Radi's Bible 2011 /

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.01.11
10:12

Ватмане, понякога коментарите ти ме изумяват. Какво толкова зала, като зала. Я помисли дали всеки може да дава толкова пари за лъскава зала... Ти имаш стандарт- постигнал си си го- браво, но ако доходите ти се свеждат до от време на време изкарани по 20 лева за някаква работа и каквото ваще ти дадат за месеца не мисля, че човек би дал 3-4 пъти повече пари за една и също нещо. Като имаш желание и в такива условия постигаш нещо... нещо се отплеснах...

16.01.11
11:29

Аз не давам много пари дал сам 300 евро за 14 месеца сам прави сметка.Просто някои зали маи трябва да бьдат затворени за това го пуснах за да ви покажа стандарт на зала а не моя.

16.01.11
12:33

Е чак да бъдат затворени- като има хора, които имат желание да тренират там добре- по едни или други съображения. Иначе си направих сметка по 21-22 евро месечно си давал- еквивалент тука 40+лева- еми за мен са много пари на месец. Неоправдано много, ако говоря само за железа без сауни и тн “екстри”. В крайна сметка сам си преценява всеки.

ПП Само да вметна, че не се заяждам : )

16.01.11
12:51

Скотче Мотче, че аз тук си давам по 35 лв бе мен, а за стандарта където е ватмана 40 лв не са като 35 тук, нали се сещаш :D
Ама като гледам на ватмана залата, след  3 тото повторение тега и лум бам бам ше ме изгонят :D

Нетренировъчен. Днес съм доста смачнал като цяло. Предполагам, че утре ще съм точно обратното. :)

Край! Приключи се със Смолов.Искам да отбележа, че тези 2 седмици по Смолов не бяха грешка, а даже ми бяха много полезни! След консултация със треньора по трибой решихме, че Абаджиевата методика е най-подходяща за мен. Тия 2 седмици по Смолов не бяха грешка, а даже ми бяха много полезни.  Мога да работя с голям обем, но макс-а ми не е много над това, а така няма да я бъде в трибоя. От днес  почнах Абаджиевата методика с лег/клек/тяга. Тово са трите упражнения, които ще правя. В Съботите сигурно ще има кросфит, което ще рече, че ще тренирам 4-5 дни в седмицата.

Иска ли някой да опиша Абаджиевата методика и как ще тренирам аз?

Слушаме те. (Да не би да е 5х3 или 7х1? :)

Не съм запознат подробно с метода на Абаджиев. Но ми беше обяснено подробно как се тренира. Общо взето всеки път има откази. При възможност тежестите се покачват началото на седмицата.

Ето какво правих днес:

Клек
Вработващи - 10х лоста,  4х60кг,  2х100кг
Работни - 1х 120кг, 1х130кг, 1х140кг, 1х150кг (покачвам така до отказ на единица)  , 3х2х130кг

Лег
  Вработващи - 10х лоста, 4х 50кг, 2х100кг
  Работни- 1х110кг, 1х115кг, 1х120кг (покачвам така до отказ на единица), 2х3х100кг

Утре ще правя същото само, че вместо клек е тяга. В Сряда почивам. Четвъртък и Петък повтарям Понеделник и Вторник, но добавям на работните серии 1 повторение.

Кросфитърите са гадни плагиати, защото и тяхната силова подготовка е изградена на този метод. :D

17.01.11
20:17

Ще следя с интерес :)

Кросфитърите са адски досадни самодоволни douchebag strongguy wannabe boners.
Поддръжник съм на мненията на Георги Николаев.

Надали има по-добра методика за сила от тази на Абаджиев. Времето е изпитало този метод, щом продължава да е номер 1 значи си го бива. Щом искаш сила прябва да ти е ясно едно - голям интензитет, малък обем. Това е положението, друг изход няма. Метконите много добре ще се впишат в картинката на сегашните ми тренировки. Лятото най-вероятно числово предимство ще имат кросфит тренировките, но сега нека бъде силаааааа

Редуването на 5х3 или 7х1 с меткони е доста добра идея. :)

Ще ми липсват гимнастически упражнения като цяло, но с един меткон в седмицата е друго нещо. В Сряда ходя на таекуондо, така че няма да се вдървя от щангите, което за мен е голям проблем. Попринцип съм много вдървен. :)

Разтягвай стабилно в началото на тренировката, след всяка серия разтягай засегнатите групи, а след трен обстоен цялостен стречинг. Никой не се е родил гъвквав. Става се гъвкав. :)

Загрявката преди тренировка и по време на тренировка е много важна за мен. Загрявам към 10 минути преди да барна лост.

17.01.11
20:42

Я пробвай да си разтегнеш раменете и гърдите ама така хубаво, и да направиш 3 максимални единици... Приказваш и ти едни филми...

Нали не очакваш, че се разтягам баш между единиците?! След упражнението поразтегна, но не е нещо което си струва вниманието.

17.01.11
20:46

Говоря на GreyKnight :D Знам, ч не се разтягаш между единиците, просто щото после не може да се вдига качествено.

Бе те щангистите правят постоянно максове, пък са доста гъвкави. Я ми кажи - сковаността с какво ще ти помогне на максовете, като си скъсил всяка възможност на влакната да се съкращават? Или вие силовите трибойци не бутате с мускули?
Ради, според мен 10 минути са малко. 10 минути разтягам само краката горе-долу. Но пък при мен вработването става доста бавно. Пробвай със стречинг между сериите и след края на тренировката. Като между сериите да е балистичен, а след трен статичен.

17.01.11
20:49

И се разтягат между максовете ли бе ? С колко щангиста си тренирал :D
Ей Филмар :D

Грейкнайт, нямаш си и представа в трибоя кое може да ти помогне! Там помага всичко - трикото, бинтовете, колана (не при всеки), мотивацията, главата или нередностите в нея... :D

С достатъчно щангисти съм тренирал, и с гюлетласкачи, и с борци, и с дискохвърлячи. Все “леко” атлети. :)

казано от Радостин Радев на 17.01.11, 20:45:

Нали не очакваш, че се разтягам баш между единиците?! След упражнението поразтегна, но не е нещо което си струва вниманието.

Точно това де, 10-15 секунди за засегната група. Не по 10 минути след всяка серия...

17.01.11
20:53

казано от GreyKnight на 17.01.11, 20:51:

С достатъчно щангисти съм тренирал, и с гюлетласкачи, и с борци, и с дискохвърлячи. Все “леко” атлети. :)

И те са ?! Бъди спокоен за Ради - тренира на точното място ;)

Мнението беше редактирано от Madboy на 17.01.11 20:54.

Грейкнайт, трибоя е много странен спорт. И аз самият го разбрах наскоро и бях изненадан от някой факти. Лекоатлетите са друга категория спортисти.

Радвам се за него. :) А доколкото за личностите - не намирам причина да ти ги казвам. :) Щом е табу да се разтяга между сериите, тогава го прави много обстойно накрая на тренировката - и балистично, и статично. :)

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 17.01.11 20:59.

17.01.11
20:59

И аз не намирам причина да пишеш глупости, ама ти си ги пишеш :D

Мадбой, не всички са трибойски гурута като теб. Обяснявай по нещо и на нас простосмъртните. :D

17.01.11
21:05

На тебе ти обяснявам в скайп, ко ми са оплакваш :D

Статичното разтягане при повторения близки до макса сваля силата.
Същото това разтягане след упражнения за издражливост с нисък интензитет премахва част от умората.

Това е лично наблюдение от тренировките ми, но са ми го споделяли и много други хора.

Статични се правят само в началото и в края, между сериите е балистично. :)

Днес:

Тяга -

Вработващи-10х лост, 4х60кг, 3х100кг
  Работини- 1х 140кг, 150кг, 160кг, 170кг, 2х2х140кг
Покрай Смолов съм малко отвикнал от тягата. Та днес беше тегава и слаба.

Лег -

Вработващи- 10х лост, 4х60кг, 3х90кг
  Работни- 2х100кг, 2х105кг, 2х110кг, 2х110кг и отказ на второто

Слаба, измъчена лежанка. С правилна техника е мъка голяма.

Уморен съм като цяло, но и съм и доволен заради вчерашния клек 1х150кг

Храна:

-кафе
  -1л мляко, 2 кифлички
——-тренировка————
  -1л мляко, банан, бисквити тутки
  - доста ориз, 2х пил.супа (домашна, което ще рече, че е с повече месо), 1 пил. бутче и стотина грама оцветена луканка, 3 филии хляб
  - 4 филии хляб, 30гр масло (домашно), един салам от ония “телешките” :D

Това е засега. По-късно ще ям едно бутче с извара и препечен хляб с масло.
Тренировките с голям интензитет определено горят повече енергия. Постоянно съм гладен, каквото и да се тъпча. Талията е малко над 90см, расте ли, не расте ли, де да знам

BU

19.01.11
10:06

:) Абаджиевата методика е да се тренира по цял ден с голяма интензивност и малък обем.Което като се замислиш си е голям обем и голяма интензивност. :) Дефакто като това ти е работата и нямаш други ангажименти - 2,3-разови тренировки и живееш в самия спортен комплекс. :) Евентуално от 50 щангиста оставате 10,от тях се избира кой ще отиде на състезание и така :Д.

Не знам това дето го правиш какво е,но ще следя.Грешката ти не е ,че направи 2те седмици Смолов.Грешката ти е,че сложи нисък максимум и я спря по средата.

19.01.11
10:18

гледай филма “Училище за шампиони”...там ще разбереш що е обем и има ли то почва у нас...там всяка седмица килата са се вдиагли...с едно, с половин...важното е да е повече от предния път...и да...тренирали са по цял ден и са спали по дюшеците в залата...те затова на Абаджиев момчетата са легенди...

за разтягането не съм съгласен с нито един от горните постове...
- разтягаш се преди трен., разбира се СЛЕД някаква загрявка-тичане, въртене или друго...не се разтяга студен мускул...това е ясно, смятам...
- между серии, отсечки, единици9разтягаш...балиситично, статично...ала-бала...разтягаш и толкова!!...стига сте умували и дъвкали неща, все едно иам егати баир разликата между тях...
- разтягаш и след трен. и после разпускаш-тичане, въртене...etc.
PERIOD!!!

Основата на Абаджиевата методика е редуване на единици и двойки на тренировка. Примерно - Понеделник Клек единици - Четвъртък Клек 2ки. Както аз я правя с клек/лег/тяга ми трябват поне 4 тренировки в седмицата. Нито повече, нито по-малко. Над това на практика е непосилно без зоб. Има време и за Смолов. Но ефекта от Смолов ще е по-скоро подобряване на постиженията на висок обем 3+ бройки, докато Абаджиевата методика има по директен удар върху максималната единица. А в трибоя е важна максималната единица, а не 2ка, 3ка... Целта определя средствата, а аз гоня силна максимална единица.

Днес:

Клек (двойки) -
  Вработващи - 10х лост, 4х60кг, 3х100кг
  Работни - 2х120кг, 2х130кг, 2х140кг,      3х2@130кг 

Лег (единици) -
  Вработващи - 10х лост, 4х60кг, 3х90кг
  Работни - 1х100кг, 1х110кг, 1х120кг (само негативната част), 1х120кг,      3х2@ 100кг

Пулоувър 15х15кг

Довеера ще напиша общия прием на храна. От днес няма да пиша яденетата, а само какво и по колко ям.

Храна:

-  4яйца
- 1 печено пиле
- 8 филии типов хляб
- 40 гр масло
- 1 хамбургер от ония гадните с кетчуп и майонеза
- 10 малки кифлички (от баничарницата)
- 100гр луканка

Може ли някой да сметне приблизителните хранителни стойности. Искам да направя сравнение с моето смятане.

Насторението ми е еуфорично с чести изблици на лудост. Пак силно повишено либидо няколко часа след тренировка.

20.01.11
22:39

~300 гр. протеин
~ 200 гр. въгхлехидрати
~ 70 гр. мазнини

= 2600-2700 калории ;)

300гр протеин :D:D Аз го изкарвам почти 2 пъти по-малко. Все ме гризе нещо, че е малко тоя пуст протеин. Май греша с грамажа. Винаги си мисля, че е по-малко. Преди време 400гр извара я смятах за 250, та се чудех що ми е трудно да я изям и как другите се тъпчат. Значи съм бомбастичен с храната отвсякъде. :D

20.01.11
23:18

Зависи колко е голямо пилето. Всичко останало ти дава около 70-80 грама протеин.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1