24.01.11
22:02
Искам да попитам според вас как е по добре да се прави лежанката, с широк хват или не. Защото тренирам изцяло вкъщи и затова питам как е най добре да се прави. Иначе упражненията ми са три, лежанка от лег, бутане на дъмбели от полулег и флайс.
24.01.11
22:03
Широк, над раменния да е.
24.01.11
22:11
казано от achkos на 24.01.11, 22:03:
Широк, над раменния да е.
ММ НЕ пич не го обясни мн правилно ...
предмишницата трябва да е перпендикупярна на пода ;) .. при широк хват се натоварва опасно раменната става при тесен хват повече раменете като мускул и трицепса макар, че доста хора ( Мр.Олимпия Джей Кътлър ) го правят с тесен хват и имат напредък...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.01.11 22:24.
Малко по-широко от раменете. Друг ориентир - в долно положение предмишницата да е перпендикулярна на пода.
24.01.11
22:55
предмишницата трябва да е перпендикупярна на пода .. при широк хват се натоварва опасно раменната става при тесен хват повече раменете като мускул и трицепса макар, че доста хора ( Мр.Олимпия Джей Кътлър ) го правят с тесен хват и имат напредък...
Когато е тесен сякаш натоварваш по-вътрешна част на гърдите !
Според мене
предмишницата трябва да е перпендикупярна на пода
е най-точно !
Е не сте ли и двамата прави?! Тоест, за да е предмишницата перпендикулярна на пода, когато държиш щангата и правиш упражнението, то трябва хвата да е с една идея по-широк от раменете, когато тя е на поставката...? :)
Абе натоварва повече външна/вътрешна... няма такова - гърдите са горна и долна.
казано от Миsh0 на 25.01.11, 13:51:
Абе натоварва повече външна/вътрешна... няма такова - гърдите са горна и долна.
То, че са горна и долна е неоспоримо, но много широкият хват акцентира върху частта по-близо до рамото, която я наричат външна.
25.01.11
19:51
аз също съм на мнение че широкия хват натоварва повече външната част на гърдите а по тесният вътрешната... следователно при единия участва повече рамото а при другия трицепса...
25.01.11
20:31
Ръката трябва да е на 90 градуса :)