Проблем..

21.01.11
21:24

Здравейте, ще започна с това, ако не можете да помогнете то просто не пишете излишни мнения! Предполагам тази тема ще е полезна и на други читатели.. та така да си дойдем на думата. Да го кажа така “мечтата ми” е да стана 90 кг. не бързам, не искам да ползвам стероиди. В момента съм на 20 години,  77.5 кг. висок съм 1.75 см.  тренирам от 3 месеца мъжката в залата, преди това лятото бях тренирал 3 месеца но не беше кой знае колко сериозно.. имах прекъсване от 3 месеца и започнах да тренирам здраво. Всичко си беше на мястото, но ефекта е по-малък от преди.. наясно съм, че няма как постоянно да наедрявам, не съм си променял начина на хранене, но наистина ефекта от програмата намаля.. Чувал съм, че на 3 месеца е правилно да си сменяш програмата, това само “мит” ли е или наистина е така.. Ще прикача няколко снимки за да видите кое ми изостава, аз смятам, че ръцете ми са най-зле след това гърба..

Програмата по която тренирам е:
Понеделник:
1.Повдигане на щанга от полулег : 4с х 8п
2.Повдигане на щанга от лег      : 4с х 8п
3.Повдигане на дъмбели от полулег : 4с х 8п
4.Пек-Дек                        : 4с х 10п
5.Коремни преси                  : 3с х 30п
6.Повдигане на краката от вис    : 3с х 30п

Вторник:
1.Гребане с щанга : 4с х 8п
2.Набирания      : 4с х 8п
3.Мъртва тяга    : 4с х 8п
4.Придърпване на хор. скрипец : 3с х 8п
5.Хиперекстензии : 3с х 20п

Сряда: Почивка

Четвъртък:
1.Клякане с щанга : 4с х 10п
2.Напади с щанга  : 4с х 10п
3.Лек екстензии  : 4с х 10п
4.Бедрено сгъване : 4с х 10п
5.Повдигане на пръсти на калф машина : 4с х 12-15п

Петък:
1.Раменна преса пред гърди: 4с х 8п
2.Разтваряне с дъмбели в страни: 3с х 8п
3.Изнасяне на дъмбели на зад за задно рамо: 3с х 8п
4.Трацеповидно повдигане с щанга: 4с х 20 (бързи) (10 бавни) (10 бърз) повдигания
5.Коремни преси                  : 3с х 30п
6.Повдигане на краката от вис    : 3с х 30п

Събота:
1.Повдигане на щанга от лег в тесен хват: 3с х 8п
2.Френско сгъване на ръцете            : 3с х 8п
3.Трицепсовидно сгъване на прасец      : 3с х 8п
4.Бицепсово сгъване на щанга от стоеж  : 3с х 8п
5.Чуково сгъване с дъмбели              : 4с х 8п
6.Концентрирано сгъване с дъмбели      : 4с х8п

Неделя: Почивка

СНИМКИ:
http://prikachi.com/images/341/2886341R.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/341/2886341R.jpg

3 месеца е някакво относително време, трябва сам за себе си да преценяваш кога си стигнал плато и да променяш. С течение на времето ще опознаеш тялото си по-добре и ще знаеш кое работи за теб, т.е. по-лесно ще преценяваш какви методи и каква програма да правиш.
Относно групите - рамото ти също изостава, добре е да се съсредоточиш там. Много често като оправиш рамото ръцете дърпат.
Програмата ти, лично мое мнение, не е за теб. Трябва горе-долу наполовина да намалиш натоварването. Да, отначалото е ясно, че си дръпнал, но това е просто защото всички дърпат отначалото, независимо от програмата. Проблемът е после - тези, дето са почнали с мускул веднъж седмично, яко чийтинг, форсирани повторения и т.е. - на тях изведнъж им става трудно да продължат, защото те са изчерпали пвоечето оръжия от арсенала на напредналите прекалено рано.

Oranje, според теб кой е най-добрият вариант за мен на този етап? промяна в програмата.. или като цяло нова програма?

казано от Мартин Иванов на 21.01.11, 21:56:

Oranje, според теб кой е най-добрият вариант за мен на този етап? промяна в програмата.. или като цяло нова програма?

Аз бих разделил тялото на 2 части и да ги тренирам по два пъти. Като ще оставя по 2 или 3 от упражненията, които си дал, за група. Бих сложил тези за ръце да са унилатерални (с дъмбелчета и т.н.), защото ми се виждаш дългорък. И задното рамо ще го махна, рано е още за упражнение за задно рамо. А големите ти гърди помагат при раменните преси, може би се накланяш леко назад при тях, или нещо подобно, и затова рамото изостава. Все пак при него бих опитал с Арнолд преси примерно.
Сега, дали е най-добро - няма как да кажа, не те познавам, не съм тренирал с теб. Но определено програмата, която си дал, не отговаря за човека на снимката в никакъв случай.

21.01.11
22:33

Не одговаря ама повечето с такава снимка са на тази програма.Ето моя сявет прави упражнениата правилно  и си направи една система примерно ако в 3 серии от ено упражнение успееш да направиш по 8 повтурениа дигаи килата.И намли обема разбирасе като каза Оранж.

23.01.11
17:58

кирилицата е задължителна!!!

Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.01.11 18:34.

23.01.11
18:23

Той Джей ми звъня вчера, да ме пита дали ти имам скайпа, че иска да те пита нещо за упражнения за еректорите, че му изоставали, пък на теб нали ти вървят доста добре. Виж, намери го във Facebook, че много се беше притеснил, да му обясниш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1