21.01.11
21:24
Здравейте, ще започна с това, ако не можете да помогнете то просто не пишете излишни мнения! Предполагам тази тема ще е полезна и на други читатели.. та така да си дойдем на думата. Да го кажа така “мечтата ми” е да стана 90 кг. не бързам, не искам да ползвам стероиди. В момента съм на 20 години, 77.5 кг. висок съм 1.75 см. тренирам от 3 месеца мъжката в залата, преди това лятото бях тренирал 3 месеца но не беше кой знае колко сериозно.. имах прекъсване от 3 месеца и започнах да тренирам здраво. Всичко си беше на мястото, но ефекта е по-малък от преди.. наясно съм, че няма как постоянно да наедрявам, не съм си променял начина на хранене, но наистина ефекта от програмата намаля.. Чувал съм, че на 3 месеца е правилно да си сменяш програмата, това само “мит” ли е или наистина е така.. Ще прикача няколко снимки за да видите кое ми изостава, аз смятам, че ръцете ми са най-зле след това гърба..
Програмата по която тренирам е:
Понеделник:
1.Повдигане на щанга от полулег : 4с х 8п
2.Повдигане на щанга от лег : 4с х 8п
3.Повдигане на дъмбели от полулег : 4с х 8п
4.Пек-Дек : 4с х 10п
5.Коремни преси : 3с х 30п
6.Повдигане на краката от вис : 3с х 30п
Вторник:
1.Гребане с щанга : 4с х 8п
2.Набирания : 4с х 8п
3.Мъртва тяга : 4с х 8п
4.Придърпване на хор. скрипец : 3с х 8п
5.Хиперекстензии : 3с х 20п
Сряда: Почивка
Четвъртък:
1.Клякане с щанга : 4с х 10п
2.Напади с щанга : 4с х 10п
3.Лек екстензии : 4с х 10п
4.Бедрено сгъване : 4с х 10п
5.Повдигане на пръсти на калф машина : 4с х 12-15п
Петък:
1.Раменна преса пред гърди: 4с х 8п
2.Разтваряне с дъмбели в страни: 3с х 8п
3.Изнасяне на дъмбели на зад за задно рамо: 3с х 8п
4.Трацеповидно повдигане с щанга: 4с х 20 (бързи) (10 бавни) (10 бърз) повдигания
5.Коремни преси : 3с х 30п
6.Повдигане на краката от вис : 3с х 30п
Събота:
1.Повдигане на щанга от лег в тесен хват: 3с х 8п
2.Френско сгъване на ръцете : 3с х 8п
3.Трицепсовидно сгъване на прасец : 3с х 8п
4.Бицепсово сгъване на щанга от стоеж : 3с х 8п
5.Чуково сгъване с дъмбели : 4с х 8п
6.Концентрирано сгъване с дъмбели : 4с х8п
Неделя: Почивка
СНИМКИ:
http://prikachi.com/images/341/2886341R.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/341/2886341R.jpg
21.01.11
21:32
3 месеца е някакво относително време, трябва сам за себе си да преценяваш кога си стигнал плато и да променяш. С течение на времето ще опознаеш тялото си по-добре и ще знаеш кое работи за теб, т.е. по-лесно ще преценяваш какви методи и каква програма да правиш.
Относно групите - рамото ти също изостава, добре е да се съсредоточиш там. Много често като оправиш рамото ръцете дърпат.
Програмата ти, лично мое мнение, не е за теб. Трябва горе-долу наполовина да намалиш натоварването. Да, отначалото е ясно, че си дръпнал, но това е просто защото всички дърпат отначалото, независимо от програмата. Проблемът е после - тези, дето са почнали с мускул веднъж седмично, яко чийтинг, форсирани повторения и т.е. - на тях изведнъж им става трудно да продължат, защото те са изчерпали пвоечето оръжия от арсенала на напредналите прекалено рано.
21.01.11
21:56
Oranje, според теб кой е най-добрият вариант за мен на този етап? промяна в програмата.. или като цяло нова програма?
21.01.11
22:16
казано от Мартин Иванов на 21.01.11, 21:56:
Oranje, според теб кой е най-добрият вариант за мен на този етап? промяна в програмата.. или като цяло нова програма?
Аз бих разделил тялото на 2 части и да ги тренирам по два пъти. Като ще оставя по 2 или 3 от упражненията, които си дал, за група. Бих сложил тези за ръце да са унилатерални (с дъмбелчета и т.н.), защото ми се виждаш дългорък. И задното рамо ще го махна, рано е още за упражнение за задно рамо. А големите ти гърди помагат при раменните преси, може би се накланяш леко назад при тях, или нещо подобно, и затова рамото изостава. Все пак при него бих опитал с Арнолд преси примерно.
Сега, дали е най-добро - няма как да кажа, не те познавам, не съм тренирал с теб. Но определено програмата, която си дал, не отговаря за човека на снимката в никакъв случай.
Не одговаря ама повечето с такава снимка са на тази програма.Ето моя сявет прави упражнениата правилно и си направи една система примерно ако в 3 серии от ено упражнение успееш да направиш по 8 повтурениа дигаи килата.И намли обема разбирасе като каза Оранж.
23.01.11
17:58
кирилицата е задължителна!!!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.01.11 18:34.