29.04.05
07:36
Нека всички, които са против вземането на анаболните стероиди, да напишат два реда тук.
ЗА ТЕЗИ КОИТО ВЗИМАТ: Причината за да не растете е или в програмата(претрениране) или в хранителният ви режим, или в нещо друго. Щом осъзнаете тази грешка, резултатите ще започнат.
Анаболите ви УБИВАТ!!! Късно ще осъзнаете грешката си.
И ако все пак решите да вземате. Консултирайте се с някой дето разбира от това. И се уверете, че можете да постигате идеална хипертрофия!
Виж ся пич. Попринцип нямаше да пиша в темата ти, тъй като я има поне на още 10 места из сайта и още десетина за това как да ги зимаме. Общо взето искам да кажа, че са повтаряш и немисля че някой ще е силно заинтригуван тепърва да пише вече обяснявани неща. Порови се малко в следващите страници на “Забранени медикаменти” и ще ги видиш.Моляте да не флоодиме сайта с едни и сащи неща.Малко скандиращо “Стоп анаболите” ми звучи твоята тема.Нека секи сам да си зима решение.И не ми кавай че си са загрижил за другите. :twisted:
29.04.05
10:22
напълно съм съгласен,знамго от личен опит! Има една зависимост ..всичко постигнато с анаболи се губи много бързо не можеш да задържиш тази мускулна маса без нов цикъл иначе започваш от изходна позициа без да броиш презакването на организма!
Хора, обществото и държавата сме ние и всички се числим към “българи” и “европейци”. От тези хора към които сме и ние зависят... абсолютно нищо като се замисля :) Можем ли да премахнем допинг тестовете- НЕ! Можем ли да направим нещо друго- не :)) Моля имаите гражданска позиция като неможем да се борим с мутри, наркутици, корупция, лоша система и т.н. - това е реалното. Е егати простотията честно, поне да правим доколкото можем ние малки по-добрения, защото света се води от глупостта.
по-здрави
29.04.05
10:38
Няма смисъл да го дъвчем наистина... И без това тук има доста предубедени и настроени хора, само се чака такава тема за да стане спор.
Принципно съм съгласен, че и без стероиди се постигат отлични резултати; професионалният спорт е немислим без тях, но едва ли много от пишещите тук някакви смешни цикълчета с Дека или Омнадрен и въпрос дали им е правилен цикъла ще стане благодарение на това професионалист...
29.04.05
12:04
Всеки сам решава за себе си, но със стеройди може всеки, по-трудното е да постигнеш нещо сам без “чужда” помощ и без да си преебаваш организма . Сигурен съм, че всеки постигнал нещо без забранени медикаменти е много повече от един назобан билдър . 8)
[quote author=“Unbreakable”]Всеки сам решава за себе си, но със стеройди може всеки, по-трудното е да постигнеш нещо сам без “чужда” помощ и без да си преебаваш организма . Сигурен съм, че всеки постигнал нещо без забранени медикаменти е много повече от един назобан билдър . 8)
Абе ако се мислиш, че и със стереойди е лесно, жестоко се лъжеш. Въпроса е дали си заслужава риска. И в случай, че човек си е преценил всичко правилно до каква степен може да се поеме този риск.
[quote author=”Чукундур”] Абе ако се мислиш, че и със стереойди е лесно, жестоко се лъжеш. Въпроса е дали си заслужава риска. И в случай, че човек си е преценил всичко правилно до каква степен може да се поеме този риск.
Хубаво си го казал :)
Стероидите помагат да се възстовиш по-бързо,да се усвоява храната по-пълноценно и т.н .,те не са магическа пръчица !В основата на всичко е нечовешки труд ,диета ,режим !Без това, няма химия на света,която да ви направи да изглеждате добре !
29.04.05
14:56
Моето мнение е, че желанието за употреба на забранени медикаменти е подтикнато от друго желание - това за по-добър и бърз резултат или както напоследък слушам по рекламите “спортен дух и съвършенство”. Ако се абстрахираме от професионалния спорт (там е пределно ясно, че всеки се подпомага в какво ли не) в личен план горепосочената употреба по-скоро помага за борба на индивида със собственото си его. За някой това е от изключително значение, за други не. От там вече се пораждат и разликите в характерите и позициите, които се заемат по темата. Като представител на това електронно издание ще изкажа общото ни мнение, че сме сигурни за алтернативните пътища към по-доброто развитие, които се опират на естествени хранителни вещества и стимулатори, както и на правилното и редовно спортуване.
Мисля че ако храненето и тренировката ти не са правилни ... стероидите няма да ти помогнът особенно защото те спомагът както за натрупването на мускулна маса, така и за мастна тъкан ... ако не тренираш само със стероиди ще се закръглиш много добре и понеже ще се отложт в тялото ти могът да ти донесат и сериозни неприятности. Що се отнася до спорта за здраве, то смятам, че можеш да си спестиш стероидите. (Аз съм вземал без да преценя глупоста си и си платих с травми навремето)
От друга страна ако идеята ти е да се състезаваш ... дори само по 10 мг. Дианабол (Бионабол) дневно спомагат за усвояването на 30 г белтък в организма. propellerheads STAINED, трябва да ти кажа че и при перфектния цикъл пауза-почивка и при много добри тренировки и при много добра диета (протеини с висока усвояемост, зеленчуци и т.н.) ще ти е много трудно да наваксаш тези 30 грама белтък на ден, които бих усвоил само с 10 мг. Д-бол.
Първият път, когато се реших да вземам Бионабол (без каквото и да е друго и стихнах за 6 седмици до 30 гр. максимум) ... вдигах примерно 80-90 от лежанка за гърди. На 3 тата седмица откакто започнах Д-бол вдигах 120-125. Така че трудно ще убедиш човек който гони високи резултати ... но поне е хубаво да знаеш какво правиш с тялото си. Мисля че доста хора са заблудени, че стероидите са всичко, което им трябва ... а това съвсем не е така ...
Аз мога да кажа по темата, че има един момент, в който си в застой и вече организма няма генетична възможност да се развива. Следователно, ако искаш да продължиш просто трябва да вземеш някакъв допинг. И в това няма нищо лошо особено ако си на подходяща възръст (+ 21 ), тренирал правилно 2-3 год и цикъла и изготвен професионално ( от лекар, а не от някои презобил с Бионабол от залата) също трябва подходящи тренировки и Основно хранене.
29.04.05
17:47
В момента, в който организмът ти няма генентична възможност да се развива, стероидите няма да помогнат.
Те само ускоряват процеса на анаболния синтез, но не правят нищо необичайно за организма. Не мисля, че променят генотипа на индивида. Единствената разлика е, че за да постигнеш нещо, отработвано за година - две със стероиди ти трябват може би десетократно повече години и режим, нещо доста трудно за повечето хора.
Lud_monax, чудно ми е ти до какъв свой геентичен потенциал си стигнал, че си се решил на стероиди? Така като те слушам, вероятно си на 20-тина години.. Според мен генетичният потенциал на среден на ръст човек е над 100 кг. чист... Пробвал ли си смяна на тренировката, хрранителния режим, консултации за тях?
Не ми е много добро мнението за лекар, който предписва анаболни стероиди на младежи. Ти вероятно още нямаш и деца? Без да говорим, че иамм съмнения в компетентността на много лекари даже и в рутинни неща; какво остава пък по такива въпроси.... Щастлив ще си, ако твоят е истински специалист, но се съмнявам, защото в Бг. няма развит такъв бранш.
D3BEP Това че ти не си чувал за лекари по спортна медицина си е твой проблем мога да ти препоръчам доц. Нейчев. Предполагам, че си наясно защо някой хора се развиват по- добре от други?(просто имат такъв генетичен код) с прости думи процента на бели мускулни влакна и нивото на хормони в организма е доста по голям от този на нормалните хора и те просто имат заложби за силови спортове.
Аз сам на 22 год. и тренирам около 2 години с ПРОФЕСИОНАЛЕН инструктор постоянно сменям трнировките както и режима на хранене,
разполагам със сравнително добър бюджет и мога да си позволявам нужните ми аминокиселини , протеини и т.н.,Но от 4-6 месеца сам в застой. Не мърдам нито като сила нито като маса а мазнини по тялото си нямам. И може би тук идва онзи момент,в който на организма му трябва малко странична помощ.
Не ме разбирайте погрешно аз също смятам че е грешна стратегия да се зоби няколко пъти в годината.
[quote author=“Lud_monax”]D3BEP Това че ти не си чувал за лекари по спортна медицина си е твой проблем мога да ти препоръчам доц. Нейчев. Предполагам, че си наясно защо някой хора се развиват по- добре от други?(просто имат такъв генетичен код) с прости думи процента на бели мускулни влакна и нивото на хормони в организма е доста по голям от този на нормалните хора и те просто имат заложби за силови спортове.
Аз сам на 22 год. и тренирам около 2 години с ПРОФЕСИОНАЛЕН инструктор постоянно сменям трнировките както и режима на хранене,
разполагам със сравнително добър бюджет и мога да си позволявам нужните ми аминокиселини , протеини и т.н.,Но от 4-6 месеца сам в застой. Не мърдам нито като сила нито като маса а мазнини по тялото си нямам. И може би тук идва онзи момент,в който на организма му трябва малко странична помощ.
Не ме разбирайте погрешно аз също смятам че е грешна стратегия да се зоби няколко пъти в годината.
Да имаш нужда от допълнителна помощ! Защо не увеличиш приема на мазнини? Така, че да качиш 4-5кг мазнинки? Заедно с това не забравяй за Омега-3 мастни киселини за да балансираш нивото на холестерола! Сигурен съм, че само с преминаването към таква диета, която може да се възприема като НВД, но с калориен излишък разбира се :)
Има много други начини за да твърдиш, че САМО след 2 години ти си достъгнал своя генетичен максимум!
Виж сега: то и на опаковките от цигари пише “Тютюнопушенето убива”, но половин България пуши....
Въпроса при стероидите, е че поне те помагат в известен смисъл! За професионалните атлети те са неизменима част от подготовката, докато за обикновено трениращите според мен си е излишен каприз! Можеш да се премине застоя и без “забранени медикаменти” естествено, нещо трябва да се промени в трен. хранене и т.н.! Казвал съм го и друг път - бих взимал ако се състезавам, иначе няма смисъл! Всичко става с много четене, трениране, възстнановяване, хранене! Луд монах: Доколкото треньорите - тренирал съм няколко пъти с треньори! Предложиха ми да ме назобят на 2тата тренировка, естествено те ще ти намерят всичко и т.н.! НЕ ГИ СЛУШАЙ! Някой който няма изгода да ти е предлагал да те назоби? Някое лапе от залата може ама иначе всеки ще ти каже че няма смисъл! Въпроса е в приоритетите - решаваш какво искаш да постигнеш и средствата, които използваш!!!
Твърдо заставам зад тезата да не се взимат наркотаци, да не се пушат цигари, да не се злоупотребява с алкохол, но не и зад такива плоски изцепки като “анаболите убиват”!
Като не искаш да взимаш стероиди - никой не те кара! И мен не ме кара - имам си глава на раменете и решавам какво, кога, как и защо да правя!
Наистина е нужно да има хора като вас, които да осведомяват потенциалните “зобачи” за последствията от употреба на стероиди, но лошото е, че повечето говорите пълни глупости и не сте наясно даже срещу какво пропагандирате!
01.05.05
23:56
[quote author=“propellerheads STAINED”]Анаболите ви УБИВАТ!!! Късно ще осъзнаете грешката си.
И ако все пак решите да вземате. Консултирайте се с някой дето разбира от това. И се уверете, че можете да постигате идеална хипертрофия!
Абе кои анаболи убиват?
Особенно тези дето са естери на Тестостерона!?
Я вземи да се кастрираш и да си снимаш ташаците за да видим колко не убит ще бъдеш!
02.05.05
11:12
Ами и аз мисля, че човек с хубава диета и добри тренировки може да постигне същите резултати като някой който приема анаболи. Разбира се доста по- бавно. Забранените медикаменти са за тези, които вече са достигнали натуралния си максимум(или поне имат дълъг стаж в Бб). Все пак мисля, че в днешно време много станаха лапетата които започнаха да взимат анаболи, без да имат нужната подготовка и познания и без да се замислят за последиците. Аз лично никога няма да вземам!
02.05.05
11:30
Луд Монах, е щом си наммерил цаката - действай. Аз не съм и търсил лекари, които да се занимават с тази простотия, ако търся, ще намеря и повече от един, мерси все пак за информацията, а също благодаря, че не си писал телефоните му тук. Както вече казах:
Щастлив ще си, ако твоят е истински специалист, но се съмнявам, защото в Бг. няма развит такъв бранш.
Как си представям такъв лекар? Ами занимава се със спортисти, обаче не и с изследователска дейност, знае какво как и кога се бие, как се расте от него, обаче не много добре и какво се прави, ако стане нещо... Стандартни схеми - протектори, мротектори, а стане ли ти нещо - ще те прати някой друг да те спасява... Такива лекари бол. Обикновено лекарите се ориентират към нелегален или полулегален бранш, когато................
Кой е професионалният ти инструктор? И какво е туй чудо - професионален инструктор? Инструктор в бг се става с един едномесечен курс във ВИФ, за това ли си говорим? Други образователно - квалификационни степени няма?
Мога да се съглася за един инструктор, че е професионален, ако от ръцете му са излезли някои величия...
Я вземи да се кастрираш и да си снимаш ташаците за да видим колко не убит ще бъдеш!
Точно там е проблемът. Кро.
Викат го хомеостаза.
Демек - равновесие в организма. Хормонално и всякакво друго.
Нито нагоре е от полза за здравето.
Нито надолу.
Нито без ташаци, нито с два чифта ташаци. Ако ме разбираш какво ти говоря.
02.05.05
14:42
Точно там е проблемът. Кро.
Викат го хомеостаза.
Демек - равновесие в организма. Хормонално и всякакво друго.
Нито нагоре е от полза за здравето.
Нито надолу.
Нито без ташаци, нито с два чифта ташаци. Ако ме разбираш какво ти говоря.
Е точно тука се изложи!
Значи всяко едно равновесие не е стационарно състояние на една система.
Освновно свойсто на отворените системи е да влизат в разновесия, но това не значи че развновесието е едно:
Елементари: колкото повече захар има от едната страна на мембраната то толкова повече захар преминава!
Същото е и с тестостерона:
Колкото повече тестостерон има толкова повече рецепторите се запушват. И равновесието се изтегля!
Ето защо анаболи се взимат не постоянно а на цикли: определено време и после се спират - докато равновесието не се еизместило!
Но няма какво да говорим наистина!
като кастратите живеят без ташачи така и тези които взимат ТС живеят с 2 чифта ивестно време!
:idea:
02.05.05
15:36
Въобще не съм се изложил; друг е въпроса, че с половин картинка от учебника информация се опитваш да извъртиш нещата.
Да, така е. Равновесието може да се измени. Например промяната в тестостерона да повлияе инсулина, кортикостероидите. Които да се установят на нови равнища.
Новото равновесие е пак равновесие, т.е. устойчива система. Защото хормоните зависят един от друг и при промяна се стараят да се “нагодят”.
Но на това ново равновесие нищо не му пречи скоро да стане застрашаващо живота.
ТОчно това имам предвид под че нито нагоре, нито надолу е полено за здравето. Т.е. нито равновесието на по - високи нива, нито на по - ниски от нормалните за организма.
А с вкарване изкуствено на хормони отвън е напълно възможно трайно да нарушиш равновесието.
И... кой се излага сега?
Ако не вярваш, пробвай. Ще ти кажа как.
ПП. Без да говорим за доста исоката вероятност просто да повредиш засегната жлеза, предизвиквайки хипер - и хипофункция.
ППП. Да се кастрира - никой не е тръгнал, но виж - стероидите много народ в този форум ги смятат за безвредни. Аз виждам обаче аналогията; описах я с ташаците; а ти?
Ха, анаболи, хаха стеройди. :D
Те са за слабаците.
Аз обичам живота, за това не употребявам, за вас не знам. :)
[quote author=“tpd”]Ха, анаболи, хаха стеройди. :D
Те са за слабаците.
Аз обичам живота, за това не употребявам, за вас не знам. :)
И аз така мисля :D
само депресанти и слабаци искат да минат по по-прекия път.
то е като в трафика,по пътищата-идиоти колкото искаш,тъй и в залата :twisted: :twisted: :twisted:
02.05.05
20:14
Подкрепям идеята, че анаболите са или за големите професионалисти или за слабите. Уважавам и вас, хора, които взимате. Просто искам добре да се замислите преди да го правите.Поздрави за всички!!!
Дзвера е прав, но всичко е въпрос на уцеляване. И сами усещате, че организма когато е в състояние на стрес изменя хормоналното равновесие и катаболизира здраво. За съжаление нямаме перфектната среда и сме заобиколени от стрес. Много болести и трудно съществуване съчетано с объркани представи за света на индивида- т.е. глупст (липса на информация) са стреса, който кара организма да еволюира и да променя балансите.
по-здрави
02.05.05
21:48
Емо, той стресът е хубаво нещо, но:
1. На стресът се гледа като на заболяване, особено ако променя хормоналния баланс.
2. Въздействието с хапчета е отвъд стреса; то е изкуствено предизвикан стрес. Представи си какво ще стане, ако човек освен че е на хапчета, изпадне и във външна стресова ситуация? Бих казал - непредвидим за здравето резултат. при това едва ли в смисъл че ще стане неуязвим за болести, а точно обратното....
02.05.05
21:58
[quote author=“D3BEP”]ППП. Да се кастрира - никой не е тръгнал, но виж - стероидите много народ в този форум ги смятат за безвредни. Аз виждам обаче аналогията; описах я с ташаците; а ти?
ДА ама да се каже:
Анаболите ви УБИВАТ! е малко силно!
Стигаме до едно състояние: защо пресичаме улицата, като колите може да ни УБИЯТ, защо вървим избощо, защо ... не си стоим в леглото по цял ден като за петък 13!?
Естесвено е че и КОЛИТЕ УБИВАТ, ако решиш да минеш на червено...
Я се замислете, вие, които сте здрави прави и корави и имате сила да правите много неща, които иската, можете да тренирате яко и да живеете мощно. Дет се вика- много носим, на бой, на пиене, морето е до колене, нали така?! Я се замислете за хората за които АНАБОЛА е едиснствения изход да се поддържат живи! Защото има такива, приемат го строго като лекарство, без което може и да си отидат.
Какво да кажат тези хора, а? Мислите ли, че те си мислят за ръка 45см и голям гръб... :?
И след като хубаво се замислите, помислете да вемате или не.
[quote author=“D3BEP”]Емо, той стресът е хубаво нещо, но:
1. На стресът се гледа като на заболяване, особено ако променя хормоналния баланс.
2. Въздействието с хапчета е отвъд стреса; то е изкуствено предизвикан стрес. Представи си какво ще стане, ако човек освен че е на хапчета, изпадне и във външна стресова ситуация? Бих казал - непредвидим за здравето резултат. при това едва ли в смисъл че ще стане неуязвим за болести, а точно обратното....
Ами аз написах за равновесието. И напълно си прав при стресова ситоация организма ще реагира много по-силно, защото нивата на хормоните са по-високи, което може да е много упасно. Ще ударят тия високи нива в сърдечната система, вътрешните органи и белите дробове и т.н.
по-здрави
[quote author=”®off™”]Ами и аз мисля, че човек с хубава диета и добри тренировки може да постигне същите резултати като някой който приема анаболи.
Продължавай да си го мислиш и може и да си повярваш някой ден :D !
Абе я да не си гооврим глупости! Какво толкова драматизирате? Все пак си е въпрос на личен избор ! Доста наивно е да се мисли, че с добра храна и суплементи може да се постигне ефеката от стероидите!Казвам го личен опит :wink:
04.05.05
21:06
РАдвам се, че се оформя дискусия с интересни мнения.
07.05.05
12:41
[quote author=“Pc_genius”][quote author=”®off™”]Ами и аз мисля, че човек с хубава диета и добри тренировки може да постигне същите резултати като някой който приема анаболи.
Продължавай да си го мислиш и може и да си повярваш някой ден :D !
Сега пак ми погледни мнението и ще видиш какво имах в предвид, вместо да се заяждаш. Има едно ниво до което се стига или със стероиди или с правилни диети и тренировки- натурален максимум. Който го е достигнал по нормалния начин смятам, че е достатъчно напреднал за да реши какво да прави след това. Или сигуно си прочел само първото изречение от поста ми.
[quote author=“kpo”]
ДА ама да се каже:
Анаболите ви УБИВАТ! е малко силно!
Стигаме до едно състояние: защо пресичаме улицата, като колите може да ни УБИЯТ, защо вървим избощо, защо ... не си стоим в леглото по цял ден като за петък 13!?
Естесвено е че и КОЛИТЕ УБИВАТ, ако решиш да минеш на червено...
Много неуместен пример. Докато при колата тя може да те блъсне или не и зависи дали ти си предпазлив, при стероидите въпросът е дали ще си разстроиш организма малко или много. Няма положение при което да няма последствия. Въпросът е те да се сведат до минимум, така че да нямат особено значение.
Аз пак казвам- уважавам и хората които вземат стероиди, но само онези които наистина са наясно какво правят и как да го направят.
добре като стероидите винаги нанасят няква щета дори и в малки дози,засто като културиститете и а и други ги пият в големи дози нисто им нямаи(например Арнолд които се е зобил от 14 годи6ен)
07.05.05
14:48
според мен стероидите са нужни тогава,както съм казвал преди,когато искаш да преминеш дадена граница -BREAK THE LIMITS!!!
Освен това е важно дали тези граници,които искаш да преминеш ще ти служат за нещо повече от личен егоцентризъм...в смилъл професионална насоченост!За спортистите е разбираемо...иначе как се издържа на 2 та дори и 3 разови тренировки!!!
не че аз съм такъв :roll: ама нали за това е форум да се даде мнение...просто вече от 6 год.съм по фитнес залите....доста пораснах от това което бях...ама ДОСТА!!!сега като се замисля даже съм над това което ми е било заложено,но с зоба е съвсем друга работата....един приятел както не тренираше,потренира като навърши 20 години 4-5месеца чисто и после ЗОБ манията и .....НАПРАВО ИЗБУХНА !!килограми,сила...абе като животно стана...изпревари тия дето са зобеха от 16 годишни със светлинни години! :lol:
Затова изчакайте докате преминете 20-21 години с тоя зоб ...струва си,освен това за да подейства максимално ви трябва солидна основа!
поне нея я изградете чисто!ПО-ЗДРАВИ
[quote author=“Judist”]добре като стероидите винаги нанасят няква щета дори и в малки дози,засто като културиститете и а и други ги пият в големи дози нисто им нямаи(например Арнолд които се е зобил от 14 годи6ен)
Искаш ли да ти намеря имената на поне 10 души след известните културисти, които са умрели млади или имат проблеми със здравето? А сред не толкова известните този списък ще е много по - дълъг.
Арнолд между другото ще е в този списък - преди няколко години му правиха операция на сърцето. Няма 100% информация, за да се твърди, че стероидите са виновни, но все пак примера ти с Арнолд не е точен.
Освен това, колко хора в България могат да си позволят качествена химия, протектори, медицински изследвания? Колко хора, от тези, които взимат стероиди се състезават?
Не може да купуваш най - евтините боклуци, да нямаш елементарна информация за стероидите, да зобиш от първия ден в залата или преди да си навършил поне 20 години и да очакваш да ти няма нищо. Може и да ти се размине, а може и да пострадаш!
То по същата логика, щом цигарите са вредни, защо толкова много хора пушат, пък нищо им няма?
Стероидите са полезно следство в професионалния спорт.
Само че не може някой, след като ходи две седмици в залата (не казвам тренира) и види, че не е станал копие на Рон Колман, да запоне да разпитва какво да пие!
Stoqn14/88 също е казал точно някои неща - трябва ти стабилна основа, преди да започнеш със стероидите. И то само ако имаш намерение да постигнеш нещо сериозно, примерно да се състезаваш.
За да направиш 32 см ръка за плажа не е необходимо да се зоби! ;) (не е смешно, спомням си и такъв случай във форума!)
Да не говорим, че много от хората, взимащи химия, нямат никакви сериозни резултати. То само с химия не се решават проблемите - ако ставаше толкова лесно, щеше да е пълно с копия на Рон Колман по залите. Аз поне не виждам такова нещо :)
14.05.05
09:49
Много неуместен пример. Докато при колата тя може да те блъсне или не и зависи дали ти си предпазлив, при стероидите въпросът е дали ще си разстроиш организма малко или много. Няма положение при което да няма последствия.
Извинявай ама примера е уместен!
Да не би да си чел някъде че бившите спротисти състезатели на ГДР взимайки предпазливо толкова много стероиди за да постигнат резултати по-добри от капиталистическите им сънародници в момента са УМРЕЛИ, ЛЕЖАТ БОЛНИ НА ЛЕГЛО ИЛИ са САКАТИ?
Да ме извиняваш ама миналата година гледах Катерина Вит в някакво шоу по RTL. тя сама си казваше как са и били ТЕСТОСТЕРОН!
И сега като я гледам не е тръгнала да пука.
А да си чувал някой български борец или щангист да е починал като стар от “употреба на бионабол по време на съзтезателната си кариера”
Не съм чул същото и за китайски или руски дискохвъргач, хвърляч на чукове и прочее...
Едиснвено мога да се съглася че ако изгълташ големи количества бионабол може да се отровиш и аналогията е 100% пълна с колите по улицата, защото ако не внимаваш и с двете неща те могат да те убият...
Има си примери на много спортисти с много лошо здраве. Даже има скрита информация от руснаци, американци и немци за опити по време на олимписките надпревари по времето на студената война и след нея със стероиди и други сякви допинги, като психотропни, отрови и сякви други боклуци. И смъртноста е била доста сериозна т.е. доста народ си е отишал.
по-здрави
14.05.05
12:57
Значи това си е въпрос изцяло на индивидуален избор. Ти не можеш да кажеш на някой какво да пие и какво не! Какво да яде и какво не! Всеки сам си решава. Според мен човек който е решил да се “зоби” със забранени медикаменти е по прочел доста по въпроса. :?
[quote author=“zulLl”] Според мен човек който е решил да се “зоби” със забранени медикаменти е по прочел доста по въпроса. :?
Да бе! Само виж темата на WhiteWolf - човека е на 14 години, не знае нищо за тренировките и храненето, не е почнал да тренира още и вече пита да бионабол! Мислиш ли, че е прочел достатъчно? Дори да е прочел, мислиш ли, че на 14 години, без никакъв стаж в залата, трябва да почне да взима, защото така е решил и това било индивидуален избор?