26.04.05
20:36
значи - китката кое е точно - дето е кокълчето или над него дето е тънката част? и да ви попитам трябва ли да тренирам предмишницата и колко пъти в седмицата да я тренирам /ако тряя , пък някои казват че не трябва да се тренира защото тя 1-во се натоварва от упражненията за бицепс,трицеп,рамо,гърди и гръб и 2-ро с времето си расте от самосебе си / ?? :? :? :?
26.04.05
20:54
Трябва естествено!Иначе на лежанката натоварваш и трицепса ама си го тренираш отделно нали :wink:
Упражнение за китка ли искаш?? Спаред мен точно китката няма как да тренираш (частта по близо до дланта), докато предмишницата (от тая част до лакътя) може да се тренира отделно.
Специално китка и частта на ръката 5-10 сантима нагоре към предмишницата, просто е супер трудно да се тренира и си е направо невъзможно. Има много билдъри, които тези части са им леко хилави наглед.
Предмишница, най-яко я тренирам за сила в тренировки за гръб от стискането на лоста особено при широк хват и в края на тренировката, много се напряга. Опитай някой път ако ислаш да правиш 3 упражнения с повече повторения на лост да видиш какво ще стане. Ако в края можеш да се държиш, ще е постижение. :D
27.04.05
08:58
Сега ще ви кажа какво чух като упражнение именно за тази част. Обясниха ми го с някакво въже, но аз мисля, че и с щанга става. Та хващате щангата или въжето и почвате да го въртите все едно сгъвате за предмишница, ама тук щангата не мърда, а само се върти. Надявам се че схванахте. Може и да ви се вижда тъпо, но аз само споделям.
27.04.05
09:04
Навиване на въже е много старо упражнение...
Както и фермерската, маймунски вис и т.н.
Ако искаш голяма предмишница, прави тяга без фитили.
Нека да не ти порасне.
Другите са алабала. За мен тягата е единственото упражнение за предмишница и за трапец. Други просто няма.
Разбирайте го както искате.
27.04.05
13:33
тяга ли ? какво е тва тяга..... аз само мъртва тяга съм чувал за гръб .... ама кво е тва само тяга ?
[quote author=“uCKaM_XybaBo_Tq|o”]тяга ли ? какво е тва тяга..... аз само мъртва тяга съм чувал за гръб .... ама кво е тва само тяга ?
Тяга е мъртвата тяга преди да “умре” :lol:
Разбира се че е едно и също, просто се спестява писане.
Айде поздрави!
27.04.05
15:20
от таз мъртва тяга наи много да са изсипя... щото ся тренирам в нас и т.н.
[quote author=“uCKaM_XybaBo_Tq|o”]от таз мъртва тяга наи много да са изсипя... щото ся тренирам в нас и т.н.
от мъртвата тяга може да се изсипе помеже тренира в тях, каква е логиката !?
27.04.05
15:52
Не те разбирам. Не схващам логиката.
Да не би във вас гравитацията да е по - силна, или на пода имате магнит?
Защо във вас ще се изсипеш, а в залата - не?
Оправданието на мързеливите. Аз не клякам ,щото ще ми порасне гъза; тяга не правя щото шса изсипа, а след някое време - ами защо не раста???
Аз лично съм изсипан и правя тежка тяга.
А ако е толкова страшна, прави я по - лека. При всички положения предмишницата ще усети разликата.
[quote author=“uCKaM_XybaBo_Tq|o”]да ви попитам трябва ли да тренирам предмишницата и колко пъти в седмицата да я тренирам /ако тряя , пък някои казват че не трябва да се тренира защото тя 1-во се натоварва от упражненията за бицепс,трицеп,рамо,гърди и гръб и 2-ро с времето си расте от самосебе си / ?? :? :? :?
1. По твоята логика бицепсът се натоварва при тренировка за гръб значи не трябва да се тренира? Трицепс също и обратното. А рамо също влиза навсякъде, защо да го тренираме?
2. Незнам за мускул, който да си расте “от самосебе си”, без да има стимул към растеж.
Ако искаш добри предмишници ги тренирай! Ако искаш много добри предмишници им направи специализация в тренировката си. Според мен тягата не е достатъчно упражнение за предмишницата, както не е достатъчна и за трапеца.
27.04.05
21:53
ами за предмишница става ли така - 6 серии по 12 повторения / ръцете на коленете , седнал си и си свиваш и отпускаш китките/ , 6 по 10 повторения / ръцете зад дупето с щанга и пак свиваш в китките/ , а за трапец -8 по 12 повторения с думбели от стоеж дето си мърдаш рамената се едно казваш НЕЗНАМ :) така става ли ?
тия двете за предмишниа са съвсем идентични,това с ръката на крака можеш да го правиш с дланта сочеща надолу,за да натовариш и ‘външната’ част на предмишницата,а за трапеца 3 4 серии по 8-10 повторения са напълно достатъчни според мен
28.04.05
12:50
като правя това упражнение с китките дланите надолу и изтървам дъмбела не моа да го задържа :(
:!: прави с по-лек дъмбел и може да си натиснеш ръката с другата за допълнителна стабилност
28.04.05
18:15
Според мене става от само себе си. Преди година нямах почти никаква предмишница, но сега имам. Не съм тренирал специално за нея. Просто покрай набиранията, кофичките и останалите упражнения се е развила.
ПС. Направете 8-9 серии набирания и ми кажете дали не усещате предмишницата да е стегната като камък
28.04.05
19:29
Да, гърбът товари много предмишницата. Не е самосебе си. А е гребане, хоризонтален, вертикален скрипец, чукчета, мечки, тяга...
Но пак се връщаме на тягата.
Сериозно приказвам, за трапец и за предмишница тя е номер едно.
Просто за трапец правех всичко и нищо не ставаше, докато не започнах тяга. Тогава просто спрях всичко друго.
И с предмишницата така - тягата ми я заякчи доста видимо.
10.12.10
20:47
Аз така и не разбрах, какво по - точно упражнение си намерил за развитието на китката .. защото ми е много тънка, и просто искам да кача малко маса в китката .. ям по 5 пъти на ден, яйца, банани .. също така ако може дайте ми някакви добавки, и ако има някакви по така за разтеж в китката, да ми се одебели малко :)