Канадска борба

08.01.11
17:11

Здравейте.От скоро, съм запален по канадската борба.Бих искал да попитам, дали някой от съфорумниците тренира и ако да, в кой град и от колко време. Също се интересувам, дали има състезания за юноши, в какви възрастови групи и килограми са категориите?Моля всеки, който има информация, да я сподели тука.

08.01.11
17:16

Не знам дали ще ти помогна, но ето една техника, която при мен действа. Когато са хванати ръцете се опитваш да “счупиш” китката на противника. Все едно тренираш за предмишница - свиваш твоята китка навърте. След това дърпаш цялата му ръка, за да е колкото се може по-изпъната. Така става по-слаб и нестабилен. И най-накрая наваляш.

08.01.11
17:38

казано от martinski на 08.01.11, 17:11:

Здравейте.От скоро, съм запален по канадската борба.Бих искал да попитам, дали някой от съфорумниците тренира и ако да, в кой град и от колко време. Също се интересувам, дали има състезания за юноши, в какви възрастови групи и килограми са категориите?Моля всеки, който има информация, да я сподели тука.

Има да - FlashTerran търси.

09.01.11
15:20

Тренирам в Поморие от 3 години и половина вече. Състезанията за юноши, до 18 години,  са от категория 65кг до 80+ през 5 килограма.

09.01.11
15:52

и 60 има най ?

09.01.11
16:55

се в г*з, като му гледам снимката едвали е на твоите килограми

09.01.11
21:12

Да, аз съм на 14 и в момента съм 84 килограма.Ще се поинтересувам за състезание в Пловдив, защото аз съм от Пазарджик и просто ми е в района.Мисля, че тука в града има само едно тренировъчно място, а по-точно у дома на един човек, а именно “тренъорът”.Иначе зала или нещо, по-специално обособено, няма, за жалост.Тъй като съм силно момче, смятам да се пусна до 15, максимум 16-годишните, но ще трябва да внимавам.Мерси NRG

Мнението беше редактирано от Нежния на 09.01.11 21:14.

Това е един сайт, който съм го правил аз - Bulgaria Armwrestling /скоро ще се актуализира/
Друг форум за канадска борба - ARMFIGHT
Разни техники, форум правен от мен - ARMSTARS

Не ти препоръчвам да играеш с посочените техники, докато не ти бъде показано изпълнението им от треньор или състезател..

Ако има нещо друго питай!

Поздрави - Мартин

Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 01.02.11 21:01.

31.01.11
22:36

казано от Bressan на 31.01.11, 22:07:

Това е един сайт, който съм го правил аз - Bulgaria Armwrestling /скоро ще се актуализира/
Друг форум за канадска борба - ARMFIGHT
Разни техники - пак форум правен от мен - ARMSTARS
Не ти препоръчвам да играеш с посочените техники, докато не ти бъде показано изпълнението им от треньор или състезател..

Ако има нещо друго питай!

Поздрави - Мартин

Много ти благодаря!Изпробвах техниките с баща ми и като чели, най-много ми върви Hook натиска, защото ми позволява да вкарам повече рамо, което ми е доста силно и да натисна с цялото тяло :).Открих в Пазарджик, че има нещо като регистриран клуб, но мисля, че се намира в самият апартамент на човекът, който го е организирал.Не е нещо кой знае какво, но за този спорт толкова и това ме удовлетворява

В цяла България е така за съжаление - няма пари за този спорт, макар че сме добри в него. Отиди провери, ако може да вземеш номер да го вкарам в сайта, много ще съм ти благодарен.

За техниката hook, по точно се сгъва китката (както Brzenk показва) и придърпваш ръката на противника, така че да се отвори колкото се може повече, за целта ти трябва здрав бицепс и здрава китка да сгъваш. Аз ти препоръчвам Top Roll - първата снимка. Но пак ти казвам трябва ти треньор, изпълнението е по-трудно и за целта ти трябва доста здрава китка.

“Press” и “Shoulder” не използваш. :)

Препоръчвам ти да гледаш документален филм за “най-добрите” - казва се Pulling John (ВИЖ). Все още няма субтитри на български.

Дано се видим по някое състезание, адаш. :)

Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 31.01.11 22:54.

01.02.11
22:44

Мерси, личи си,че филмът е полезен и интересен, непременно го пускам да се тегли.Утре или другиден ще проверя на посоченият адрес, но не се съмнявам, че ще има тренъор.Още веднъж благодаря, желая ти успехи и дано както каза, се видим на някое състезание :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1