Приятна класическа музика, слушалки в ушите и малко “размисли и страсти” в дневника - своеобразна  “малка” крачка в страни от “лавината” със служебни задачки :)

Последните дни - акцентирах основно на конкретните хранения и тренировки в самия ден. Сега е ред да ви споделя малко впечатления от последните три месеца :)

Мислех, как да формулирам тази си публикация и реших - кратко и ясно! / защото имам досадното за повечето хора, умения да изразявам мислите си с мнооооооооогоооооо думички :D/

Какво “ново” научих за себе си от залата и най-вече хората в нея?
1. Имам бавен метаболизъм
2. Не се храня правилно / ако хранене от рода на 1 пакетче солети, няколко плода и една активия - се определя като такова/
3. Имам пасивно тегло / знаех, че имам излишни килограми, но никога не бях поглеждала на тях като на пасивни :) /
4. “Тренировка” от рода на 50 минути кардио на пътеката и няколко серии абдуктори и аддуктори - първо, че е грешно структурирана и второ при значително занижени критерии би могло да се определи като тренировка /
5. Имам дълги крайници :) - считало се за предимство

Какво промених?
1. Започнах да се храня по минимум 4 пъти на ден / малко като бебе :)/. Закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря.
2. Както отделям значително внимание на това “какво да си облека днес, кои обици да си сложа, дали да сложа малко грим и т.н.”, започнах да внимавам и с какво се храня и най-вече по кое време на деня похапвам :)
3. Промених тренировките - заложихме на силовите тренировки, кардиото в началото за загрявка и в края на тренировката като “черешка на тортата”.
4. Започнах битка с “убеждението”, че не мога да живея без да похапвам сладко, едва ли не бях определила като жизненоважни - любимият ми Snickers и шоколадите Милка.
......................................

И ще прекъсна до тук, защото освен симфония в ушите ми, вече “звучи” и в стомаха ми :)

До после!

.............................. “размисли и страсти” 2 част

5. Една от най-важните промени, които направих бе - промяната в мотивацията си - от “малко бягство” от стресовото ежедневие, тренировките се превърнаха в “правилното решение” на проблеми, за които не подозирах / т. 1, 2, 3 от “какво ново научих”/ и най-вече вярната посока към здравословен живот :)

Какво научих?

1. Правилен хранителен режим + добре структурирана тренировъчна програма = успешни цели
2. Храненето е изключително важно, за да изглеждаме добре. Но отново казвам, не хранене от рода на кисело мляко, солетки, плодове, тук таме някое “малко” сладко изкушение и то само веднъж на ден, а “разнообразни храни, в правилното време”. По отношение на храненията, научих, че е много важно те да бъдат начесто и по-малко. Няма “забранени” храни, има “забранено” време, през което да ги консумираме. Примери на бързо - никакви плодове вечер, плодове сутрин със закусата. От списъка с любими плодове, отпадат бананите. Сладки изкушения, отново в никакви било то и “на живот и смърт” ситуации / предменструални и менструални нервни разклащания/. Може, примерно сутрин рано, блокче черен шоколад или шоколадов бонбон / това аз си позволявам, примерно 1-2 пъти седмично/. Позволявам си на шест дни, един “свободен” ден, в който хапвам парче торта / но отново сутрин/, някой сандвич, или любимата ми баничка на мама, но отново в умерени количества и преди обяд. В този ден, разнообразявам обедите си с кафяв или бял ориз, или картофи - варени или запечени + задължително месо / пилешко в 98 % от случаите/. Започнах да хапвам омлети, и може би за последните два месеца, съм изяла повече от колкото за последните 22 години :)
3. Силовите тренировки са съпътствани с енергоразход и след като излезем от залата, а не както кардиото, до момента, в който слезем от пътеката :)

За “какво постигнах” е още твърде рано, но какви “правилни стъпки” направих през последните месеци :) ?

1. Научих се да клякам :)
2. Научих се да дишам и броя едновременно, докато тренирам :)
3. Научих се да тичам  - ръце събрани пред гърди и движейки се, в синхрон с крата, а не като момиченце, бягащо от момченце в детската градина / в паническо ръкомахане встрани от тялото :)/
4. Успях да увеличавам “бавно, но славно” тежестите при изпълнение на силовите тренировки
5. При разгъване, успях да намаля болката в тялото и да увелича времететраенето от 20 на 30 секунди.
6. Научих се на постоянство и амбициозност / в професионален план, те никога не са ми липсвали, но често ми бяха оправдание, да не тренирам и да “нямам време” да се храня/
7. И стъпката, от която наистина останах най-доволна - свалих 2 кгза един месец, без да съм се превърнала в “в гладна змия” / змия, защото, когато съм гладна, ставам раздразнителна и хаплива :)/ и забравих, за думата “гастрит” и че изобщо някога се будех сутрин с нея :)

..... връщам се в света на бизнеса - спорен ден на всички :)

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 06.01.11 13:22.

06.01.11
12:16

казано от Aktrisata на 06.01.11, 12:03:

5. Имам дълги крайници :) - считало се за предимство

И аз така чух и никак не повярвах и разбрах как ще ми помогнат :)
Иначе кефиш! Ще те следя :P

казано от Aktrisata на 06.01.11, 12:03:

...имам досадното за повечето хора, умения да изразявам мислите си с мнооооооооогоооооо думички :D

Тъй като и аз имам този навик, ще споделя телеграфно моите виждания по тези въпроси...

За новостите:
1. Не е фатално.
2. Да, солети, плод и активия са неправилно хранене. Факт.
3. Е, активни ли да са, след като са излишни? :)
4. Да, така е.

За промените:
1. Това е важно стъпка. Дали ще са 4 или 6 хранения (или повече) - това зависи от много фактори.
2. Втора важна стъпка!
3. Трета добра стъпка!
4. Не би трябвало да е битка, защото (1) определено можеш да живееш без тях и (2) така или иначе можеш да ги ядеш - въпрос на количество и момент.

Благодаря, Кольо! Вече дописах и част 2 - сподели мнения и за нея :)

казано от Aktrisata на 06.01.11, 13:24:

Благодаря, Кольо! Вече дописах и част 2 - сподели мнения и за нея :)

Дадено! :) Но пак с няколко думи...

В много случаи тренировките са това, което ме стабилизира - физически, психически и емоционално. Радвам се, че и ти си стигнала до това усещане.

Храненето е на дъното на всичко. Както се храниш - така ще се чувстваш и такива резултати ще постигнеш. Сладките неща - точно така - разумни количества и в приемлив момент. Кой е казал, че не трябва да докосваш шоколад до края на живота си? От години не ям сладко вечер, не е чак толкова трудно да се постигне. Източник на белтъчини при всяко хранене също е стъпка в правилна посока. Колкото до храните - не бягай от свинското и телешкото, а бобовите храни са чудесна комбинация от качествени въглехидрати и фибри. На първите три постижения се разсмях съвсем искрено и с най-добри чувства! :D

Това за телешкото и свинското е уместна забележка :)

Благодаря ти!

06.01.11
16:46

казано от Кольо Пияндето на 05.01.11, 16:06:

казано от Димитър Михайлов на 05.01.11, 15:58:

Позволявам си да споделя, че карнитинът е с доза 15 мл, което по етикет съдържа 3 гр вещество...

Това вече е друга “бира”... и аз (също като Скота предполагам) си представих препълнена супена лъжица (с огромен връх) карнитин на прах... :P

Именно : )

С първото кафе за деня да споделя и вчерашния четвъртък :)
/06.01.2011 г./

Денят ми започна в 06:45 ч.

Закуска
поръсени с канела
1 киви + 1 портокал

Чаша кафе с 500 мл вода - към 09:00 ч.

300 гр. домати
50 гр. сирене
2 филии пълнозърнест хляб ВИТА - около 60 гр.
60 гр. пилешко шишче

30 гр. сурови ядки - микс
1 овесено барче с кокос 25 г.

Тренировката ми започна към 18:15 ч. Четвъртък кардио ден:

- 20 минути - пътека 2 мин. спринт + минута умерено темпо
- 10 минути активен стречинг
- 20 минути - пътека 2 мин. спринт + минута умерено темпо

Вечеря - между 21:00 ч.
Салата
200 гр. домати
50 гр. зелена чушка
100 гр. краставица
30 гр. сирене
50 гр. пуешко филе
2 препечени филиики хляб Вита

След вечеря - кафе + вода 0,5 л + тестове и казуси за магистратурата :)

Честит имен ден на всички, носещи името:
# Иван, Ваньо, Иванка, Ивана, Ваня,
# Иво, Ива, Ивона,
# Ивайло, Ивайла,
# Ивелин, Ивелина,
# Ивет,
Ивета ,Иванина
# Йов, Йово, Йолина
# Йоан, Йоана,
# Йонко, Йонка, Йото,
# Жан, Жана,
# Калоян,
# Яна

И честит рожден ден на моята мила кръстница - един от най-благородните и добри хора, които познавам :)

Весел и усмихнат петък на всички вас, и не прекалявайте с бонбоните и виното :P

Мило дневниче, извинявай, че вчера не писах, но беше труден ден, а и петък е “ден на майстора” :)

Закуска - стандартната
60 гр. мюсли с лешници и стафиди
300 гр. кисело мляко Верея 2.9 %
Пъръсени с канела
1 ябълка

В офиса - един Иван + една рожденничка = сладки грехове

Има няма 6-7 шоколадови бонбона и три парченца домашен ябълков пай - мхмхмхмпх :P

Обяд:
САЛАТА
280 гр. царевица, изцедена Сторко
80 гр. филе от риба тон, изцедено
100 гр. домати
5-6 маслинки

Следобедна закуска
30 гр. сурови ядки микс

Тренировка:
- 5 мин. загрявка на пътека + махове и ротации / на фитнес език :)/
- първа двойна серия - хоризонтален бенчпрес на машина: 4 х 8 с тежест 25 кг и придърпване на вертикален скрипец: 4 х 15 с тежест 30 кг /загряваща серия 1х20 с минимална тежест/
- втора двойна серия - хибридни арнолд преси: 4 х 8 с дъмбели от 3 кг /първите две/ и 4 кг/вторите две/ с долен скрипец: 4 х 15 с тежест 20 кг
- трета двойна серия - бенчпрес на машина от наклон: 4 х 8 с тежест 20 кг / днес ми беше първи път на този уред/ в двойна серия с бек пек: 4 х 15 с тежест 15 кг / доста по-трудно от пек-дек :(/
- Кардио 20 минути на пътека с умерено темпо, нооооо само трябваше - не се състоя, стомахът ми свиреше симфония :D

Вечеря = гурме :)

50 гр. бургс 63 барел + малка минерална вода - класика / но в ограничена доза  :)/
1/2 шопска салата + чушка бюрек
2 телешки кюфтенца + домашна лютеница
1/2 порция запеченки картофи с чесен и копър

Иии веднага след хапване, у дома и в леглото, че сънят ми липсваше последните дни :)

Приятен уикенд на всички :)

Ще пропусна събота, защото беше свободен ден от тренировки и хранителен режим!

Неделя 09.01.2010 г.

Закуска - 09:30 ч
2 кивита, 1 портокал

Обяд - 11.30 ч. преди тренировка
Бъркани яйца
2 яйца
100 гр. зелена чушка
Яйцата и нарязаните чушки ги изпържих на тефлонов тиган без мазнина
100 гр. краставица - нарязане на шайби
30 гр. сирене

Тренировка - 13.00 ч

- 20 минути каридо на пътека - редуване на спринтове, с ходене в умерено темпо
- 15 минути кардио на пътека - редуване на спринтове, с ходене в умерено темпо. Трябваше да са 20 минути, но за 15 имах сили :)
- 10 миунути активен стречинг

Хапване след тренирвка - ранна вечеря - 17:00
80 гр. пилешки гърди
50 гр. чушки
200 гр. тиквички

Всичко печено на скара, с тефлоново покритие - без мазнина

Тази вечер - ранно лягане, за да презаредим за поредната шеметна седмица :)

Днес защо така само плодове за закуска? Къде отиде така хубавото и полезно мюсли? :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.01.11 21:26.

Дните без тренировка не са по-малко важни за един спортуващ човек. Доброто възстановяване е съществена част от тренировъчния процес и основен фактор за постигане на високи цели. Та... не компрометирай старанието си в тренировъчните дни с безобразийца в почивните... (sun)

В неделя станах късничко, а пък бях решила да тренирам към 13:00 ч. затова и пропуснах мюслито / пък и няма какво да крия, не бях си го приготвила от събота вечер :P/.

Благодаря за съвета Кольо - гледам в дните, в които не тренирам, да възстановявам рационално :)

Усмихната седмицааа  :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1