Програма за ММ.

17.01.11
23:59

Скоро привършвам 5х5 и съм се засилил към програма, за покачване на ММ в горната част на тялото - ръце,гърди,гръб,рамена.Чудя се как да ги комбинирам и стигнах до нещо такова.

Вариант 1:
Гърди - Бицепс / Гръб - Рамо / Трицепс - Предмищница - Корем

Вариант 2:
Бицепс - Трицепс / Гръб - Рамо / Корем - Гърди - Предмищница

Лично на мен вторият вариант ми допада повече, като искам да вдигна размерите на всичко, особено на ръцете и рамената.Гърбът също ще се разивва, но това е в общи линии.

всъщност незнам дали си запознат но краката са най-големия мускул и без тях... трудно ама много трудно ....

19.01.11
11:50

Гърди, бицепс, трицепс / крака, корем / гръб, рамо  Предмишницата я сложи в 1 или 3

19.01.11
23:37

Зная, че краката са най-голямата мускулна група,но тренирам плуване пък и краката ми се виждат доста несаръзмерни на тялото.Затова ще им дам почивка, поне за известно време.Не знам на какъв зоб трябва да съм за да тренирам ръце и гърди в 1 ден.Смятам да заложа на нещо такова: Бицепс - Трицепс -  // Гръб - Рамо - Трапец // Гърди - Корем - Предмищница

20.01.11
00:23

Значи, за гърди и ръце в една тренировка трябва да си на зоб, а за гръб, рамо и трапец - не?!
Да не би за малки групи като гърди и ръце да правиш повече серии? Гръб и рамене са много по-големи и сложни мускулни групи, от колкото някакви си гърди или ръце (които на практика може и да не ги тренираш изобщо) и е малко странно да ги сбуташ в една тренировка, и в същото време да отделиш цял ден за ръце. Че даже и предмишница си включил като отделна група? Аз за 15 години тренировки никога не съм тренирал предмишница и пак ми е отлично развита.

П.П. Да приемем, че няма да тренираш крака (за което нямаш основателна причина, но както и да е).
Тогава сплита става:
1. Гръб, трицепс
2. Рамене, трапец
3. Гърди, бицепс
За мен това е най-добрия вариант. А реда на тренировките може да го разместваш както ти е удобно, стига да има ден почивка след всяка. Предмишница тренирай когато ти е кеф. Преса също.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.01.11 00:29.

DE

20.01.11
09:21

Съгласен съм с Петко.Рамене-Трапец може би е най-удачно щом искаш да наблегнеш на раменете като цяло :)

21.01.11
22:10

Благодаря за мъдрия съвет Петко.Проблема е, че е доста мъничка моята предмищница, защото и костите ми са дълги и тънки и не изглежда хубаво, все едно съм от Освиенцим.Както казах, тренирам непрофесионално плуване, водя активен начин на живот и една пълноценна тренировка на крака (под пълноценна разбирам клек включен) ме изтощава доста.Просто ще си починат от тренировки в залата, докато наваксам горната част от тялото, която за момента има нужда от сериозна работа.Сега си разгледах поста и осъзнах, че Петко наистина ми е дал много добър съвет.Може би факта, че никога не съм тренирал трапец и наблюденията от страни са ми набили стереотип, че е лека и приятна група.Явно съм се лъгал.Ще послушам Петко :)

SE

22.01.11
21:43

казано от Петко К на 20.01.11, 00:23:

Значи, за гърди и ръце в една тренировка трябва да си на зоб, а за гръб, рамо и трапец - не?!
Да не би за малки групи като гърди и ръце да правиш повече серии? Гръб и рамене са много по-големи и сложни мускулни групи, от колкото някакви си гърди или ръце (които на практика може и да не ги тренираш изобщо) и е малко странно да ги сбуташ в една тренировка, и в същото време да отделиш цял ден за ръце. Че даже и предмишница си включил като отделна група? Аз за 15 години тренировки никога не съм тренирал предмишница и пак ми е отлично развита.

П.П. Да приемем, че няма да тренираш крака (за което нямаш основателна причина, но както и да е).
Тогава сплита става:
1. Гръб, трицепс
2. Рамене, трапец
3. Гърди, бицепс
За мен това е най-добрия вариант. А реда на тренировките може да го разместваш както ти е удобно, стига да има ден почивка след всяка. Предмишница тренирай когато ти е кеф. Преса също.

а може ли вместо Рамене, трапец да тренирам Рамене,Крака(трапец да не тренирам изобщо)

22.01.11
21:51

Може.
А трапеца не е отделна група, той е част от гърба и участва в много упражнения, ти така или иначе го тренираш.
Аз примерно правя тяга и гребане и затова не виждам смисъл да тренирам допълнително трапеца.

Обърках темата ако може коментара да се изтрие ....

Мнението беше редактирано от Венцислав Игнатов на 22.01.11 21:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1