Плюсове и минуси на тези две програми....

Вариант 1:

1.Гърди+предно и средно рамо
2.Гръб+задно рамо+трапец
3.Почивка
4.Крака
5.Ръце
6.Почивка
7.Цикълът се повтаря...

Вариант 2:

1.Гърди+трицепс
2.Гръб+бицепс+предмишница
3.Почивка
4.Крака
5.Цялото рамо+трапец
6.Почивка
7.Цикълът се повтаря...

П.П: Наясно съм с фактът, че на един човек, ако деиства вариант “1” то на друг няма да деиства, такаче тези коментари ще ги пропуснем. Очаквам вашите полезни мнения и лични наблюдения!

07.11.10
16:31

При вариант едно имаш акцент на ръцете, защото са в отделна тренировка, а при втория - на раменете.
Зависи ти на кое искаш да наблегнеш.

както каза Петко всяка от 2-те програми акцентира върху рамо или ръце ... виж коя от двете мускулни групи ти е по-силна и тренирай по сплита акцентиращ върху по-слабата :)

Тренирах и по двете доста време и странното при мен(или може би си е нормално), е че при разделената тренировка на рацете ми варвеха повече, а раменете ми продължиха да се развиват добре. Сега реших да направя една малка модификация на вторият вариант, защото трапеца и задното рамо според мен е най-добре да се тренира с гърба ии така очаквам критики ;) :

Първия ден си остава: Гърди+трицепси.
Втория ден Гърбът ще го правя с задно рамо и трапец вместо с бицепс.
Почивка.
Четвърти ден: Тук слагам средно и предно рамо + бицепса.
Пети ден: Крака+корем.
Шести ден:почивка.
Седми ден: Цикълът се повтаря.

Чудя се само каде да сложа предмишницата-при гърба или при рамото с бицепса?

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 22.01.11 19:03.

TO

22.01.11
19:16

При рамото и бицепса,не си одължавай повече тренировката за гръб,задно рамо и трапец. :)

Дам и Аз така мисля, но все пак ще ми дойдат добре някое и друго размишление ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1