06.01.11
21:34
Мислех по-нататък да го мисля и да не питам,но реших да се съгласувам с вас.Досега тренирах предимно кръгово или в 2 дневен сплит(3 пъти седмично).Данни:180 см 80 и нещо кг ;111 см гръден кош;37 см ръка,не съм нито мазен,нито чист-средна работа.Целта ми е маса и сила,а също и разнообразие.Искам да наблегна на ръцете,но не знам дали да ги изтегля в отделен ден и въобще да го правя ли.Забелязвам,че и така започнаха да дърпат,затова ще си карам по класиката,но искам да се посъветвам за избора на упражнения.И други съвети няма да са излишни.
1 гърди+бицепс
лег
полулег с дъмбели или лост
флайс с дъмбели или пек дек
сгъване с лост
концентрично или скотово? Особено искам да наблегна на долната част на ръката-губи се много!
нещо за корем
3.гръб+трицепс
набирания 4 серии
гребане с щанга или дъмбел -не знам кое? Досега правех с щанга,да го сменя ли или и двете да правя?
тяга
разгъване с дъмбел с две ръце тежко
френско или разгъване с въже или лост на скрипец
–––За трицепса се чудя как да го направя.Или за него да сложа още едно упражнение-френско след разгъването.Все пак е по-голям мускул от бицепса.
5.крака и рамо
клек
лег преса
разгъване(да го сложа или не?)
задно бедро на машина
прасец
раменни преси с дъмбели или лост от седеж/или на машина
разтваряне в страни
задно рамо на машина(да го сложа ли въобще?)
нещо за корем
Възможно е и да тренирам корема вкъщи.Сериите на упражненията ще са по 3,на базовите може понякога и по 4,повторенията около 8.
Какво мислите?
06.01.11
21:53
Забравих да кажа и,че ще сложа 1 упр. за трапец при гърба,защото никога не съм го тренирал,предмишницата също.Има ли смисъл да я сложа и нея някъде или да правя нещо у нас за нея-имам гума и стискало за нея,също тежки дъмбели и пружини.Или просто да си нося с мен гумата или стискалото и да ги стискам докато правя нещо.