Въпрос :

Н

23.01.11
19:45

Някой ще ми напише ли защо трябва да се тренират крака , защото това е според мен въпрос , който всеки новак като мене се пита :P Аз почнах да тренирам от 1 месец крака при условие , че тренирам от 6 месеца и все още ни разбирам тяхното значение спрямо другите мускулни групи и да допълня много спортове съм тренирал и краката ми са изключително здрави в сравнение с останалата част мускулни групи ! :P

Темата беше редактирана от Никола Николов на 23.01.11 19:46.

23.01.11
19:47

Защото ти е половината тяло?Или може би, защото ако целиш добър външен вид, малките крака са смешни на фона на останалата част от тялото?

23.01.11
19:52

Освен за външния вид:

Като се тренират крака, и особено като се прави клек се увеличава синтеза на тестостерон, растежен хормон и т.н, което помага на цялата мускулатура да расте.
Старото правил е “Ако искаш да станеш голям, клякай!”

23.01.11
19:53

А защо тренираш горна част ?

Н

23.01.11
19:56

и да допълня много спортове съм тренирал и краката ми са изключително здрави в сравнение с останалата част мускулни групи

написах го , но явно трябва да го кажа по-точно
Ако краката ми са изключително здрави масивни , има ли друга полза от тренирането им освен да станат по-големи и здрави , въпроса ми е точно дали действат по някакъв начин на цялостната картина ? метаболизъм сила ? приятели викат че клековете с щанга дават сила на лежанката и не мога си го обесна :D

Н

23.01.11
19:57

казано от entwickler на 23.01.11, 19:52:

Освен за външния вид:

Като се тренират крака, и особено като се прави клек се увеличава синтеза на тестостерон, растежен хормон и т.н, което помага на цялата мускулатура да расте.
Старото правил е “Ако искаш да станеш голям, клякай!”

Мерси това търсех !

23.01.11
23:08

Може би защото те са едни от главните производители на тестостерон,а и все пак са голяма мускулна група от тялото ти.
До колкото съм забелязал голяма част от хората пренебрегват краката си... ‘’ те не са важни ,не се виждат’’ не знам си какво.
Това е все едно да не тренираш гръб,гърди еtc… .

23.01.11
23:22

Могат да са ти от ползва при бягане, скачане, ритане :D

25.01.11
18:35

Това, което си чувал от приятелите ти за покачването на силата при лег, когато тренираш крака е вярно! Много хора ми го казаха и в началото бях много объркан защо става така и реших да пробвам. Наистина се забелязва голяма промяна в разтежа на гърдите и в покачването на килограмите от лег! Ако искаш опитай, няма да съжаляваш! :)

27.01.11
02:01

Аз също не правя крака , но ако ги правя то никога не правя клекове много хора твърдят че клековете с тежест спират разтежа и се получавали гръбначни изкривявания , а аз съм още в такава възраст която все още се развивам ( 16 години ) ... крака права само след гърди и то едно упражнение от 4 серий избутване.Понеже освен фитнес тренирам и таекуондо а там краката са в постоянно движение и огромно натоварване отделно разходки из планината и тичане в пресечени местности .Не мисля че ми трябва допълнително натоварване и във фитнеса.

11.02.11
20:21

казано от Silvest1r на 27.01.11, 02:01:

Аз също не правя крака , но ако ги правя то никога не правя клекове много хора твърдят че клековете с тежест спират разтежа и се получавали гръбначни изкривявания , а аз съм още в такава възраст която все още се развивам ( 16 години ) ... крака права само след гърди и то едно упражнение от 4 серий избутване.Понеже освен фитнес тренирам и таекуондо а там краката са в постоянно движение и огромно натоварване отделно разходки из планината и тичане в пресечени местности .Не мисля че ми трябва допълнително натоварване и във фитнеса.

Тва със спирането на разтежа е пълна дивотия...може би да но при трибойците които клякат всеки ден с главоломни килограми ,а ти за 1 тренировка в която целиш стимулиране на мускула няма как да се смалиш според мен.Как да ти кажа може да си много як ама без крака не си баш”фитнесджия” както се казва.От клека можеш да извлечеш само +++++

11.02.11
23:01

казано от Valentin Stoyanov на 25.01.11, 18:35:

Това, което си чувал от приятелите ти за покачването на силата при лег, когато тренираш крака е вярно! Много хора ми го казаха и в началото бях много объркан защо става така и реших да пробвам. Наистина се забелязва голяма промяна в разтежа на гърдите и в покачването на килограмите от лег! Ако искаш опитай, няма да съжаляваш! :)

Ти с това отиде в бисерите друго нещо да си забелязал?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1