08.01.11
17:11
Здравейте.От скоро, съм запален по канадската борба.Бих искал да попитам, дали някой от съфорумниците тренира и ако да, в кой град и от колко време. Също се интересувам, дали има състезания за юноши, в какви възрастови групи и килограми са категориите?Моля всеки, който има информация, да я сподели тука.
Не знам дали ще ти помогна, но ето една техника, която при мен действа. Когато са хванати ръцете се опитваш да “счупиш” китката на противника. Все едно тренираш за предмишница - свиваш твоята китка навърте. След това дърпаш цялата му ръка, за да е колкото се може по-изпъната. Така става по-слаб и нестабилен. И най-накрая наваляш.
казано от martinski на 08.01.11, 17:11:
Здравейте.От скоро, съм запален по канадската борба.Бих искал да попитам, дали някой от съфорумниците тренира и ако да, в кой град и от колко време. Също се интересувам, дали има състезания за юноши, в какви възрастови групи и килограми са категориите?Моля всеки, който има информация, да я сподели тука.
Има да - FlashTerran търси.
Тренирам в Поморие от 3 години и половина вече. Състезанията за юноши, до 18 години, са от категория 65кг до 80+ през 5 килограма.
Да, аз съм на 14 и в момента съм 84 килограма.Ще се поинтересувам за състезание в Пловдив, защото аз съм от Пазарджик и просто ми е в района.Мисля, че тука в града има само едно тренировъчно място, а по-точно у дома на един човек, а именно “тренъорът”.Иначе зала или нещо, по-специално обособено, няма, за жалост.Тъй като съм силно момче, смятам да се пусна до 15, максимум 16-годишните, но ще трябва да внимавам.Мерси NRG
Мнението беше редактирано от Нежния на 09.01.11 21:14.
31.01.11
22:07
Това е един сайт, който съм го правил аз - Bulgaria Armwrestling /скоро ще се актуализира/
Друг форум за канадска борба - ARMFIGHT
Разни техники, форум правен от мен - ARMSTARS
Не ти препоръчвам да играеш с посочените техники, докато не ти бъде показано изпълнението им от треньор или състезател..
Ако има нещо друго питай!
Поздрави - Мартин
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 01.02.11 21:01.
казано от Bressan на 31.01.11, 22:07:
Това е един сайт, който съм го правил аз - Bulgaria Armwrestling /скоро ще се актуализира/
Друг форум за канадска борба - ARMFIGHT
Разни техники - пак форум правен от мен - ARMSTARS
Не ти препоръчвам да играеш с посочените техники, докато не ти бъде показано изпълнението им от треньор или състезател..Ако има нещо друго питай!
Поздрави - Мартин
Много ти благодаря!Изпробвах техниките с баща ми и като чели, най-много ми върви Hook натиска, защото ми позволява да вкарам повече рамо, което ми е доста силно и да натисна с цялото тяло :).Открих в Пазарджик, че има нещо като регистриран клуб, но мисля, че се намира в самият апартамент на човекът, който го е организирал.Не е нещо кой знае какво, но за този спорт толкова и това ме удовлетворява
31.01.11
22:43
В цяла България е така за съжаление - няма пари за този спорт, макар че сме добри в него. Отиди провери, ако може да вземеш номер да го вкарам в сайта, много ще съм ти благодарен.
За техниката hook, по точно се сгъва китката (както Brzenk показва) и придърпваш ръката на противника, така че да се отвори колкото се може повече, за целта ти трябва здрав бицепс и здрава китка да сгъваш. Аз ти препоръчвам Top Roll - първата снимка. Но пак ти казвам трябва ти треньор, изпълнението е по-трудно и за целта ти трябва доста здрава китка.
“Press” и “Shoulder” не използваш. :)
Препоръчвам ти да гледаш документален филм за “най-добрите” - казва се Pulling John (ВИЖ). Все още няма субтитри на български.
Дано се видим по някое състезание, адаш. :)
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 31.01.11 22:54.