Дневникът на една Актриса :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

Ииии днес - мъглив понеделник - 35 минути пътуване до офиса :(

Хубаво кафе, още по-хубав хороскоп, може да започнем поредната шеметна седмица ;)

Закуска: 07:30 ч
1 киви
60 гр. мюсли с лешници и стафиди
300 гр- кисело мляко Верея 2.9 %
Приготвени с много любов от предната вечер :D

Ароматно кафе след дълго пътуване - 09:30 ч
...............

Обяд:

Шопска салатка
2 бр. телешки кюфтета на скара

Следобедна закуска - 30 гр. сурови ядки преди тренировка + кафе

Да не забравим L carnitine - една супена лъжичка :)

И е време за тренировка :)

Тренировката в днешния понеделник се изразява в следното:

- 5 минути кардио на пътека за разгрявка
- уууупс, точно докато си пиша тези думи, осъзнах, че днес пропуснах махове и ротации / сериозен пропуск/
- тройна серия № 1 - 4х20 клек, лека серия абдуктори 4х30 / 3х35 кг и 1х40 кг/, силова серия аддуктори 4х20 с тежест 40 кг
- тройна серия № 2 - 3х20 Бекекстензии (гръбни преси) - последната серия до 15 повторения, янда коремни преси 3х20, кик бек с дъмбел от 4 кг 3х20
- 10 минути пътека със скорост 6.5 под наклон 4

При днешната тренировка изпитах болки в гърба след първата тройна серия и не успях да направя последните 20 повторения при бекекстензиите. Кардиото на финала също ми беше доста “трудно” - явно изпитвах умора.

Вечеря - 20:30 ч.
150 гр. пуешко филе Орехите
Салатка
100 гр. краставица - от които половината ме “глоби” моя племенник :)
150 гр. домат
30 гр. сирене

Споделих понеделник, сега се отдавам на магистратура.... :)

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 10.01.11 21:52.

10.01.11
22:16

казано от Aktrisata на 10.01.11, 10:43:

[color=red]
............

100 гр. краставица - от които половината ме “глоби” моя племенник :)
150 гр. домат
30 гр. сирене

Споделих понеделник, сега се отдавам на магистратура.... :)

Защо не замениш мюслито с обикновени овесени ядки. Те са много по-полезни и здравословни, за разлика от мюслито, в което има много захари. Ако имаш нужда от сладко добавяй по-малко сушени плодове.

Доматите и краставиците на везна ли ги теглиш. Недей, защото няма смисъл. Може да си хапваш колкото искаш и не им брой калориите въобще.

За овесените ядки не съм се замисляла - интересно предложение  - ще опитам с тях.

Купих си кантар и меря почти всички храни - това беше предписание за да се науча на хранителния си режим :) и се превърна в навик. Моя режим е нисковъглехидратен - целта е да свалям килограми :)

И за овеса съм съгласен с karpi, и за зеленчуците. Овеса наистина е в пъти по-добър избор, но малко хора издържат на безвкусието им. Въпреки, че ако се накиснат в прясно мляко и в него докато е топло се добави лъжичка мед, овесените ядки придобиват съвсем друг вкус. За доматите и краставиците - ако ще им смяташ калориите ги смятай в минус, защото тялото използва повече енергия да ги обработи, отколкото получава от тях. :D Това е поради факта, че зеленчуците (най-вече зелените) съдържат неразградими фибри. Казвам неразградими, защото организма не разполага с необходимите ензими, които да ги разградят и в крайна сметка просто преминават през стомашния тракт. В боба обаче, се съдържат фибри, които се разграждат от организма. :)

Благодаря за информацията, ProXxX! За пореден път чувам, ме бобът съдържа фибри и ми го препоръчват за храненията, но аз и идея си нямам как да си го приготвям, за да го консумирам правилно с моя хранителен режим. Може ли някой да им даде съвети в тази посока? Усмивки за всички :) :) :) :) :)

Естествено най-добрия начин е да си го свариш сама, но понеже това отнема адски много време е по-добра и лесно изпълнима идея да си го купуваш готов в консерви. Евтини са и спестяват много работа. Аз така правя и с грахта, боба, царевицата, че и рибата понякога :) За консумирането му не знам какво да те посъветвам. Аз си го ям както си е в консервата, пък и не се сещам с какво може да се доовкуси :)

11.01.11
21:48

казано от Aktrisata на 10.01.11, 23:07:

За овесените ядки не съм се замисляла - интересно предложение  - ще опитам с тях.

Купих си кантар и меря почти всички храни - това беше предписание за да се науча на хранителния си режим :) и се превърна в навик. Моя режим е нисковъглехидратен - целта е да свалям килограми :)

Ето една идея от мен за вкусна и здравословна закуска - кисело мляко, няколко белтъка или цяло яйце, овесени ядки, сушени плодове и канела - количествата ги определяш според режима си.
И прословутата овесена питка - няколко белтъка и 1 цяло яйце, овесени ядки, натрошено ленено семе, сушени плодове / може и да не ги включваш - по избор и канела - всичко това изпечено на тефлонов тиган - става супер. Аз от мнооооооооооо дълго време само това закусвам.

А за зеленчуците наистина недей да ги мериш. Може да вкючваш от време на време - зеле, броколи, спанак и т.н.

Не разирам какво не им харесват на овесените ядки хората. Приготвени по подходящ начин може да бъдат по-вкусни дори и любимото мюсли.

По-здрави!

казано от karpi на 11.01.11, 21:48:

Не разбирам какво не им харесват на овесените ядки хората. Приготвени по подходящ начин може да бъдат по-вкусни дори и любимото мюсли.

Аз също съм мислил доста по този въпрос. Оставам с впечатление, че поради мързел хората ядат овеса неовкусен и съответно затова той не им харесва особено. При повечето режими малко мед сутрин не е никакъв проблем (изключение правят наистина ултра-строгите, но те пък не са безкрайни), могат да се използват канела, кокос, стевия... ако някой иска, може с чубрица, жълт кантарион и индийско орехче да си ги приготви за да му е вкусно. Проблем няма, но тъй като мързелът е велика сила, не всеки е съгласен да се потруди - първо да помисли и да се поогледа за подходящ овкусител и второ - да го използва. Нищо лично нямам към никой, просто това са личните ми наблюдения.

12.01.11
08:50

от доста време си правя сигурно най-бързата закуска - 1 кисело мляко + овесени ядки - това в блендера и за няма минута става съвсем поносима за пиене смес ... даже дъвчене не иска ;) както казва Кольо - “мързела е велика сила” :)
към тази смес съм прибавял протеин, плодове, разни овкусители ... много неща могат да се сложат вътре :)

казано от FRANKO1 на 12.01.11, 08:50:

от доста време си правя сигурно най-бързата закуска - 1 кисело мляко + овесени ядки - това в блендера и за няма минута става съвсем поносима за пиене смес ... даже дъвчене не иска ;) както казва Кольо - “мързела е велика сила” :)
към тази смес съм прибавял протеин, плодове, разни овкусители ... много неща могат да се сложат вътре :)

Т’ва блендера е голямо нещо. Трябва и аз да си купя някой ден. Ако човек има малко по-висок праг на гадене можеш да направи чудеса :D

12.01.11
09:51

“Здравословният” ефект на мюслите го твърди “Нестле”. Както твърди, че е по-добре жените в Африка да си хранят децата със сухото мляко на “Нестле”, вместо с майчино. Както и че през лятото е много по-здравословно да пиеш студен чай “Нестле”, отколкото вода, защото... никой не знае :)

Няма нищо здравословно в шепа надрусани като сръбска катерица със захар и отгледани в оранжерии плодове.

Направете си експеримент. Изсушете си плодове някоя зима. Изяжте една шепа от тях ( около 60гр ) и вижте усещането. На другия ден изяжте една шепа “Мюсли” от магазина и вижте усещането :)

Болките в кръстта при бекекстензиите обикновенно са в следствие на недобре нагласен уред, защото съм сигурен, че хората, които са ти показвали техниката са повече от наясно с нея. Друго, което можеш да пробваш е да не извиваш гръбнака в горно положение назад. В смисъл, спираш когато дупето и гръбнака ти станат права линия, а не се опитваш да огънеш назад гръбнака.

Вторник 11.01.2011 г.

Закуска: 07:30 ч
1 ябълка
Приготвени с много любов от предната вечер

Ароматно кафе в офиса  09:30 ч

ииииии след последната глъдка кафе - започна шеметния ден, в който програмата със срещи беше следната - Проблем, телефонен разговор, проблем, телефонен разговор, проблем............ :(

Обяд:

Салатка
350 гр.- домати
50 гр. сирене
60 гр. пилешко филе на скара
2 филиики Вита

Следобедна закуска - 30 гр. сурови ядки преди тренировка, 1 овесена вафличка с кокос 25 гр. + кафе

30 минути преди да напусна бойното поле -  L carnitine - една супена лъжичка

Тренировка / за която между другото се чудих доста дали да се състои/:

- 20 минути кардио на пътека - спринтове 2 минути, умерено ходене 1 минута
- активен стречинг 10 минути
- 5 минути кростренажор
- стречинг 10 минути
............................

Вечеря - 20:00 ч.
2 чаши червено вино
малко мезелък - Карловска луканка, домашна лютеница, парченце сирене / кашкавал + черна питка

Извод за споделяне - днешния напрегнат, изпълнен с проблеми вторник сериозно ме разколеба дали да тренирам вечерта. След като излязох от залата осъзнах нещо:
1. Чувствах се доволна - сякаш с потенето на пътеката и напрежението беше изтекло - След напрегнат ден, няма нищо по-хубаво от едно сериозно потене във фитнеса - и е задължително да не го пропускам :)

Мисля, че има и грешка за споделяне - вечерята не беше най-подходящата за след кардио!

Ще опитам задължително овесената питка на karpi :)

За бекекстензиите - мисля, че болката дойде от пропуска ми със загряването, все още “флиртовете” с клека / 4х20 си е предизвикателство/. По отношение на извивката - спирам изпъването на горе до момента, в който дупето и гръбнакът са в права линия :)

Съвсем позната история. Дори и след най-напрегнатия ден, 1 час във фитнеса е способен да свали всички проблеми от плещите ми. Дори и да се чувствам смазан и без желание за тренировка, отивам...на излизане съм нов човек! Вечерята ти наистина не е най-подходящата, но пък хей, щом това те е накарало да се почувстваш още по-добре след тежкия ден, мисля, че е половин грях. Най-важно е да се чувстваме добре вътре в нас, дори и това да значи да нарушаваме и най-стриктните си режими. 1-2 грешни дни в седмицата не са проблем. Въпроса е да не са 7 от 7 :D

:D

Благодаря ти, че “опрости” грехът ми наполовина :)

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 12.01.11 13:13.

Днешната красива Сряда :) - красива, познайте защо :P

Закуска след баня :) - 07:30 ч.

1 киви + 1 портокал
60 гр. мюсли + 300 гр. мляко + поръсени с канела

Кафе в офиса, в двойна серия с “разчитване” на бюрото и прилежащите шкафчета  :)

Обяд - 12:30
Салата - 280 гр. изцедена царевица, 80 гр. филе от риба тон, три стръка зелена салата, един домат, 5 маслинки
Всичко грижливо разбъркано, в комбинация с “дъждец от лимонче” :)

.................................

12.01.11
12:30

казано от Aktrisata на 12.01.11, 12:27:

Днешната красива Сряда :) - красива, познайте защо :P

.................................

Защото утре ми е изпита може би ?
Едва ли... я ни кажи :D

Денят ми описва мен самата ;)

казано от Aktrisata на 12.01.11, 16:22:

Вероятно не е само Сряда, а е 24/7 :P

12.01.11
16:49

казано от Aktrisata на 12.01.11, 16:22:

Значи денят ти е скромен и красив :P :D

:)

Madboy успех утре на изпита и да почерпиш после :P

12.01.11
23:32

Мерси :) Имам още около 6 часа за да науча (;

....... продължение за красивата сряда 12.01.2011 г.

Тренировката. В сряда по програма, тя се състои в:

- 5 минути кардио за загряване - умерено темпо на пътека
- 5 минути разгряване - китка, рамене, лакти, кръст, крака

Силова тренировка - първа двойна серия
- Вертикален скрипец  - силова серия с тежест 35 кг 4х8 повторения - редуване с външен и вътрешен захват
- пек-дек - лека серия с тежест 20 кг - 4х15 повторения - качих тежестта от 15 - 20 кг :)
Загряваща тренировка на двата уреда х 20 повторения с минимална тежест - тя не се брои в описаните 4

Втора двойна серия
- Хоризонтален скрипец - силова серия с тежест 25 кг - 4х8 повторения
- Хоризонтален бенчпрес на машина - лека серия с тежест 20 кг - 4х15 повторения

Трета двойна серия
- Раменно разгъване с дъмбели 3 кг - 4х12 повторения
- Бек пек: 4 х 15 с тежест 10 кг - правя го за втори път и все още ми е трудно за изпълнение и е с доста “смешна” тежест :(

- Кардио  поне 15 минути, но днес го пропуснах - причина семейна вечеря с организатор моя милост :)

Вечеря:
няколко глътки вино - трябваше някой да ми прибере колата :)
2 телешки кюфтета + запечени картофи
няколко лъжички домашен сладолед :P

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 13.01.11 09:29.

http://soundcloud.com/andrezdj/manufactura-deep-take-me-home-andrez-remix-preview

За всички, които го харесват ;)

13.01.11
14:51

казано от Aktrisata на 12.01.11, 17:32:

:)

Madboy успех утре на изпита и да почерпиш после :P

Няма да се черпи... :( :@

Знам, че следващия път със сигурност ще черпиш! Усмивката ти отива повече :)

by the way по какво ти бе изпита?

13.01.11
20:23

Техника на данъчното облагане.

На бързо да опиша и “ленивия” четвъртък / странно но денят ми беше много спокоен, чак без настроение :(/ Добре, че мина :)

Закуска:
60 гр. мюсли + кисело мляко 300 гр + канела
1 киви

Обяд:
Пилешка пържолка /грижливо пекната на скаричка от мама :)/ около 100 гр.
Салатка - два среди домата + половин краставичка + парче сирене

Следобедна закуска - почти нямаше такава - няколко сурови бадема

Тренировка - не се състоя

Вечеря - 150 гр. пуешко филе :)

Кино - Запознай се с малките :)

За споделяне - Когато нямаш настроение и усмивка - пропусни залата - пийни ароматно кафе с любим човек и си създай усмивки :)

Нещо тревожно - усещам болки в глезените - явно съм ги преуморила с кардиото и вечерта получих лека сърдечна аритмия на два пъти, което надявам се е от липсата на позитивно настроение и емоции през деня :S

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 14.01.11 14:52.

Днешния “скъп” петък :)

Закуска - стандартна, но от понеделник ще се опитам да я разнообразя
60 гр. мюсли + кисело мляко 300 гр. + поръсени с канела :)
1 портокол и 1 киви

9:30 ч - Самотно кафе :(

12:00 - Споделено кафе с фреш от портокал :)

13:00 - Обяд
Салатка
4 листа зелена салата
280 гр. изцедена царевица
130 гр. риба тон
5 маслинки
“свеж дъждец” лимонче

..........

14.01.11
15:49

казано от Aktrisata на 14.01.11, 14:37:

Днешния “скъп” петък :)

Закуска - стандартна, но от понеделник ще се опитам да я разнообразя

Салатка
4 листа зелена салата
280 гр. изцедена царевица
130 гр. риба тон
5 маслинки
“свеж дъждец” лимонче

..........

А зехтин към дъждеца ?

Не съм голяма почитателка на зехтина, и го слагам по-рядко :)

14.01.11
16:12

казано от Aktrisata на 14.01.11, 14:27:

За споделяне - Когато нямаш настроение и усмивка - пропусни залата - пийни ароматно кафе с любим човек и си създай усмивки :)

Нямаш представа колко си права :)

казано от Aktrisata на 14.01.11, 14:27:

Нещо тревожно - усещам болки в глезените - явно съм ги преуморила с кардиото и вечерта получих лека сърдечна аритмия на два пъти, което надявам се е от липсата на позитивно настроение и емоции през деня :S

За глезените - почини си.

За “аритмията” Това как го установи сама ?

Еми - по принцип имам пролапс на сърцето и по-някога изпитвам леки напрежения в сърдечната област. Случва ми се, когато съм подложена на стрес или имам някакви емоционални проблеми,  и доста по-рядко при интензивно физическо натоварване.

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 14.01.11 16:40.

Прочетох мъничко за това какво е пролапс...ето тук - http://www.evropea.com/mitral.html . За това ли става въпрос? И между другото за това със сърцебиенето и аритмията - не мисля, че трябва да се притесняваш. За последния месец и половина и на мен ми се случи 1-2 пъти. Точно след тренировка се прибирам в нас, хапвам и после примерно сядам/лягам да гледам телевизия и изведъж получавам силно сърцебиене за около 5сек. Мисля, че е заради тежки тренировки, но също така мисля, че е нормално като се вземе предвид на какъв стрес е бил подложен организма малко преди това. :)

Да - точно за това става въпрос. По принцип не приемам лекарства или не спазвам някакво специално лечение. Предполагам, че наистина е въпрос на умора и липса на емоционален тонус :)

.....
Да довършим петък :)

Следобедна закуска - малка доза щастие - 35 гр. шоколад Lindt с портокалови корички :)

Преди тренорвка - познатата ни лъжичка L-carnitine

Тренировка:

- 5 мин. загрявка на пътека + махове и ротации ;)

- първа двойна серия - хоризонтален бенчпрес на машина: 4 х 8 с тежест 25 кг и придърпване на вертикален скрипец: 4 х 15 с тежест 25, 30, 25, 30 кг /загряваща серия 1х20 с минимална тежест/
- втора двойна серия - бенчпрес на машина от наклон 4х8 с тежест 25 кг с долен скрипец: 4 х 15 с тежест 20 кг
- трета двойна серия - трицепсово придърпване на скрипец 4х15 с тежест 20,20,25,25 кг в комбинация с бицепсово сгъване с дъмбели от 4 кг 4х24 / Днес интензивно бицепсово сгъване/

Вечеря:
1 чаша червено вино
150 гр. свинско пушено филе Орехите
Салатка - 2 домата с половин краставица и парче сирене
малко парче от току що изпечената домашна питка с фибри на Мама :)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 15.01.11 19:34.

казано от Aktrisata на 15.01.11, 12:04:

Like :D

Ето още нещо за like-ване :D

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 15.01.11 19:33.

”Лигавата” събота   (party)
15.01.2011 г.

Закуска
60 гр. мюсли, 300 гр. кисело мляко, поръсени с канела
1 киви
2 шоколадови бонбона

Обяд
Бъркани яйца
2 яйца размер L
100 гр. чушки
1 домат
Всичко пържено на тефлонов тиган без мазнина
2 препечени филиики хляб

Следобедна закуска
1 “клюкарско” кафе с двете Хрисита и няколко курабиики

Ранна Вечеря към 19.30 ч
Салата
2 домата
1/2 краставица
парче сирене
100 гр. пуешко филе

Късна вечеря в Happy
1/2 чаша червено вино
Салата “Риголето”
зелена салата, риба тон, царевица, доматки и маслинки

Party time - коктейли, танци и ........ още нещо ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1