10 годишен

16.01.11
12:46

Здравейте. Искам да попитам относно брат ми. На 10 години е и има много енергия в себеси, само че не я оползотворява правилно. Не е мазен, но се застояват много пред компютъра и телевизора. Старая се да го напътствам да се храни правилно и без боклуци, но явно няма ефект. Та мисълта ми е по какъв начин да го карам да спортува. Какви упражнения да прави. Имаме велоаргометър, гирички по 3 кг и някой път го карам да прави лицеви и подскок, но не знам дали постъпвам правилно. Кажете вие какви упражнения да прави : )

fire.is.my.nature

16.01.11
12:49

Запиши го на спорт ,който му е интересен . Не трябва да чувства движението като нещо неприятно ,а като нещо забвано , дори социализиращо на тези години .

16.01.11
12:52

Да, идеята е добра. Мислил съм по този въпрос, но не съм видял все още някакви признаци на интерес към някой спорт. Ще измисля някакви игри, които да са му интересни и по това ще преценя кой спорт му е интересен

16.01.11
12:52

Сегашното поколение никой спорт не им е забавен... поне на по-голямата част от децата. Брат ми е същия, ако го накарам да направи нещо ще го направи иначе не- повечето му приятели също. Ако има начин да го запалиш по нещо ще е добре, за да има той сам желание да го прави без да му напомняш или ти да му казваш. Инак дори само лицеви и разни упражнения у дома само да си прави пак е нещо.

16.01.11
13:40

Аз да не отварям нова тема, брата (на 11) и той тръгна на фитнес, но незнам какви упражнения да прави. Даже беше тръгнал да кара бащата да му взима колан за мъртва тяга...
the_ace ако измислиш нещо дай някоя идея тука ;)

едвали ще  има колан който да го хване моя е S и съм на последните дупки ( най-тесния възможен колан ).... като гледа зобнатите батки у фитнеса ще си докара някоя беля тъй, че най-малкото ходи с него да го гледаш кво’ прави... иначе към автора.. спорта е най-добрия вариант ако му харесва плуване ще супер тва’ е магически спорт за мене :P

16.01.11
14:05

Запиши го на някои боен спорт, брат ми като беше по малък бяха го записали на карате и като се върнеше докато се наяде и заспиваше или както каза колегата на плуване ;) Забаламосай го нещо примерно за бойния спорт че ще почне да те бие или пък за плуването че като утидите на море ще плува по добре от тебе и тка ;)

16.01.11
14:07

Моя племенник от 1 клас тренира карате, сега е 5 и в бележника не му стигат страниците за забележки, че им пука главите секи ден :D :D

fire.is.my.nature

16.01.11
14:13

казано от Madboy на 16.01.11, 14:07:

Моя племенник от 1 клас тренира карате, сега е 5 и в бележника не му стигат страниците за забележки, че им пука главите секи ден :D :D

Плесни му 2 шамара да го вкараш в правия път .

16.01.11
14:14

Гири и велоергометър...егати скуката за един 10-годишен! Абсурдно е да накараш да му хареса (насила хубост не става). Трябва спортът да му доставя удоволствие за да му привлече вниманието. Лицевите, велото и гирите ще се сведат до 2 пъти месечно и накрая няма и да ги поглежда. Най-добре е да го запишете някъде на спорт, който го влече.

16.01.11
14:18

казано от fire.is.my.nature на 16.01.11, 14:13:

казано от Madboy на 16.01.11, 14:07:

Плесни му 2 шамара да го вкараш в правия път .

Не помага :D Или поне не за дълго, той не води спорове, директно на шамарите :D

трибоеца добре се е ориентирал да не се занимава физически с малкия братчед, чее 5клас 5клас ама (flex)

16.01.11
14:53

казано от the_ace на 16.01.11, 12:46:

относно брат ми. На 10 години е и има много енергия . Не е мазен, но се застояват много пред компютъра и телевизора. Старая се да го напътствам да се храни правилно и без боклуци,по какъв начин да го карам да спортува.

И той ли е вегетарианец? ;)

16.01.11
16:28

Да, и той е вегетарианец

16.01.11
17:42

Плуване. После ще ти е благодарен цял живот.

16.01.11
17:47

да гледа Наруто и сам ще поиска да тренира карате , кунг - фу или някои от другите подобни спортове

17.01.11
20:21

Ето и първата му тренировка:
50 лицева - подскок—> 07:20 min
60 клякания—> 01:40 min
4 табата коремни преси - по 6 / 7 за 20 секунди, но съм доволен. Следващия път повече. Успях да го залъжа с шоколадче (маерипан) и бонбонче представете си :D

Брат ми е на 7. Вече може да прави 6 чисти лицеви, 20 бърпита, 30 клякания без тежест и 2 набирания. Често го карам да прави спринтове.

fire.is.my.nature

17.01.11
20:33

казано от the_ace на 17.01.11, 20:21:

Ето и първата му тренировка:
50 лицева - подскок—> 07:20 min
60 клякания—> 01:40 min
4 табата коремни преси - по 6 / 7 за 20 секунди, но съм доволен. Следващия път повече. Успях да го залъжа с шоколадче (маерипан) и бонбонче представете си :D

Тия братя са някви машини бе :D Браво :P
Сега го залъжи ,че ще му свалиш някоя много яка игра от интернет и махни бонбона :D

17.01.11
20:43

Колоездене ;) Няма дете, което да не обича да кара колело :)

17.01.11
20:44

казано от brusakch на 16.01.11, 17:47:

да гледа Наруто и сам ще поиска да тренира карате , кунг - фу или някои от другите подобни спортове

Моя съквартирант ги гледа с приятелите си, и просто са във филма :D

17.01.11
21:18

казано от Madboy на 17.01.11, 20:44:

казано от brusakch на 16.01.11, 17:47:

Моя съквартирант ги гледа с приятелите си, и просто са във филма :D

И моя брат е минал през този период. Сега сме на костенурките нинджа ..... :D

Поне гледа някакви г/д нормални детски. Аз по цял ден слушам. уууууууууууууууууааааааааааааааааааааааааааа, думдумдумдумдумдумдум, уааааа

По Cartoon network детските филмчета са направо ненормални!!! Как може така явно да ни затъпяват?!

17.01.11
21:37

Най-добре му напъхай в ръцете една футболна топка и го изгони на игрището пред блока или в училищния двор.Като се прибере може да вдига с две ръце някоя гира за бицепса и трицепса.5-10 лицеви опори и е готов.Иначе ще сложи цайси с тоя телевизор и компютър по цял ден.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1