Нова година, нови бели дробове.

Темата е заключена.

03.01.11
15:01

Здравейте, новичка съм тук, но ви чета от доста време. Адски много харесвам статиите в сайта, форума и дискусиите тук.
Реших, че дойде време и аз да се регистрирам и да си направя дневниче. Срам не срам да споделям какви боклуци ям и с ваша помощ да успея да си създам здравословните навици, който ми липсват.
До сега водих много заседнал начин на живот. От както съм завършила училище ( 4-5 години вече) не съм спортувала нищо. То и преди това не съм, ама нали поне едно физическо карахме та и то си ме изморяваше. Пушех от 14 годишна, но мога да се похваля, че не съм помирисвала цигара от 3 седмици вече, което за мен си е постижение. Винаги съм била сланинеста, но чак толкова като сега не съм си позволявала да се отпускам. За една година качих два номера на дрехите ми и сега покрай празниците малко се осъзнах. Ходя на фитнес от 2 седмици, но за сега не спазвам никакви режими, просто целта ми е да увелича издръжливостта си и да си прочистя дробовете и стомаха. Спряла съм и алкохола, който преди доста присъстваше във вечерното ми меню ^^
От диетите си избрах НВД, но едва ли ще мога да я спазвам на 100%. Най-малко нещо не ме бива и в ограниченията и в идеите какво точно трябва да хапна. От днес съм решила да си смятам грамажите на храната и калориите. Освен тук си ги пиша и в една тетрадка, малко старомодно ама ми допада повече, от колкото тези сайтове, които видях като идея. Във фитнеса се опитвам да увелича времето което издържам на пътеката и колелото при едно и също натоварване. Целта ми е да спра да се задъхвам в първите десет минути за сега и да не си мисля как ще ми се пръсне сърцето :D
Като хранителни добавки съм си взела Л карнитин на Експлоде и някакъв Мета бърнър, който май май не действа ^^ Пия всеки ден зелен чай сание, защото имам и бавен ленив стомах, което също ми е било проблем винаги.
Мерките ми сега са 66кг, 172см. ОКБ 1824,535
Целта ми е да намаля килограмите/шкембенцето :) Преди година и половина бях 53 килограма и искам пак да си ги върна.
Мерките, които искам да коригирам са следните ( измерени днес ) :
Гръден кош  -покой        86.5                       Бюст  99 него не искам да намалям ^^
              - макс вдиш.  88.7                       Талия  81.4
              -макс издиш.  85.7                       Корем на пъпа 89.8
Мишница (бицепс) отпуснат Л 29.8 Д 30.1             Корем под пъпа (за мен това е по важното) 89.8
Бедра  Л 60.3 Д 60.6 (това не е в най-тлъстата част а както е указано в статията за взимане на мерки под дупето)
Прасец Отпуснат Л 36.5 Д 67.7 Стегнат Л36.7 Д 37.2
Ханш 100

Довечера, ще напиша и какво съм яла и пресметнала за деня и силно се надявам за съвети и корекции от по-опитните от мен.
Хубав и ползотворен ден на всички.

03.01.11
15:10

Здрасти, честито дневниче!
Сигурна ли си, че имаш нужда да си 53кг? Все пак си 172. Може би ако качиш снимка в цял ръст, би получила по- компетентно мнение. Но въпреки това ми се струва, че не килцата са ти много, а по- скоро имаш нужда да си структурираш тялото. Успех!

03.01.11
15:45

Ох имам нужда да ми е добре в тялото ми. Напоследък даже не искам да се гледам в огледалото, защото ми се доревава. Отпуснато, паласки, корем... не ми харесва. Искам да се храня здравословно до колкото може и да свикна да спортувам, че сега даже и не работя и това при мен означава цял ден стоене на пцто. Имам две разходки през деня минимум 2 часа с кучето, което е една от най-енергичните породи и не ми се разминава с 30 минути. Искам да свикна да не нагъвам шоколади до прпадък а да ям примерно две ябълки. И сега с тези баклави по Коледа направо не е истина... Довечера ще кача две снимки от преди когато бях 53 кг и сланинеста и от сега много сланинеста. Искам ако не да сваля поне да ги стегна тези килограми да приличат на нещо.
Винаги съм мечтала за релефен корем, умирам за такъв и смятам бавно, ако ще мътчително, но да го имам. Не бързам с резултатите. Искам качество :)

03.01.11
15:57

Здравей и честит дневник от мен.

Да те попитам само, не става ли тая работа с корема да го имаш бавно, но приятно?! ;)

Относно килограмите - не се стреми да отслабнеш на всяка цена. На мен пък 53 кг не ми харесват, а съм само с няколко см по-висока от теб. Преди година бях толкова, а сега съм 62 и се чувствам перфектно. Моето мнение е да не се опитваш да достигаш някакви “мечтани и перфектни” килограми. Такива няма. По-скоро се стреми да изглеждаш добре визуално...

ПоЗдрави!

03.01.11
18:37

И аз да кажа едно “Здравей!”.

Това, което описваш, @Abs4me <3, го описва всяко второ момиче, направило си дневник тук и.....зарязало го след 2-3 поста в него.
Най - важното е да си постоянна и да не се отказваш. Откажеш ли се, вероятността коремът ти да стане 1 метър пред теб (от сланинки) е повече от голяма....Отначало ентусиазмът те завладява, след около седмица, обаче, като няма промяна на кантара или в огледалото, се превръща в депресия и накрая си казваш:”Ама защо се самоизмъчвам и без това няма резултат?!”. Та, бъди постоянна. Или се научи да се харесваш както изглеждаш, защото без корекция в храненето ти и без тренировки няма да стане.
Без тренировки можеш да отслабнеш, но без тях е малко вероятно коремът ти стане релефен, а краката - добре оформени. Да не говорим, че един релефен корем предполага и хубави рамене, гръб, ръце и дупе....
Оттук и за тренировките - само с кардио няма да се получи. Или няма да е най - красивото нещо...

При продължителни аеробни натоварвания кортизолът се качва и започваш да гориш мускули. И да складираш мазнини.
Да, ще отслабнеш, но за сметка на мускулите си. И ще изглеждаш не много добре.

При положение, че не си спортувала досега, а си била и 53 кг., най - вероятно имаш крещяща нужда от малко мускули, за да се получи “стягането”.
За сравнение, аз съм 171 см., 63 кг. и не съм хич дебела, дори закръглена, пухкавичка и всякакви мили епитети не съм. :D
Като попрочетеш във форума, ще видиш, че тренировките с тежести също помагат за свалянето на кг., не само кардиото. Най - добре е и с това да се заемеш, и без това си по цял ден пред компютъра. :P И нещата ще се получат.

Мнението беше редактирано от Инис на 03.01.11 18:38.

03.01.11
23:24

Изобщо да не става дума за отказване :D Знам, че резултати няма да има веднага. Даже, ако трябва да съм напълно откровена, като тръгнах на фитнес бях 65кг. и сега след НГ съм 67, не знам на кое да съм благодарна. на фитнеса или на яденето, ама по-скоро на второто. Въпреки, че на пътечката в началото на 400 метра ми прилоша първият път, вторият едвам дишах, третият горе долу, а сега днес например тичах 2 км без да спра, с леки болки в корема, който отшумяха. Не правя само кардио, но нямам никаква представа как се казват уредите, които ползвам за сега. С тежестите нямам никаква представа какво да правя. За съжаление инструктора в залата е само с предварително записване, уж щеше да ми се обажда, ама не.. за това смятам с четене лека полека да се уча сама.
Така днес май убих всичко опити за диета, но не устоях на една баклава. Искам най сетне да свършва да ми се маха от очите, че това ми е любим десерт и ме хващат лудите само като я гледам. Сега като за първи ден на диета малко не ми е ясно. По мои сметки трябва да изяждам по 1825 калории на ден, от които П 147гр. до 174гр. В 67гр. до 100гр. и М 107гр. до 80гр.
Водила съм си груби сметки, защото нямам мерилка, а не ме бива в преценките на око. Като тегля чертата ми се получават 1632.7 калории, от които П 84гр. В 196гр. М 57гр.
Тази баклава обърка всичко, ноооо надявам се, че ще успея да влезна в правия път.
Менюто ми днес:
Закуска: Кафе+мляко Кисело мляко 200гр. + Овесени трици (две супени лъжици)
Закуска 2 : 100гр ( 2 филийки) Многозърнест хляб + Кашкавал 15гр. + Телешки салам 15гр.
Обяд  Домат + 1/2 Краставица + 100гр. Сирене + 1ч.л. Зехтин + Свински бут 15 гр.
След обяд: Баклава :(
Вечеря: Свински бут 15гр. + Пилешко 100гр. + 2 Супени лъжици Руска салата
Вечеря 2: Ябълка + Банан

Вода горе долу 1литър.

Не знам как да го направя това меню. Предполагам, даже не е диетично. :/
А за снимките... срам ме е да се покажа. Като мине месец, два и има разлика, с която мога да се похваля, ще кача.

03.01.11
23:50

С тия мерки от по 15 гр. ме стресна...15 гр. е точно една хапка. За такива количества ли говорим?
Тия трици няма нужда. Вземи си овесени ядки и си сипвай по 4 лъжици. Аз бих добавила и малко мед към овеса и млякото.
Саламите по правило не са добра идея. Чистото месо, и пр. меса от проверен източник са.
Тоя свински бут по обяд.....поне 100 гр. месо да има.
Руската салата също не е добра идея, макар аз също да я обичам много....и домашна да е, пак не върви за вечеря....
Плодове вечер - само ако те хване криза за сладко. Иначе, за жалост, са въглехидрат. Зеленчуци яж на корем по всяко време.
Маслини, сирене, кашкавал, риба и ей такива полезни неща. И яйца, естествено.

Водата я увеличи поне на 2,5 л. Подсещай се, дръж си бутилка на масата и си отпивай.

Здрасти!
Гладът НЕ е решение, а ти категорично се храниш недостатъчно. Виж това материалче. С това хранене няма да стигнеш далеч. Пиеш твърде малко вода. Докато се мотам, inis9 вече е написала каквото трябва...

04.01.11
00:53

Тези 15 грама са един резен от свински бут, вакумиран. А иначе аз постоянно имам нужда от сладко, умирам за сладко.
Към триците има мед, ама забравих да го напиша.
И да си призная мноооого съм гладна. ^^
Ами утре ще съм на овесени ядки сутринта, плодчета и почече мръвка. Ще видим какво ще се получи.

04.01.11
04:14

Здрасти и честит дневник!

От личен опит ти казвам- с глад НИЩО не се постига! Когато гладуваш може да се чувстваш “слаба”, но то е защото губиш мускул и вода. Измамно чувства е. Разгледай сайта, дневниците на другите девойки тук и си избери начин на хранене (не режим!). Бъди постоянна и резултатите няма как да не дойдат.
Успех :)

04.01.11
09:14

казано от Abs4me <3 на 04.01.11, 00:53:

А иначе аз постоянно имам нужда от сладко, умирам за сладко.

Това е така, защото си гладна. Недей да оставаш гладна и няма да имаш нужда от сладко. Нека го обясня просто: сладкото е бърз въглехидрат. Когатогладуваш гладуваш гладуваш, тялото ти има нужда да набави БЪРЗО хранителни вещества. Заради това му се яде БЪРЗ въглехидрат. Ако си ядеш редовно, през 3-4 часа белтъчини, БАВНИ въглехидрати и умерено количество мазнини (хареса ми 1 я.л. зехтин от менюто ти), няма да имаш нужда от сладко.
Хайде, махни тези салами от менюто, купи си пиле, кафяв ориз, пържоли, краве масло, овесени ЯДКИ (не трици) и зеленчуци и започвай да се храниш. Успех!

04.01.11
09:22

казано от inis9 на 03.01.11, 23:50:

С тия мерки от по 15 гр. ме стресна...15 гр. е точно една хапка. За такива количества ли говорим?
Тия трици няма нужда. Вземи си овесени ядки и си сипвай по 4 лъжици. Аз бих добавила и малко мед към овеса и млякото.
Саламите по правило не са добра идея. Чистото месо, и пр. меса от проверен източник са.
Тоя свински бут по обяд.....поне 100 гр. месо да има.
Руската салата също не е добра идея, макар аз също да я обичам много....и домашна да е, пак не върви за вечеря....
Плодове вечер - само ако те хване криза за сладко. Иначе, за жалост, са въглехидрат. Зеленчуци яж на корем по всяко време.
Маслини, сирене, кашкавал, риба и ей такива полезни неща. И яйца, естествено.

Водата я увеличи поне на 2,5 л. Подсещай се, дръж си бутилка на масата и си отпивай.

Страшен пост. Не го подминавай, а се опитай да го осмислиш.

04.01.11
14:46

Нещо се изчерпах от към идеи за протеин, и месо нещо не ми се яде. Дайте идеи моля ви..
И днес цял ден чета за добавка протеин. Обмислям да си взема, някакви предложения за пробен и не особено скъп.

04.01.11
23:11

4.01
Закуска:
8:30 Кафе+мляко 250 мл.
Разходка един час с кучето.
10:00 Мляко 200 мл. + Овесени ядки 3с.л. + Овесени трици 1с.л. + Мед 1с.л. + Орехи 1с.л.+ Стафиди 1.с.л. + канела
От това половината я доядох в 11:30.
Обяд:
13:00 Свинско печено 150гр. + 1 зелена чушка + Сирене 50 гр.
След обяд:
15:00 Мляко 200 мл. + Овесени ядки 3с.л. + Овесени трици 1с.л. + Мед 1с.л. + Орехи 1с.л. + канела
Разходка един час с кучето.
Тренировка.
Вечеря:
20:30 Пилешко 220 гр.
Домат+ 1/2 Краставица + 1ч.л зехтин без сол
П: 132гр. / 526кал. В: 101гр./406кал. М: 87гр./787 Общо кал. 1719
Вода : 2 литра и рекорд по ходене до WC O_O
Не съм доволна от тренировката, че нещо ме болят прасците от вчерашното тичане. Нещо не ми беше комфортно с това постоянно ходене буквално през 15 мин. до WC.

Мнението беше редактирано от Abs4me <3 на 04.01.11 23:11.

05.01.11
20:38

5.01
9:30 Мляко с нес 200мл. не пиша захар,защото подслаждам със захарин.
10:00 Мляко 150мл. + Фини овесени ядки 3с.л. + Овесени трици 1с.л. + Орехи 1с.л. + Мед 1с.л. + Канела
12:30 1/2 краставица 2 цели сварени яйца и едно малко парче сирене
15:00 Грейпфрут
16:00 Пил. месо 110 гр. + 1 цяло яйце + 1 белтък
19:00 Свински бут 150 гр. + малко парче кашкавал
И по-късно пак ще хапна пилешко.
Днес почивка, че мисля че хем се натоварвам хем нищо не правя. Мисля утре да си дам заявката в залата за инструктор. А и тъкмо ще мога да обясня какво друго правя в фитнеса освен кардиото :D
Очаквам съвети за храната ми и критика, не ми я спестявайте моля :)

05.01.11
23:10

Последните 2 хранения нямаш зеленчук. Иначе добре ми се изглежда храната като за нетренировъчен ден.

06.01.11
21:16

6.01
Закуска: Мляко 400мл. кафе 200 мл. Овесени ядки 4 лъжици Мед 1с.л. и Канела
Обяд: Пиле към 150гр. Доматче и 1/2 и малко сирене към 50 гр.
След обяд: Пиле 100-120 гр. с 6 кисели краставички.
Шоколад за диабетици 50 гр. (2 гр въглехидрати без захар)
Тренировка: 10 мин. кардио на пътеката високо интензивно.
И на уредите упражнения за бицепс, трицепс, гръб и корем, като наблягам на корема.
Разтворим протеин, не знам как се води, но взех да го пробвам, че приритвам за сладко.
Днес направих грешката да се претегля на кантара и съм качила 1 - 1,5 килца. Нормално ли е? Много се притеснявам, че само блъскам протеини, защото на мен нещо храната ми идва в повече тези дни с тея мръвки. И да не стане да кача още много и после да не мога да ги сваля. Или от недостатъчно трениране.. ама всеки път като си тръгвам от залата ми треперят мускулите, които съм тренирала. Четох, че трябва да си тръгнеш от фитнеса преди да се почувстваш изморен и скапан. Аз си тръгвам когато усетя, че вече потрепервам, но не съм изморена, даже ми е много превъзбудено.
Забравих да добавя, че пия 1 капсула Л карнитин преди тренировка и една вечер. И по 4 таблетки мета бърнър, 2 сутрин и две след обяд, но днес го забравих след обяд. Както и да е..
Има ли вероятност да стана още по-дебела???

06.01.11
21:33

казано от Abs4me <3 на 06.01.11, 21:16:

6.01
Днес направих грешката да се претегля на кантара и съм качила 1 - 1,5 килца. Нормално ли е? Много се притеснявам, че само блъскам протеини, защото на мен нещо храната ми идва в повече тези дни с тея мръвки.

Нямаш си достатъчно мазнини в менюто. Зехтин, маслини, яйца, масло, сметана, ако обичаш....не може без мазнини.
А последното нещо, от което ще напълнееш, са протеините. Термичният ефект...
Храната ти е малко и ако за 1-2 дни си качила 1 кг., то най - вероятно е вода.

Не се тегли на кантар през ден! Опитай на 2-3 седмици по едно и също време, а най - добре е да си следиш мерките. Може да качиш малко, но мерките да паднат - това се случва с току-що започнали да тренират хора, на режим като теб. Не се филмирай. 2-3 кг. теглото ти може да варира в зависимост от обстоятелствата - сутрин, вечер, дрехи, пълен / празен стомах.

казано от Abs4me <3 на 06.01.11, 21:16:

И да не стане да кача още много и после да не мога да ги сваля. Или от недостатъчно трениране.. ама всеки път като си тръгвам от залата ми треперят мускулите, които съм тренирала. Четох, че трябва да си тръгнеш от фитнеса преди да се почувстваш изморен и скапан. Аз си тръгвам когато усетя, че вече потрепервам, но не съм изморена, даже ми е много превъзбудено.

Фитнесът - най - много час. Иначе кортизолът се качва, а ти нали искаш релефен корем?! Кортизолът ще ти помогне да натрупаш мазнинки именно там, ако се застояваш по уредите и пътеката. Не се връзвай на такива неща - да си тръгваш по вътрешно усещане, гледай часовника.

Мнението беше редактирано от Инис на 06.01.11 21:34.

06.01.11
22:36

Леееле а аз се чудя днес защо ми гори, все едно имам температура, а то верно от както съм на тази диета... мерси за съвета, взех си извара днес, утре ще мисля как да си я овкуся и ще добавя и маслинки в менюто.

Вода за деня 2л.

07.01.11
23:34

Първо ще започна с най - важното. че даже малко закъснях...
Честит имен ден на всички именници! Бъдете живи и здрави, жилави и корави!

7.01
Днес ми беше много весел ден и мисля доооооста ползотворен. Даже като излизах от залата имах чувство, че съм СУПЕР СИЛА ахах, абе с две думи супер ми беше... Усещам как фитнеса и правилното хранене ще ми станат не само належащи, а и любими!!! (sun)
Преминавам към хапването..
Закуска:
Както всяка друга сутрин кафе с мляко ( една чаена чаша общо ).
4с.л. овесени ядки с 1с.л. орехчета 1/2 с.л. мед и канела.
2 яйчица :)
На обяд:
1/2 краставичка с извара овкусена с шарена сол. (и всъщност вие как я хапвате? Как я овкусявате, че нещо мн. ми е гадна.. )
Пилешко месо.
След обяд:
1/2 краставичка с 1 домат и малко зехтин и сол и вместо сирене извара.
Пилешко месо.
И за десерт една диетична вафла без захар.
Тренировка (поправете ме ако греша с имената)
10 мин. на пътеката за загряване.
Abductor 3x20 30kg
Aductor 3x30 36kg
Leg extension 3x10 23kg
Сега тук ще опитам да обясня и ако някой ми каже името ще е супер :D
Бутам с краката една плоскост и е за упражняване на мускулите на дупето и на баджачките ( квадрицепс) ако не ме лъже паметта..
Та на този уред 3x20 55kg
Lying Leg curl 3x10 23kg
Преси от тези, където леко се повдигаш... 3x20
Един уред пише Abdominal на него , като стол и дърпам облегалката.. ужас чак ме е срам да обяснявам така ама все някога трябва да ги науча.. 3x15 30kg
Повдигане на колената към корема като вися на ръце.. 3x10 доста ми е трудничко...
И накрая на един уред многофункционален ахах.. една лепяща гривна на глезена и дърпам крака на зад и на горе.
Ляв крак 3x20 9kg Десен крак 3x20 9kg
По време на тренировката, която беше точно един час, усещах как пулса ми е доста висок, все едно съм на пътеката и направо всичко ми гореше а друг път не ми е било толкова топло в залата.
На път към вкъщи изпих един протеинов шейк с 60гр. протеин.
Вечерята ми беше пилешко и маслинки.
Вода за деня 2литра и малко повече..
Това е от мен :) Лека нощ на всички.. и дори никой да не чете някак си ми е едно мнооого готино, че се опитвам поне нещо да направя с себе си. Като дете с пластелин, само че сега пластелина е тялото ми...

А и последно да добавя, че вече не пуша от почти месец и за първи път тренирам толкова активно, ако мога така да се изразя, защото за мен това си е доста активно.. и усещам как вече дишам по-леко и по-дълбоко, не се задъхвам по стълбите и нямам гадна кашлица рано сутрин и неприятен дъх... имам само наистина огромно желание да науча повече и повече и да дам всичко от себе си за да бъдат тренировките ми все по-пълноценни и рационални..

И пак лека нощ и много целувки и прегръдки :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1