07.01.11
21:32
Искам да ви попитам какви упражнения да правя за широчина на гърба но без набирания защото немога да се набирам много,обикновенно правя суперсерии гребане с щанга и скрипец(широк хват) идеи ?
07.01.11
21:34
Ориентитал си се правилно. Редувай тези упражнения и различните им хватове. Гребането с дъмбел също е вариант.
Опитвай се да правиш набирания при всяка възможност.
казано от brusakch на 07.01.11, 21:42:
скрипец широк хват развива вътрешната част ,а с тесен широчина(перки)
По-скоро обратното ;)
07.01.11
21:46
И тягата няма да ти е излишна мен ако питаш пък и не знам как ще се разшири ако не качваш и маса :) Успех !
08.01.11
07:10
Всички базови упражнения клек, мъртва тяга, лежанка, бицепс прав с прав лост + набирания/скрипец ще ти помогнат за това. Защото са натоварващи, изискват добро дишане и стимулират хормона на растежа. Така, че тренирай си всички мускулни групи по равно и особено ако не ти се тренират крака поне прави клекове. Започни с малки тежести и при клека и при тягата, наблегни на правилното изпълнение и резултатите ще дойдат. Възрастта ти е идеална....
08.01.11
17:27
аз правя всички базови упражнения но без мъптва тяга защото немога да я правя както трябва вместо това правя хиперекстензии
08.01.11
17:34
Мисля,че е време да я започнеш.Кажи на инструктора да ти покаже техниката на мъртвата тяга.Лично за мен си е абсолютно задължителна :)
08.01.11
19:51
аз не видях полу овър-а никъде написан до тук... според мен : нрабиране,тяга,полуовър и 1,2 гребания са добра програма за гръб :)
Да не отварям тема и аз ще попитам тук: от тая седмица започнах да правя набиране,мечка,гребане,тяга за гръб, но до тази седмица правех скрипец пред гърди-широк хват, сега набиранията ги правя с тесен подхват въпроса ми е да продължавам ли с тесния хват или да почна с широк ???
Важното е да дърпаш изпъчен и да удряш лоста в гърдите или по-надолу, със събрани лопатки. Нека вдигането да е експлозивно, а пускането максимално контролирано. Тесният подхват е супер, защото дава много голяма амплитуда на движение. Желателно е да правиш и по-широк хват. Много широкият хват е безсмислен :)
Мерси Voyager само да уточня, че го правя с раменен хват :) и след вчерашната тренировка имам яка мусколна, а от много време несъм имал мускулна на гърба :) което ме радва :P правих и задно рамо и трапец и направо се разбих :) тая тренировка ще остане поне за 2месеца препоръчвам на хората който не са я пробвали да я пробват!! ;)