Разширяване на гърба

13.01.11
17:39

Има ли някакъф начин да се разширят перките без набиране, а с някое друго упражнение?

Виж анатомичното движение, което извършват перките, и го упражнявай ;)

полуовъра мисля, че не е лош вариант !  и какъв е проблема, че не може да правиш набиране ?? ако не е тайна :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 13.01.11 18:05.

13.01.11
18:14

Проблем с китките (чупил съм и 2-те ръце), а и отдавна не съм правил набирания и не ми са отдават много - макс 5-6.

1. ако при набирания изпитваш болки в китките недей да се набираш
2. ако единствения проблем е, че правиш малко бройки по-добре почни да се набираш ( ако не те болят китките пак казвам )
3. пробвай и скрипец заедно с полуовъра

13.01.11
18:37

От доста време за перките правя скрипец -  без особен резултат. Пул оувър къде може да се вкара в системата 5x5.
От гребането с дъмбели ефект ще има ли?

13.01.11
18:56

Гребане а ако имаш вьзможност или чукчета по добре.Скрипеца за мен е загуба на време.

чак пък загуба на време... а и не мисля, че полуовъра ще е полезен в малко повторения ( 5 и по-малко... до колкото знам в 5х5 се правят малко повторения а за полуовъра поне при мен 6 повторения минимум... не пречи разбира се да го пробваш ... при гръб е най-удачно според мен )

13.01.11
21:41

Чукове, придърпване с широк хват, пулоувър.

13.01.11
21:57

Пулоувъра е в много повторения. Идеята му е да разтегне всичко около ребрата. Да го правиш в малко повторения с много високи килограми си е чисто самоубийство за рамото.

Придърпването на скрипец може да ти даде ужасно много в гърба. От личен опит. За 3 месеца от 100 на 111 гръдна при положение, че гърдите не ми мръднаха. Просто хората масово го изпълняват неправилно, като дърпат с раменете и бицепсите. Трябва да извадиш лактите максимално навън, за да дърпаш с латералисите и бавно. Също масова грешка е отпускането назад под 45 градуса, което откарва около 40% от тежеста върху кръста. Трябва да си изправен, за да е пълно напрягането върху гръбните мускули.

13.01.11
22:06

Обмислям да сложа пуловър-а 2-пъти в седмицата по 3 серий с 20 повториения.
За скрипеца с широк хват наистина го дърпам с бицепса. Според вас как е по-добре - да намаля килограмите и да заложа на техника или с повече килограми по по-малко повторения?

14.01.11
10:24

казано от str1ker.1 на 13.01.11, 22:06:

Обмислям да сложа пуловър-а 2-пъти в седмицата по 3 серий с 20 повториения.
За скрипеца с широк хват наистина го дърпам с бицепса. Според вас как е по-добре - да намаля килограмите и да заложа на техника или с повече килограми по по-малко повторения?

Дърпай със гърба, ръцете са просто кука ;) така че намали килограмите.

Най - добрият вариянт е плуването - крол и делфин - като стилове 6 месеца ежедневно, ако не можеш опитаи с на грбен тренажор 4 серии по 30 повторения 3 пъти седмично за 5-6 месеца( важно в случея е бройката и постоянството).

Успех в начинанието.

а за да са ти ръцете като куки слагаш фитили и си перефктен... при скрипеца заложи на малко повторения, голяма тежест и правилно изпълнение... според мен да не помръдваш по-време на серията си е неоснователно а и може да контузиш рамо и т.н. леко поклащане е съвсем в реда на нормалното полуовъра може да е 4-ти
+скрипец - тялото е вертикално на пода
+гребане ( каквото и да е ) + тялото е под наклон с лице към пода
+мъртва тяга - просто си е мъртва тяга
+полуовър - тялото е хоризонтално с гръб към пода

според мен с тези упражнения си обхванал всеки възможен мускулн на гърба разбира се може да добавиш и още някое упражнение ако сметнеш за нужно

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.01.11 22:50.

14.01.11
22:58

Мерси момчета за отговорите и съветите. Реших да сложа 5@5 скрипец с максималните кила на чиста техника. Тягата задължително си я правя. След всяка тренировка (3 пъти в седмицате) 3 серий пул-овър по 15-18 повторения с по-лека тежест.
Гребането 1 път в седмица. Набиранията смятам да ги правя нещо като загрявка 3 серий по колкото мога преди тренировка докато още имам сила. Впрочем сега разбирам защо не мога да се набера много пъти - след 5@5 клек и 5@5 тяга не мога да ходя, то остава да са набирам :D

15-18 повторения - малко се престара може би полуовър в 8-12 повторения ще ти свърши по-добра работа ;) а и ако направиш 3серии набиране до отказ това си е чисто 1во упражнение за тренировката

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.01.11 23:05.

14.01.11
23:06

казано от kristiancho на 14.01.11, 22:49:

а за да са ти ръцете като куки слагаш фитили и си перефктен... при скрипеца заложи на малко повторения, голяма тежест и правилно изпълнение... според мен да не помръдваш по-време на серията си е неоснователно а и може да контузиш рамо и т.н. леко поклащане е съвсем в реда на нормалното полуовъра може да е 4-ти
+скрипец - тялото е вертикално на пода
+гребане ( каквото и да е ) + тялото е под наклон с лице към пода
+мъртва тяга - просто си е мъртва тяга
+полуовър - тялото е хоризонтално с гръб към пода

според мен с тези упражнения си обхванал всеки възможен мускулн на гърба разбира се може да добавиш и още някое упражнение ако сметнеш за нужно

Абсолютно съгласен за изпълнението на скрипеца. Не е правилно изобщо да не се помръдва. Че дори и при набирането има леко изменение при линията на движение.

14.01.11
23:10

kristiancho, какво ще кажеш веднага след клек да правя пул-овър с по-лека тежест повече повторения (нещо като супер-серия)

аз правих клек + полуовър дълго време определено съм съгласен ... клека изтиква много кръв нагоре и после си машина ! само че в 5х5 вариант незнам как ще може да го приложиш при 5х5 трябва да си концентриран на 110% в тези 5повторения които ще направиш на клека без да имаш едно на ум, че имаш полуовър веднага след това

15.01.11
18:59

Ще използвам тази тема да не отварям други различни. При клека нормално ли е след тренировка да ме боли малко кръста ако съм гледал надолу.Питам защото не ми отваря статията.. Също така вие какво използвате да не ви болят колената (превързвате ги,мажете се с нещо)

Не, не е нормално. Колената не НИ болят от клекове, или поне не би трябвало.

ами погледа е задължително напред при клек,тяга... това помага гърбначния стълб да е изправен по време на движението... аз лично слагам едни ластични ленти на колената... пробвай да спускаш по-бавно тежеста недей да спускаш бързо, защото като спреш долу всичко отива в колената иии... лошо

казано от Timon на 13.01.11, 21:57:

Трябва да извадиш лактите максимално навън, за да дърпаш с латералисите и бавно.

посока ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1