гърди

08.01.11
13:50

Здравейте!Тренирам от близо 6 месеца вече (след като бях прекъснал близо 2месеца) - през цялото време от тренировките ми единсвенито което не ми върви добре са гърдите!Старая се (по препоръка) почти винаги да стресирам мусклула като правя различни упражнения или най-малкото да сменя реда на използването им..(но винаги си правя леговете)!
Не знам в мен ли е проблема, аз ли не правя упражненията както трябва или ... и аз не знам вече.
Да ми кажете нещо което може би ще ми помогне..А и дали има някакъв фактор заради който не могат да ми вървят гардите..
...
Принципно правя
1) ЛЕГ
2) ПОЛУЛЕГ
3) фЛАЙС
4) КОФИЧКИ или ПЕК ДЕК

от близо 2седмици се старая и да правя нещо като супер серии ЛЕГ + флайс и ПОЛУЛЕГ + флайс

Темата беше редактирана от Георги Иванов на 08.01.11 13:50.

08.01.11
14:08

По колко серии и повт. правиш ?

08.01.11
15:41

Аз тренирам от близо 3 години и правя 9 серии за гьрди и ми вьрвят прави си сметка по това.

IS

08.01.11
16:22

С толкова упражнения,не очаквай скоро да тръгнат.Аз,бих правил следното:
Тренировка 1:
1. Изтл.от хоризонтален лег- до 4 работни серии! от 5 до 9 повт.
2.Пуловър с дъмбел- 3 до 4 серии от 8-10 повт.

Тренировка 2:
Сериите и повторенията,като при тренировка 1
1. Изтл.от полулег
2. Кофички

Тренировка един път седмично е достатъчна!

08.01.11
16:36

казано от Ivaylo Stefanov на 08.01.11, 16:22:

С толкова упражнения,не очаквай скоро да тръгнат.Аз,бих правил следното:
Тренировка 1:
1. Изтл.от хоризонтален лег- до 4 работни серии! от 5 до 9 повт.
2.Пуловър с дъмбел- 3 до 4 серии от 8-10 повт.

Тренировка 2:
Сериите и повторенията,като при тренировка 1
1. Изтл.от полулег
2. Кофички

Тренировка един път седмично е достатъчна!

Според мен за 6 месеца постоянна тренировка , 2 упражнения за тази мускулна група са малко... 3 са си добре ! От там вече идва ако не си с добра техника на изпълнение или недобре разпределени серии и повторения може да се окаже че е от тях.. но за половин година на 2 упражнения ако си толкова кекав по-добре започни друг спорт според мен.

08.01.11
17:34

Смени вдигането от лег с гилотина преса на Жиронда, с вдигнати крака. Като второ упражнение сложи кофичките, но не ги прави класически. Спускай се вертикално надолу с брадичката към гърдите, краката леко напред, а лактите да са максимално настрани и не назад. Пускай до долу и вдигай до горе. Особено е важно тялото ти да се дживи право надолу, а не напред и надолу.

Тези две упражнения ще дадат голям тласък на гърдите. При гилотина пресата почни с по-малки тежести, при това упражнение техниката е мн по-важна от кг. Почивай между сериите не повече от 30 секунди, прави 8 повторения в серия, 6 серии, нека тежестта да е постоянна. Кофите ги прави аналогично, с къси почивки между сериите.

08.01.11
17:48

казано от Voyager на 08.01.11, 17:34:

Смени вдигането от лег с гилотина преса на Жиронда, с вдигнати крака.

Може би е рано да вдига краката.
Относно суперсериите - остави ги.
Намали упражненията до максимум 3 с по 3-4 работни серии и 8-12 повторения.
Останалото е храна, сън и ген.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.01.11 17:49.

Мерси :) Явно трябва да променя стила на тренировката си

10.01.11
22:38

Смени реда на упражненията в суперсериите, нека са изолиращо + комплексно упражнение. Според мен две суперсерии са повече от достатъчни. Тренировката може да изглежда 1. Суперсерия: Пек Дек (Кросоувър) + Лег (Полулег), 2. Суперсерия: Флайс + Кофички.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1