Белтьци по колко ?

18.01.11
22:00

Сега знам че няма проблем но мисля да приемам голями количества затова да попитам колко може примерно 30 има ли прблем?Просто намерих 1 литар за 1.5 евро вьтре има 30 белтька.И ако някои знае колко е протеина в един белтьк горе доло?Ето го чудото.

Темата беше редактирана от vatman на 18.01.11 22:04.

18.01.11
22:07

3-4гр.протеин има в белтък ,относно броя няма лимит на ден.Аз лично съм ял 10 на веднъж и след това ми е лошо

18.01.11
22:08

Няма лимит колко да ядеш на ден.Взимай смело!

18.01.11
22:11

казано от Андриан К на 18.01.11, 22:08:

Няма лимит колко да ядеш на ден.Взимай смело!

как да няма ?!

18.01.11
22:20

Ами колкото и белтъци да изяде, нищо няма да му стане.

18.01.11
22:22

пази боже от такива съветници,като тебе...

18.01.11
22:23

Добре де, айде сподели какво ще му стане.
Джей Кътлър в първите си години на бодибилдър не е имал достатъчно пари и е ял по 140 белтъка на ден.

Мнението беше редактирано от Андриан К на 18.01.11 22:33.

18.01.11
22:27

И аз мисля че няма проблем ама всепак да питам то кво има в белтька че да ми стане лошо?

18.01.11
22:29

18.01.11
22:31

казано от Андриан К на 18.01.11, 22:23:

Джей Кътлър в първите си години на бодибилдер не е имал достатъчно пари и е ял по 140 белтъка на ден.

Е тва не го знаех :O найз.. :)

18.01.11
22:38

къде се продават наливни белтъци в америка знам че има 1 литър,интересно ми е в българия дали се продават

18.01.11
22:41

Нищо прекалено много не е хубаво в природата.Носят се митове,че при приемането на голямо количество се товарят бъбреците,има доза истина де,но е съвсем нищожно едва 10% повече.А иначе от друга гледна точка белтъкат,който не може да се усвой се превръща във въглихидрат,а той в следствие в мазнини.

П.п От мене да знаеш,че културистите много лъжат!:)

Мнението беше редактирано от Doberman на 18.01.11 22:44.

18.01.11
23:02

казано от vatman на 18.01.11, 22:00:

Сега знам че няма проблем но мисля да приемам голями количества затова да попитам колко може примерно 30 има ли прблем?Просто намерих 1 литар за 1.5 евро вьтре има 30 белтька.И ако някои знае колко е протеина в един белтьк горе доло?Ето го чудото.

Къде го намери това чудо? Аз къде ли не търсих, но не намерих...

18.01.11
23:05

Все си мислих, че излишния белтък отива в тоалетната, а не в сланината...

18.01.11
23:08

казано от M1r0 на 18.01.11, 23:02:

казано от vatman на 18.01.11, 22:00:

Къде го намери това чудо? Аз къде ли не търсих, но не намерих...

Аз сам в Мадрид ако си тук веднага ти казвам но кадето и да си в Испаниа може да го намериш в hipercor.

казано от Doberman на 18.01.11, 22:41:

Нищо прекалено много не е хубаво в природата.Носят се митове,че при приемането на голямо количество се товарят бъбреците,има доза истина де,но е съвсем нищожно едва 10% повече.А иначе от друга гледна точка белтъкат,който не може да се усвой се превръща във въглихидрат,а той в следствие в мазнини.

П.п От мене да знаеш,че културистите много лъжат!:)

Как точно ги изчисли тия 10% незнам човек :D :D :D :X. От голямо количество белтъчини, се товарят бъбреците и това не са никакви митове, а жестоката реалност, а това дали ще ги натовариш с много суроватка или пък много белтъци от яйце не е от голямо значение. А второто ти мнение .. как да ти кажа чел си нещо ама май недоразбрал.... Мнооого много трудно организма “трансформира” белтъка в гликоген и трябва да има много голяма липса на въглехидрати в дневното меню, за да стане тази реакция. Такаче момчета не се притеснявайте, ако днес сте приели 200гр. белтъчини и сте усвоили само 160гр. другите 40гр. е малко вероятно да ги смятате към въглехидратите. :D

18.01.11
23:50

Oколо 10%!Прочети малко литература.Такива псевдоразбирачи,като тебе са ми любими.За прoтокола занимавам се с Биохимия и физика от 5години.

19.01.11
00:04

Като знам какъв съм Финансист ме е страх да ида на доктор, камо ли на биохимик :D :D
Я дай биохимико да те видим на какво Физическо ниво си :D

Мнението беше редактирано от Madboy на 19.01.11 00:05.

19.01.11
00:11

Малко по-подробно ше се опитам да се изскажа,че някои хора прочели,недопрочели някоя статия и се изсазват неподготвено,че даже един вид и пренебрежително говорят без никакво покритие...Та към темата.Белтъкат може да се превърне в мазнини или кетокиселини и те се използват, а отпадъчните продукти - като урея например се изхвърлят. В организма метаболизма на хранителните вещества не е еднопосочен, а доста сложен и зависи от редица предпоставки, включително и генетични. Характерно за аминокиселините е трансаминирането - пренос на аминна група (тя основно ги различава от мазнините и въглехидратите) осъществявано от глутамовата (глутаминовата) и аспартовата (аспаргиновата) киселина. Излишъкът от прием на белтъчини води до превръщането им в мазнини, но начина им на отлагане като такива е доста по-различен. Белтъчините се приемат постоянно, защото не правят депа в организма, както мазнините и въглехидратите (гликоген основно). При някои състояния на глад може да се синтезират в организма с цел съхранение на собствените белтъци и най-вече изграждащите органите - но това не е типично състояние на белтъчния метаболизъм.

19.01.11
00:15

Хаха гледай се себе си,остави ме мене.Нямам намерение да се доказвам,още по-малко на теб.

19.01.11
00:17

Мазнините имат разнообразна функция и не е задължително да се натрупат в депата.
:D

19.01.11
00:22

Мазнините не са само подкожни в масните депа - клетъчните мембрани са съставени от липиден бислой, някои органи - като бъбреците са обвити с маста тъкан, мозъчната тъкан съдържа най-разнообразни структури с мастно участие, синтеза на полови хормони зависи и от нивата на холестерол (при липса на определени заболявания) и тн.Марзи ме да пиша повече просто...Това е обширна тема,която трудно се изчерпва..

19.01.11
00:27

Като си копираш мнения от друга тема в друг форум за протеина, и тя е към края си, как няма да те мързи да “пишеш” повече, ахахахах :D
Казах аз, че си шарлатанин :D

19.01.11
03:28

По-голЕм FAIL от страна на господина биохимик/физик нЕма на къде, хахахайайайа!

Няма да споря с господин професора ... да сложи снимка да видим дали знанията му се отразяват върху физиката или както казва колегата по-горе  има нещо от рода copy/paste :D. Човек знаеш ли определението за думата “мит”-”В съвременния език думата мит е придобила една забележителна двуичност: мит може да притежава както и значението на “измислица” или “плод на въображението”(тва го копирам от тълковния речник). Ама ти явно си някой иновативен професор и може към някоя “измислица” да сложиш около 10 % истина... ама ей ОКОЛО! 10% ;). Да приятел от твардението ти, че големите дози протеин ненатоварват бъбреците и според тебе това е мит, ми става ясно колко си внимавал в час. :D И ако има някой феномен тука в тоя форум от високо белтъчна/ниско въглехидратна диета да е надебелял щото разбираш ли излишния белтък си е чиста мазнина да каже да не прекаляваме с протеиновите пудри. :D

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 19.01.11 11:02.

19.01.11
11:16

Това че няма да кача мазно е ясно вьпроса е има ли нещо вярно в натоварването на бьбреците?Аз каквото чета по испанските форомо е че това е един от наи добрите протеини и няма нищо вредно в него.

Мнението беше редактирано от vatman на 19.01.11 11:32.

казано от vatman на 19.01.11, 11:16:

Това че няма да кача мазно е ясно вьпроса е има ли нещо вярно в натоварването на бьбреците?Аз каквото чета по испанските форомо е че това е един от наи добрите протеини и няма нищо вредно в него.

Трябва да си прецениш адекватно индивидуалните нужди за прием на протеин. Повечето специалисти за трениращи препоръчват около 2гр. протеин на кг. телесно тегло. Тези дози са нормални. Пък и това с товаренето-от всичко се товари организма въпросът е да е в норми, хапче витамин Ц товари черния дроб, въпроса е да не се претоварва. А за протеина от белтък, колкото и да вземеш няма проблем, този продукт го незнам ама принципно само протеин от белтък не е с така добър аминокиселинен профил както цели яйца, при този продукт производителя може да е добавил определени аминокиселини за да направи профилът му перфектен, пак казвам не съм запознат с този продукт и немога да кажа точно. Успех! ;)

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 19.01.11 11:48.

19.01.11
15:21

Мерси за одговора и аз така мисля 2 грама е минимум за трениращ просто искам да видя какьв ще е ефкта при 3.

19.01.11
18:09

Кви сте вие бе, изял 10 белтъка и му станало лошо...

19.01.11
18:16

казано от vatman на 19.01.11, 15:21:

Мерси за одговора и аз така мисля 2 грама е минимум за трениращ просто искам да видя какьв ще е ефкта при 3.

Същия като при 2 или 1,5… зависи от останалата храна.

казано от CKOTA на 19.01.11, 18:16:

казано от vatman на 19.01.11, 15:21:

Същия като при 2 или 1,5… зависи от останалата храна.

Да точно така... колко реално белтък ще отиде за строеж на мускула зависи от вички други хранителни вещества които приемаш, как ги приемаш, кое с кое комбинираш и прочие .... момента е много тънак :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1