Трапец.

26.01.11
00:12

Здравейте!Правя нова тема, за да не тролвам старите.Имам въпроси как да тренирам трапец?Поразрових се малко и открих някои упражнения.Не зная как точно се наричат, но едното от тях е с щанга, при което се прави конкретното движение, варианта е с дъмбел.Какво друго да добавя ? В колко серии да се вместя ? Как мога да намеря видео материял към упражненията, за да зауча правилна техника ?
Извинявам се ако е имало теми с подробни отговори, но съм малко заспал.Благодаря ви предварително!

DE

26.01.11
00:25

Мъртва тяга,гребане с щанга и раменно повдигане на дъмбели/щанга ;)

26.01.11
00:54

Мое лично мнение,не ме мразете,ама за мен много развития трапец стои грозно-скъсява врата и прави визуална илюзия за по тесни рамене...пак се извинявам за мнението и мога да го оправдая,с това,че съм жена и на мен не би ми стояло добре,но и при мъже прекаляването не ми е някък естетично...

казано от mayasy на 26.01.11, 00:54:

Мое лично мнение,не ме мразете,ама за мен много развития трапец стои грозно-скъсява врата и прави визуална илюзия за по тесни рамене...пак се извинявам за мнението и мога да го оправдая,с това,че съм жена и на мен не би ми стояло добре,но и при мъже прекаляването не ми е някък естетично...

За едно си права.. раменете наистина изглеждат по-малки :( иначе е адски красивият мускул <3

26.01.11
11:32

За мен лично повдигането на раменете с щанга от стоеж, работи добре.
В линка на Владимир Недков има детайлно описание, как трябва да се прави, но най важното е да държиш гърба и врата изправени и като повдигаш раменете не сгъвай ръцете в лактите.
Придърпването на скрипец пред гърди също товари долната част на трапеца

26.01.11
12:34

Гребане с щанга,Трапецовидно повдигане на рамене с лост. А що се отнася до самия мускул-страхотно е да имаш развит трапец.

26.01.11
13:37

Изобщо не е вярно това. Ако са ти широки раменете трапеца само ще дозавърши “картинката”. Вместо да се притеснявате да не тренирате трапеца поради тази глупава причина, наблегнете на рамена ;)

DE

26.01.11
13:38

Лично за мен е най-красивия взет заедно с раменете ;)

26.01.11
14:21

Like,Like

26.01.11
21:15

Благодаря за мненията, аз няма как да не го тренирам, защото при мен не е въобще развит, така че нямам проблеми с големината.

26.01.11
21:21

големия трапец заедно със задното рамо е ебахти бруталния мускул...тренирайте го много е яко.

26.02.11
18:35

Най Красивия ама като напраскаш трапеца иа ако имаш проблем с тесни рамене и ще изглеждат още по тесни ,а за проблеми ти с упражненията :
“trapecius work out” ю тубето и си готов :)

амии мъртва тяга прави гоУем трапец... не съм чел всички постове ама обратния пек-дек също върши работа като цяло повдигането на рамене въздейства върху най-горната част на трапеца... пек-дека върху средната а има едно упражнение за гръб - слагам му снимка ! то натоварва долната част.. разбира се трапеца е мускул чийто глави неможе да се изолират напълно !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1