Клек - с Подложки или Без

21.01.11
10:59

Накратко:
1. Още от 15-16 годишен като започнах да тренирам забелязах, че ако правя цял клек петата ми е повдига - това доколкото знам не е добре и затова винаги използвах подложки - обикновено дискове по 5 кг ми вършат добра работа ако не са много дебели.
2. Коленете никога не са ми били навътре и като цяло мисля, че клякам правилно. С доста изправена стойка и с равномерни движения.
3. След като четох тази статия http://www.bb-team.org/articles/3923_kak-da-ne-klyakame-chast#axzz1BZb1oPZV и от няколко месеца като клякам слагам краката още по-широко разположени и с пръстите насочени доста настрани.
4. Така успявам да клякам без да се повдигам на пръсти, НО ме боли едното коляно от известно време.
5. Днес на първа серия кляках с без подложки и пак имаше болка и то точно от това, че ми е леко настрани крака.
6. След това сложих подложките и нещата са доста по-добре.

Та въпросът е?

Какво мислите за подложките?
Иначе изобщо не съм от най-гъвкавите въпреки, че винаги съм тренирал с максимални аплитуди.

21.01.11
12:44

Ако си направиш клипчета, ще можеш да си прецениш по - добре изпълнението...
Във връзка с т.3 - то хубаво, че си разширил разкрача и стъпалата сочат встрани, но ако коленете не следват посоката на пръстите на стъпалата, ще те болят. Та трябва да уцелиш именно тази златна среда, като изобщо не е необходимо пръстите да са много встрани. И друго - по - широкият разкрач е по - труден за хора с по - ниска мобилност, някои не могат да стигнат паралела, без да извъртят таза. По - добре е да опиташ да си нагласиш позицията без подложки, които освен всичко друго, ти дават още наклон напред, вследствие на което пак товариш коленете повечко. И акцентът на натоварването се измества. Но като експериментираш и ако установиш, че никак не се получава без подложки, поработи и за гъвкавост.

21.01.11
18:28

Аз клякам без, щото имам проблеми с палците на краката. Подложките избутват тежестта напред точно към тях.

22.01.11
18:40

правя преден клек с подложки.
едно,че на задния техниката ми е отвратителна,друго,че с подложки ми е по-лесно :)
в т-нейшъна бяха дали съвет да се прави преден с подложки,защото така с бутало с пръстите което била и целта ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1