Здравейте !

HO

21.04.05
23:32

От скоро тренирам и започна 3 пъти седмично Понеделник , Сряда и Петък искам да питам програмата която сам си измислил дали е подходяща ?
Понеделник:

Гърди , Бицепс , Трицепс
Сряда:

Гръб , Рамена
Петък:

Корем , Крака

21.04.05
23:36

ммм,не е добре,много натоварване ти идва в понеделник,още повече че тренираш отскоро и не си подготвен за подобно нещо.препоръчвам ти  да започнеш с аеробни упражнения(коремни,лицеви,кофички) и минимални натоварвания в залата,за да се подготвиш за сплита.

22.04.05
13:30

В сайта има програма за начинаещи.Погледни я.Ще ти е от полза.Иначе тази за теб е убийствена.Смени я!

BA

23.04.05
23:36

абе как познахте дали е убийствена като не знаете кви серий прави , дали повторенията са правилни и чисти и т.н.

пич дай малко повечко инфо :)

24.04.05
00:23

[quote author=“basketball”]абе как познахте дали е убийствена като не знаете кви серий прави , дали повторенията са правилни и чисти и т.н.

пич дай малко повечко инфо :)

Еми по простата причина, че натоварва големи и много мускулни групи в един ден!
Аз лично тренирам отделно гърба, гърдите и краката, като се има предвид че тренарам от 2-3 г.! Прави си изводите!

24.04.05
02:41

той щом е начинаещ значи няма какво да натоварва-няма мускули
програмата е супер

24.04.05
02:51

[quote author=“xtasss”]той щом е начинаещ значи няма какво да натоварва-няма мускули
програмата е супер

Ще ме извиняваш колега ама изказването ти е много тъпо! Ще се получи претрениране по простата причина че досега не го е правил и стреса за мускулите ще е огромен! Ако не възстановява както трябва могат и катаболни процеси да настъпят, което не е желаният ефект! Ако не съм прав нека видим твоята гледна точка:...

“Нямането” на мускули означава, че няма хипертрофирали мускули и ползата от някои изолиращи упражнения е съмнителна.
Според мен е ртудно да се тренират трицепс и гърди, че и бицепс в един ден.
HomeAlone, това, което си ни публикувал не е програма, а сплит. Трудно е само по сплит да кажем, дали ще се претовариш. Нищо не шречи например за гърдите да правиш 3хкросоувър; за трицепса 3хфренско, а за бицепса 3хсгъване с дъмбел; е тогава не бих казал, че ще се претовариш... За по -  рационален съвет - дай по - добре поне основните насоки за програмата си.
Също и “дали е добра”... Ами добра е :) Не, ужасна е всъщност. Но ти все пак за какви цели я използваш? Какво искаш да постигнеш с нея? Откога тренираш? Колко си голям?

24.04.05
10:10

[quote author=“xtasss”]той щом е начинаещ значи няма какво да натоварва-няма мускули
програмата е супер

хаха, да голям лаф каза. На тази практика, няма и ДА ИМА муслули.

24.04.05
12:28

Защо не си започнеш с програма за начинаещи. За големите мускулни групи по 1-2 базови упражнения -  серии. За малките - по 1 базово упражнение. Ще тренираш без да стигаш до отказ т.е. ще правиш с такава тежест, че да можеш да правиш по 6-8 повторения + 2 повторения. Но ще спираш преди тези 2 повторения. Най-важно е да се пазиш от претрениране. След може би 2-3 месеца, преминаваш на програма за по-напреднали. Всъщност в сайта го пише същото. :wink:

PS

25.04.05
14:36

Аз те съветвам засега да правиш цялото тяло в една тренировка 2-3 пъти седмично. За да се радваш на успех се стреми да правиш бавно движението за всяко повторение. Прави САМО по едно упражнение за мускулна група в 3 серии. Не се тревожи това НЕ Е МАЛКО. Повече ще те доведе до претрениране!!! Старай се в последната от трите серии да стигнеш до отказ. Почивките между сериите да са 45-90сек. И най-важното, ВСЛУШАЙ СЕ В СЕБЕ СИ!!!

25.04.05
15:49

[quote author=“propellerheads STAINED”] Старай се в последната от трите серии да стигнеш до отказ. Почивките между сериите да са 45-90сек. И най-важното, ВСЛУШАЙ СЕ В СЕБЕ СИ!!!

С това не съм много съгласен. Той е начинаещ. Няма необходимата рутина, за да се вслушва в себе си и да подхожда интуитивно към тренировката. Това се добива само с опит. Най-добре е в началото да тренира по утвърдени вече принципи.
Според мен дори и една серия до отказ може да го доведе до претрениране, особено ако още не познава тялото как му реагира на тренировки. Затова не му препоръчвам въобще да стига до отказ.
И малко по-големи почивки. Можеби около 2 мин ще са достатъчни.
Иначе с другото съм съгласен. :wink:

25.04.05
17:03

в един ден гърди и ръце не е нищо страшно,стига тренировката да не е много дълга.
колкото е по-голям един мускул толкова повече мускулна треска може да има и повече време му трябва за възстановяване
в този смисъл дори мускулите ще почиват повече от колкото е необходимо
той попита дали е добра-добра си е
а иначе ония програмки дето бяха цялото тяло наведнъж 3 пъти в седмицата,май е най-добре
аз лично съм почнал с няква като неговата програма,имах добър резултат за хилчото който бях,а и като природата не ми е дала нито да качвам нито да свалям лесно

27.04.05
00:14

Най-добре е първият месец(поне,ама аз не издържах и толкова :lol: )да правиш цялото тяло.После (след този месец) да си починеш една седмица и да започнеш нова програма.След това горе долу на 2-3 месеца да сменяш програмите, като след всяко сменяне си почиваш по една седмица.Яж повечко(доста повечко), наспивай се добре, НЕ ПРОПУСКАЙ тренировка, прави упражненията правилно!!!Това е общо взето цялата философия.И не се застоявай прекалено много в залата-първо от много стоене полза няма и второ навън е пълно с жени.(Това последното не беше съвет,а заповед :wink: )

27.04.05
01:08

[quote author=”Владимир”][quote author=“propellerheads STAINED”] Старай се в последната от трите серии да стигнеш до отказ. Почивките между сериите да са 45-90сек. И най-важното, ВСЛУШАЙ СЕ В СЕБЕ СИ!!!

С това не съм много съгласен. Той е начинаещ. Няма необходимата рутина, за да се вслушва в себе си и да подхожда интуитивно към тренировката. Това се добива само с опит. Най-добре е в началото да тренира по утвърдени вече принципи.
Според мен дори и една серия до отказ може да го доведе до претрениране, особено ако още не познава тялото как му реагира на тренировки. Затова не му препоръчвам въобще да стига до отказ.
И малко по-големи почивки. Можеби около 2 мин ще са достатъчни.
Иначе с другото съм съгласен. :wink:

Споделям мнението ти. Особено ако говорим за наистина ... позалежало тяло, серии до отказ ще му влязат доста негативно.

PS

27.04.05
08:24

Добре, момчета убедихте ме, че не съм прав. В началото да тренира по вече утвърдени принципи, но след няколко месеца да почне да се доверява на инстинкта си.

27.04.05
11:23

а според мен е невъзможно една серия до отказ да доведе до претрениране

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1