11.01.11
00:17
Искам да сваля и оформя малко корема,мисълта ми е следната.
Тренирам 3пъти в седмицата примерно през тренировка да правя кардио ,като преди това съм правил корем и тренирам
с неопренов колан,да подпомага и той с квото може.
Въпросът е дали ще има смисъл от това,при положение че тренирам за маса и не бих искал да прекъсвам спецялно за чистене на корема,но от друга страна не ми се и чака повече и искам да работя и експериментирам и в тая област?
Имам чувството че ще има ефект,какво мислите вие?
Естествено може лека корекция в хранителния режим,но аз така и така сладко не ям,както и газирано не пия.
Темата беше редактирана от deathworld на 11.01.11 00:19.
Неопреновият колан е много вреден за кожата, тъй като възпира естественият начин на охлаждане на тялото - потенето. В следствие на блокираната функция на потене в областта, където е поставен даденият неопренов колан може да възникнат редица кожни възпаления, а при по-продължителен период може да се получи тежка дехидратация на органите в тази част.
Сладкото и газираното заедно го докарват на калории колкото алкохола. Сам си направи сметките.
Трудно ще оформиш корема, ако в същото време искаш да качваш маса. Избери си един приоритет и го следвай.
11.01.11
11:29
казано от Timon на 11.01.11, 01:28:
Неопреновият колан е много вреден за кожата, тъй като възпира естественият начин на охлаждане на тялото - потенето. В следствие на блокираната функция на потене в областта, където е поставен даденият неопренов колан може да възникнат редица кожни възпаления, а при по-продължителен период може да се получи тежка дехидратация на органите в тази част.
Сладкото и газираното заедно го докарват на калории колкото алкохола. Сам си направи сметките.
Трудно ще оформиш корема, ако в същото време искаш да качваш маса. Избери си един приоритет и го следвай.
Напълно подкрепям мнението. Тия колани с нищо не помагат. Това, че се потиш повече не означава непременно, че гориш повече калории. Някои хора се потят много повече от други. Някои се потят и без да вършат работа, докато други и да тичат като луди не се потят. Всичко зависи от тялото и способността му да се охлажда. Както написа Timon, като сложиш тоя колан създаваш нещо като парников ефект и се получава така, че си мислиш, че се потиш повече, а то всъщност е от натрупалата се влага. За да чистиш, независимо дали искаш да е от корема, гъза, краката и т.н. имаш 2 варианта: 1. Да намалиш с малко дневния си прием на калории и 2. Да запазиш калорииния си прием същия, но да увеличиш разхода (т.е. тренировки, упражнения и т.н.). И както Timon каза, следвай една цел. Обикновено този, който гони два заека едновременно, не хваща нито един. Избери единия заек и го гони докато не го хванеш. После тръгни по дирите на втория :D Успех! ;)
11.01.11
15:00
Има много теми за това - потърси за найлон, фолио и тн (тук във форума). От всичките извода е един - няма никакъв ефект ... повишаването на температурата на конкретно място не води до абсолютно нищо, освен може би натоварване на бъбреците. Повишеното потоотделяне няма нищо общо с топенето на мазнини ... така че сам си прави изводите.
А относно свалянето от конкретна “зона” - според мен е мит. Много продукти казват, че залагат на това (сваляне от дупе, паласки и тн и тн), но не съм видял едно да е подкрепено с реални тестове. Тренирай цялото тяло балансирано и ефектите върху корема няма да закъснеят ...
Относно целите ти - и аз мисля, че или трябва да оформяш корем или да гониш маса ... струва ми се, че двете неща изискват коренно различен хранителен режим.
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 11.01.11 15:02.
14.01.11
14:19
Опитай с лек хранителен режим и тренировки в къщи за корем. На мен много ми помага да правя вечер корем 2 часа след ядене. Коремните преси отдавна съм ги отписъл и правя 6 серии по 40 повторения лакътна лицева опора с движение на таза. за 2 седмици изкарах горните плочки. Надявам се до месец да езкарам и долните.
Опитай ако имаш желание - и помни корем без диета не става.
Успех
Както по-горе споменаха това с отслабването на точно определено място е МИТ.Също и навличането с било то колани,наилони и дрехи.При “навличането” с дрехи се покачва телесната ни темперетура,това възпрепядства нормалната му работоспособност (давам ви пример,когато сте болни...толкова сте отпаднали,че едва може да се доберете до тоалетната),освен че тялото не работи на 100% а и при прекаленото потене се отделят жизнено важни соли,аминокиселини и вода.
22.01.11
14:14
Здравей те момчета ,, в женския форум не влкизат често и за това реших да ви питам вас .
Може ли да ми помогнете .
Искам да си стегна корема а незнам как и какви упражнения да правя с които да не засягам кръста че имам проблем с кръста(пресштипън нерв и дископатия) ... но знам че мога да правия упражнения ... А съм сигорна че момчетата могат да ми дадат добър савет и повече разбират от жените и по правилно ще ме опъти те .. Благодаря ви за вниманието и скоро се надявам да ми дадете мнение и др.
казано от Maria Dimitrova на 22.01.11, 14:14:
Здравей те момчета ,, в женския форум не влкизат често и за това реших да ви питам вас .
Може ли да ми помогнете .
Искам да си стегна корема а незнам как и какви упражнения да правя с които да не засягам кръста че имам проблем с кръста(пресштипън нерв и дископатия) ... но знам че мога да правия упражнения ... А съм сигорна че момчетата могат да ми дадат добър савет и повече разбират от жените и по правилно ще ме опъти те .. Благодаря ви за вниманието и скоро се надявам да ми дадете мнение и др.
Само за информация ще ти кажа , че единствено в последното изречение нямаш крещящи правописни грешки.
Очевидно си пропуснала материала в началното училище, затова ти давам този линк:
http://www.kakvo.org/pravopis-kak-da-pishem-pravilno/literatura/statia
Също така, е очевидно, че не си особено опитна със форумите и явно си пропуснала основното правило което важи за всички форуми-”преди да пуснеш тема, опитай да намериш това което те интересува чрез търсачката на съответния форум.”
Сигурен съм, че си чувала за Google, по всяка вероятност знаеш за какво служи:
http://www.google.bg/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=упражнения+за+стягане+на+корем
А ако някой слънчев ден се научиш на тези елементарни неща, може би хората ще погледна по-сериозно на въпросите ти.