27.04.05
12:14
Предполагам повечето от вас са наясно с положителния ефект от разтягането. Аз лично го правя след всяка тренировка. Обаче има мускулни групи които не знам как да ги разтегля. Предмишницата например няма смисъл да се разтяга, но как се разтягат раменете?
Също така правилно ли е за кръст да се навеждаш с ръце протегнати към краката, а за корем да се навеждаш назад?
27.04.05
12:23
http://exrx.net/Lists/Directory.html
В този сайт има доста упражнения.
Страницата, която съм постнал е списък с мускули и упражненията за тези мускули. Гледаш десния списък. Избираш Shoulders. Отваря се нова страница пак разделена на две. Във всеки десен раздел, най-отгоре пише stretch. И отдолу са изброени как се stretch-ва. Надявам се да си ме разбрал, че как обяснявам... :roll:
27.04.05
13:45
мерси, свърши ми работа :)
Рамене се разтягат с доста упражнения, гимнастиците особено направо се скусват да разтягат. Единственото което му е чудно как не се контузват жестоко, защото упражненията които се правят са много ... как да кажа... абе бая бруталнички са си, опъват се като луди... :lol:
[quote author=“freakster”]нещо за ползата,неоходимостта от стречинг...
в смисъл...? Стречинга е естествена функция на организма, която може да се стимолира допълнително с упражнения.
Като станеш от сън какво прави? Протягаш се. :) Ето ти стречинг, организма го изистква за правилното си функциониране. Въпроса е да се оцели границата, за да не стане обратен ефекта.
28.04.05
07:03
ако си решил да орелефяваш или просто да поддържаш форма, разтягай се преди и след тренировка, може и леко между сериите да се поразтовариш малко. ако дигаш за маса обаче, разтягаи само след тренировка, защото ако се разтегнеш преди се губи сила (разпуска се леко мускула). много яко става ако сутрин веднага след сън правиш малко гимнастика с общ стречинг (без да наблягаш на някоя група). ако и след това потичаш съвсем се освежаваш ;)
И аз естествено правя разтягане преди и след тренировка,но и искам да ви попитам,не ви ли е малко гадно като трябва да разтягате след тежка тренировка за примерно ръце,когато муслулите са яко напомпани и доста изморени?
28.04.05
13:23
Добре де, защо да не се разтяга и преди тренировка ако тренираш за маса, вие не загрявате ли чрез разтягане преди да започнете да вдигате ?
28.04.05
14:17
[quote author=“zwei0”]Добре де, защо да не се разтяга и преди тренировка ако тренираш за маса, вие не загрявате ли чрез разтягане преди да започнете да вдигате ?
По принцип каквото и да тренираш не се препоръчва разтягането преди тренировка, защото стречинга намалява съкращателната способност на мускулите(тоест както казаха по-горе - намалява силата). Силно се препоръчва разтягането след тренировка.
Аз все пак съвсем лекичко се разтягам докато загрявам, но съвсем леко. И якия стречинг го правя след като свърша с дадена мускулна група. Най-сериозно стречвам гърба и гърдите, особено гърба. Другите мускулни групи не им обръщам много внимание относно разтягането.
28.04.05
17:26
леко разтягане е приемливо в началото на тренировката, аз лично просто раздвижвам (като гимнастика, развърташ ръцете в рамото, в лактите и т.н.). а специално след тежка тренировка - добре е, сваля напрежението. ако ме заболи мускула по време не упражнението, в почивката го поразтягам леко и след това раздвижвам
28.04.05
20:11
За разтягане бих ти препоръчал да прочетеш какво пише тук
http://powerlifting.hit.bg/articles/13.htm
Разтрягам като свърша с дадения мускул, в загрявката включвам съвсем лек стречинг, по-скоро малко по-продължително протягане :wink: и ми е добре, не губя сила...А дали ми е гадно като разтягам - не е никак лесно, обаче мен направо ме кефи...единствените мускули които мразя да разтягам са еректорите на гърба...като свърша тренировката и последната серия хиперекстензии направо ми става лощо да го разтегна тоя мускул..ама все пак и него като останалите ги държа умерено разтегнати 30ина секунди....много добър ефект има
[quote author=“marin_g_m”]За разтягане бих ти препоръчал да прочетеш какво пише тук
Всеки, който иска да се погрижи за себе си е добре да прочете това. Евалата marin_g_m, статията е СУПЕР ЯКА!!! :idea:
02.05.05
13:09
Може ли някой от вас да ми направи услугата да копира написаното в статията в word и да ми го изпрати на zweio@yahoo.com , тъй като на мен не ми го отваря напълно.
Благодаря предварително.
03.05.05
01:48
Пробвай да го отвориш сега. Премахнах едно бъг4е което пречеше страницата да се отвори до край с mozila i opera .
по-здрави