Аз ги правя със силен мах и от там вече съм почти в положението за кофичка. Ако ги правя чисто силово се сещам как да ги разделя, но по този начин - не знам. Иначе ще започна с лицевите опори-каро, да подсиля лакътя.
04.01.11
17:36
казано от valerious на 04.01.11, 17:33:
Аз ги правя със силен мах и от там вече съм почти в положението за кофичка. Ако ги правя чисто силово се сещам как да ги разделя, но по този начин - не знам. Иначе ще започна с лицевите опори-каро, да подсиля лакътя.
С лицевите ги загрявай хубаво преди силовите и т.н.
Ако искаш да засилиш лактите - малко стойки също ще са ти от полза. Нещо днес стана ден на изометрията: вече няколко пъти я препоръчах на други, а сега и на теб :)
Добре.
За стойките - като пробвам да направя Л-сит, за да запазя равновесие и да мога да вдигна краката, ръката ми застава някъде на 80-85 градуса, даже по-малко. Натоварват ми се излишно трицепсите и спирам. На какво може да се дължи това?
Преди година си направихме едно състезание с приятели. Колко време ще издържим в набрано положение и във положение с изправени ръце над лоста. Издържах повече в набрано положение...трицепсите ми не са много здрави “по природа” (не харесвам тоя израз) и ми трябва много работа за да схвана подобни стойки :)
04.01.11
20:23
Единствената стойка, при която не са заключени ръцете в гимнастиката, е frog stand.
:)
Днес сътворих един комплекс и реших да го пробвам.
3 пъти от:
10 Мъртва тяга с собствено тегло на щангата (80 кг.)
25 суинга @ 16 кг.
50 клека (с 5 кг. в раницата и 10-ка диск в ръце - общо 15 кг.)
100 скока на въже
Резултат: 15 минути
Понеже давам почивка на лактите съм подбрал тези упражнения.
След това нещо като L-sit но със свити в колената крака...засега още не мога да ги правя както му е реда. 10 секудни стоя 10 почивам, така 2 минути.
Накрая опити за double-unders - повече от 2 последователни повторения не правя :)
Тренировка 08.01.11
5 серии овър хед скуат с лоста - за техника
Кросфит комплекс:
“Complex B/SC/Th (Burpee + Squat Clean + Thruster (Combo))”
по идея на Vic
15-12-9
Комбинация с преливане от следното -
Burpee (бърпет) + Squat Clean (обръщане с клек) + Thruster (Тръстър)
Щанга 40 кг, почивка между сериите - колкото е необходимо.
Направих 15-12-9-10…повторих деветката, защото правех клип и видях че не се вижда хубаво.
Скоро ще пусна клипа.
След това...
Кардиото на Лимка”
5 рунда от:
* Лицеви опори - 45 сек
* Напади (или отпади) - 1 мин
* Пуш преси (40 кг) - 45 сек
* Планинско катерене - 45 сек
Почивка между рундовете - 90 сек.
На десния крак, отстрани на прасеца, една вена е изкочила и ми пари....има и слаба дразнеща болка. Да не са разширени вени? Четох статията по въпроса, според теста не би трябвало да имам.. :(
Виждал съм го. За пръв път ме боли така и не знам дали ще продължи така. Ти усещаш ли парене или болка?
вече не...но когато прекаля усещам един дискомфорт...те не болят разшираните вени...но определено са нещо, от което трябва да се притесняваш...
Пуу, тия вени.......
Днешната тренировка:
Кросфит комплекс:
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 от следното:
Тръстъри
Преден клек
Бърпита
Попринцип, щангата тук е 40 кг! Аз правих на 30… и пак много зор
Резултат: 18:31 мин
Преди това - сначове на 30 и 40 кг, няколко серии.
Ето клипчето от комплекса на Вик (Complex B/SC/Th)
Video
Повторенията трябва да са 9, но съм объркал броенето. Забелязвам на 2-рото и на 7-мото повторение, че ми играят коленете...
Очаквам критика! :)
казано от valerious на 11.01.11, 11:01:
Очаквам критика! :)
Рус си :D
Добре е сякаш бе, ама май е по-добре да се снимаш от страни някак.
Вчерашната тренировка - Вторник 11.01.2011
Комплекс: Bench Press 1-10-1-20-1-30 (в моя случай Floor press)
Резултат: 80-60-90-50-80-40 кг.
За сравнение от 8 октомври: 70-40-75-40-70-40
Много приятно чувство за сила след единиците :)
’‘Overhead Squat, Burpee, Snatch AMRAP’‘
9 x Overhead Squats (65lbs/30kg) (Клек с щанга над главата)
9 x Lateral Burpees (Бърпита с прескачане на лоста)
9 x Hang Power Snatch (65lbs/30kg) (Силово обръщане от стоеж)
Complete as many rounds as possible in 15:00min (колкото можете рунда за 15мин.)
Резултат: 3 рунда + 9 клека, 9 бърпита, 2 снача....
Твърде много ги мисля, все още, движенията...дали съм шръгнал, едното рамо съм шръгнал другото - не, лоста се клати на последните повторения, на сначовете - лоша работа с разположението на краката, за единици знам как да ги разположа, но в серия се обърквам....натовариха ми се стъпалата прекалено много... и т.н. На едно от повторенията снач се ударих в топките с лоста :), добре че благодарение на адреналина нищо не усетих. Но няма как да не съм доволен, ок - нямам сила, но за 15 минути направих повече ОХС и сначове, отколкото някога съм правил. Със сигурност това ще ми се отрази положително. Бърпитата не ме мориха.
Днешната тренировка:
Fran:
21-15-9 rep of
* Thruster 40 kg
* Pullups
14.01.2011 - 8 мин и 35 сек. с стриктни набирания
Доволен съм, общо взето :)
Вик, разделителя между прозорчето и вратата свърши работа :) не можех да правя кипинг, но за стриктни става....
Тръстърите не представляваха особен проблем, даже последната серия я изкарах unbroken :) Набиранията бяха проблема...по 1-2 ги карах в сериика.
първия комплекс, може да го повторим като си дойдеш, ще видим докъде щесъм със Смолов...
а на 30 кила няма какво да мислиш много...бой да края и това е...тук разковничето е да издържиш бърпитата...с хенг паур снач си почиваш:)
за Фран ти е рано...но евала за опита..!!!!
Скоро идвам на Плевен и ще работим... :)
Днес голяма излагация на сначовете....отново..
Snatch / OHS / “Knee-to-elbow”
7 rounds, for time
* 10 Hang Power Snatch @ 30 kg
* 5 OHS
* 15 “knee-to-elbow”
Резултат: 37:30 мин......
Заключвам, кво правя и аз не знам.... :( Лоста се клати яко...
Постарах се...след комплекса даже ми се доспа направо, мускулите отказаха. Трапеца ми стана двоен.. Ще трябва всяка тренировка да отделям време за овър хед клека.
18.01.2011
Front Squat 3-3-3-3-3
60-80-80-80-90(1) -80
Military Press 3-3-3-3-3
50-50-50-50-50
Паднала е силата на клека. След тренировката упражних лицеви опори от стойка на ръце и малко се почекнах на лоста :)
Днес 20.01.2011
Rankel
Complete as many rounds as possible in 20 minutes of (Възможно най-много рундове за 20 мин):
225 pound Deadlift, 6 reps (6 повт Мъртва тяга @ 100 кг)
7 Burpee pull-ups (7 бърпи с набиране)
10 Kettlebell swings, 2 pood (10 суинга с 32 кг пудовка)
Run 200 meters (бягане 200 м)
Модификации: суинга с 24 кг, бягането заменено с 1 минута скачане на въже.
Резултат: 5 рунда и 6 мъртви тяги.
Допада ми този комплекс
Днес, 25.01.2011
Тренировка:
Hang Power Clean 1-1-1-1-1-1-1
50-60-60-65(0)-65-65-70
Ще пусна и видео
Усещам, че не мога да създам необходимата височина. Причината май е в прасците, трапеца дърпа...Също така като видя че е голяма тежестта бързам да влеза под тях и дърпам прекалено много с подобно на хай пул движение. Но то ще се види от видеото.
След това 7 muscle-upa на лост - последователни, без пускане от лоста. :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 25.01.11 12:46.
Видео от горната тренировка.
Мнението беше редактирано от Valleri на 26.01.11 15:09.
Сега трябва да може да се пусне..
Днешната тренировка:
Climbing Ladder: Clean & Jerk / Pullups “Chest-to-bar”
Резултат:
7 рунда @ 50 кг. (трябваше на 60 кг. при 80 лично тегло)
Слабичък съм, все още... :(
Сряда, 26.01.2011
Тренировка:
1. Burpee / KBS / Box jumps
* 5 Burpees
* 10 Kettlebell swing @ 32 kg (с дъмбел)
* 15 Box Jumps (заменено с 15 клека с максимален отскок)
As many rounds as possible in 10 min.
Резултат:5 рунда + 5 бърпита, 10 суинга
2. Deadlift 3-3-3-3-3
120-130-135-140-135
Хммм.. тежки са ми тия суингове, но съм доволен. Успях да загрея хубаво за мъртвата тяга и не бях изморен, даже чувствах прилив на сила.
На мъртвата тяга много добра техника, задната верига работеше добре, напрежението на кръста значително се намали в сравнение с преди. Резултата е, че доста свежо ги вдихнах без дискомфорт! :)
п.с. Много ми е чудно защо момичетата в залата правят само бицепс, абдуктор и аддуктор на порталния скрапец :D Като се замисля, за кои движения отговарят тези мускули, май се досещам защо :D
Мнението беше редактирано от Valleri на 27.01.11 11:04.
казано от valerious на 27.01.11, 10:59:
1. Burpee / KBS / Box jumps
...
Резултат:5 рунда + 5 бърпита, 10 суинга
Нещо не си се раздал. На подобни комплекси си много по-добър от мен.
казано от valerious на 27.01.11, 10:59:
п.с. Много ми е чудно защо момичетата в залата правят само бицепс, абдуктор и аддуктор на порталния скрапец :D Като се замисля, за кои движения отговарят тези мускули, май се досещам защо :D
За абдуктор/аддуктор тренират, защото си мислят, че ще стопят някакви мазнини там (може и имагинерни) и ще се “стегнат”. А, да - и защото ги е страх да не “направят мускули”, ако случайно потренират нещо друго. Виж за бицепс, нямам обяснение... Мода, вероятно.
Найстина не успях да се раздам....винаги като правя комплекс сам и се жаля :( Но суинговете ме мъчат...нямам възможост да се занимавам редовно с тях и си личи.
Тъпо ми е да ги гледам какви ги вършат...а ако решат да правят клек става страшно.
27.01.11
11:34
Според мен ръцете ги тренират, защото са им много отпуснати. А са им отпуснати защото повечето са с развален баланс естроген/прогестерон, което води до натрупване на мазнини по тялото и по-специално по дупето, краката и ...... Ръцете. Екстремален вариант на тази ситуация да дебелите лелки с огромна обилколка на ръцете, на които трицепсът им увисва като прилепово крило :)
Жалко е , че жените се заблуждават ,че с тренировки на мускулите по тези места ще оправят проблема, а в същото време решението е почти изцяло в храненето им.
Хммм..така е, и двамата имате право..
Мислех си дали не е нещо заложено в главата им...адуктор и абдуктор са свързани с възпроизводствената и детеродната функция - разтваряне на краката, при раждане се разширява и таза и т.н., а бицагите - за да държат детето докато кърми.. :)
Така...имам нужда от малко сила :)
Вчера беше началото на Смолов - Base mesocycle: Front Squat
попринцип е дадено 4х9…но направих 6х6 - варианта от смолов Jr. Следващата седмица вече с 4х9.
Като макс съм заложил 95 кг.
26.01.2011 - 6х6@ 65 кг
Втори ден от първата подготвителна седмица на Смолов:
28.01.2011 - 5х7 @ 70 кг
Без особени проблеми, но определено по нататъка ще е зор! :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 28.01.11 19:57.
Днешната тренировка:
Angie - 100 набирания+100 лицеви + 100 коремни + 100 клека (нямаш право да ги разделяш както си пожелаеш)
Резултат: 18:10 мин.
Определено съм доволен...успях да запазя формата на бътърфлай набиранията доста по-дълго време отколкото преди - някъде до 50-то набиране. После малко излагация на лицевите, но за тях имам решение, което ще приложа в следващите тренировки. След това опити за мъсъл-ъп, но нямах никаква експлозивност, отказах се.
Не си подобрих предишното време, но въпреки зачестяването на щангите в тренировките ми, все още имам въздух..даже повече от преди.
Front Squat : 10x3 @ 80 kg.
Не е толкова трудно, но усетих липса на енергия към края..
Snatch - 4-5 единици..
Шръгове с подскок от хенг с 80 кила 5 х 5…
сега не е трудно...ама ще видиш като натежи щангата, как ще разредиш всичко друго:)