26.01.11
19:23
Някой пробвал ли е интервално тичане и ако може да сподели нещо за него.
Ако може да разсясните по точно как се прави това бягане и как е най ефективно да се прави по колко време тичаш с високо темпо и по колко време се ходи?
26.01.11
22:08
Лично аз съм чувал,че е добре да се правят няколко серий,като една серия включва например една обиколка спринт,после 1 обиколка ходене или пък с крос,зависи от теб :).
казано от pavel_v на 26.01.11, 19:23:
Някой пробвал ли е интервално тичане и ако може да сподели нещо за него.
Ако може да разсясните по точно как се прави това бягане и как е най ефективно да се прави по колко време тичаш с високо темпо и по колко време се ходи?
Първо се погрижи да си добре загрял. Два пъти седмично. Започваш с леко кросче, правиш спринт 30 секунди, последван от крос 1:30 мин. после пак спринт и пак крос....... Общо около 10 серии. Може да се прави и на велоаргометър. Аз лично правех по 7 / 8 серии. Но не се препоръчва за определени хора. Има статии за повече инфо :)
27.01.11
06:21
Това за мен е най-доброто кардио. С такъв метод смъкнах около 5-6 килограма (като преди това бях спрял да смъквам след свалени 11!!!).
Освен всичко останало кръвното налягане се беше смъкнало доста и влезе в едни страхотно здравословни граници.
Запали се по интервалното тичане от тук:
http://www.cardiocoach.com/cardiocoach_workouts.php