Тренировка за гръб

23.01.11
23:25

Пичовйе, да ви питам дали според вас ми е добра тренировката за гръб - от 1 година съм в залата, като от половин година съм с тази тренировка - тридневен сплит.
4 х 8 чукове
6 х 8 набирания / по 3 серии с широк хват пред врат и по 3 с широк зад врат
3х8 придърпване на долен скрипец с успореден тесен хват
3х8 повдигане на дъмбел (с ръце към тялото,повдигането става чрез повдигане на рамената)

Ами това е, мислите ли че е ок тази тренировка и натоварвам ли по този начин всички гръбни мускули, бихте ли ме посъветвали да добавя или сменя някое упражнение?

24.01.11
19:59

Бих вмъкнал мъртва тяга и набиране с тесен успореден хват и бих изключил набиране зад врат.

24.01.11
20:03

ами не правя тяга,защото ме е страх да не си натоваря много кръста, имах контузия там преди години и ми е доста слаб. Бих избегнал тягата на всяка цена, но може да сменя набиранията зад врат с тези които казваш. Какъв ефект би имало това според теб, аз ще си тренирам по тази програма поне още година, живот и здраве. А алтернатива на тягата?

набирания - 4х отказ с различен хват
придърпване на долен скрипец - 4х6-10
гребане с дъмбел - 3х6-10
полуовър - 3х8-12
хиперекстензии - 3х15-25 ( вместо тяга макар, че тягата е по-добра все пак екстензиите са за еректорите )
трапец с дъмбели - 3х15-20

според мен това би било по добър вариант

не съм слагал мечка,гребане с щанга, тяга нали те боли кръста или си имал контузия там и затова не съм писал иначе са си перфектните движения за голям гръб...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.01.11 20:28.

24.01.11
21:19

набиране-4по8
горен скрипец-4по8
чукове-4по8
гребане с дъмбел-4по8

трапец-4по12

няма голяма файда от набиране и горен скрипец... и то по 4 серий.. плътността на гърба придава много по-голяма масивност от простата широта

24.01.11
21:30

Ще редува широк надхват на едното и тесен подхват на другото.А пък и повечето хора много трудно могат да си използват правилно перките при набиране.Скрипеца малко изолира.

25.01.11
01:04

Ами прочетох ви мненията, мерси,пулоувър правя в тренировката за гърди,мисля гърба така да остане:
8х8 набирания - 1 серия широк хват, 2 с тесен хват и се редуват
4х8 гребане с щанга - на уред с фиксирани гърди
4х8 придърпване на долен скрипец
4х12 трапец
реда добре ли е или да започвам с гребането, ако приемем че е по комплексно?

25.01.11
10:51

Почва се първо с набирането,защото малко хора имат сила да го правят после.Но ако имаш сила вече е въпрос на разнообразие.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1