20.01.11
23:36
Здравейте, от извесно време на сам следя форума. Понеже неможах сам да намеря отговор на въпроса си колкото и да търсих реших да пусна нова тема (надявам се не в греше ръздел).Преди 3 месеца един приятел който редовно ходи на фитнес ме накара да ходя с него зада неходи сам.Започнахме да ходим редовно и тъй като небях на ясно за какво иде реч просто правех същото като него.
Ден 1: гръп и трицепс
Ден 2: почивка
Ден3: рамо и крака
Ден 4:почивка
Ден 5:гърди и бицепс
Ден 6,7:почивка
До тук добре, самоче аз се запалих страшно много по фитнеса. Започнах да чета и да разпитвам постояно, да се храня по-добре (неспазвам чак някаква строга диета) и да се опитвам да кача маса. Проблемат ми е следния, преди два дни разбрах че всеки новак започва с упражнения за всички групи мусколи 2-3 пъти седмично за 3-4 месеца и чак слет това по програма подобна на тази която аз правя. Въпроса ми е следния, тъй като вече съм тренирал 3 месеца по тази програма да продалжа по нея или все пак да премина на кръгови тренировки. Целта ми е да покача мусколна маса колкото ми е вазможно. Определено има видим ефект от досегашните ми усилия, но незнам дали несъм в погрешна посока. Аз съм на 24г. висок съм 177см. и съм 75кг. нямам много мазнини по тялото небих могъл да ги определя в проценти. Поздравявам авторите на сайта и потребителите на форума тъй като ми помогнаха да разбера много за този спорт. Благодаря предварително за отговорите.
Никои не ти одговаря защото нищо не се разбира аз тренировка не виждам а разпределение на мускулни групи.
Просто имах предвит дали да продалжа да разделям мусколните групи в три тренировки седмично или да ги тренирам всички мусколни групи в една тренировка 3 пъти седмично. Иначе тренирам по следния начин:
Ден 1 гръп и трицепс:
Мечка 4 x 8
Гребане с щанга 4 x 8
Придърпване на вертикален скрипец с широк хват 4 x 8
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 4 x 8
Трицепсово разгъване на горен скрипец 4 x 8
Ден 2 почивка
Ден 3 Рамо и крака:
Раменни преси с щанга 4 x 8
Повдигане на ръце встрани 4 x 8
Повдигане встрани при наклон напред 4 x 8
Клякане с щанга 4 x 8
Лег-преса 4 x 8
Ден 4 почивка
Ден 5 гърди и бицепс:
Повдигане на щанга от тилен лег 4 x 8
Повдигане на щанга от полулег 4 x 8
Кофички 4 x 8
Бицепсово сгъване с щанга 4 x 8
Скотово сгъване 4 x 8
Ден 6,7 почивка
Да продалжа ли така или да мина на кръгови. По две упражнения за големите мусколни групи с 3 серий по 8 повторения и по едно упражнение за малките мусколни групи с 3 x 8. Надявам се сега да сте ме разбра ли.