30.04.05
05:09
Имате ли идея как да придам обем на квадрицепсите! При мен те слизат косо надолу, а не навън (което е и моето желание), т.е. не растат навън (т.е. настрани)! Може и да е моя грешка да питам такова нещо, сега виждам про културистите, какви обеми имат при краката, но може би е от стажа и многото трен.! Въпреки всичко Арни в една статия се оплака от същия проблем и го беше решил по някакъв начин, но нямам вече статията!!!
Тренировката за крака в момента:
Пълен клек: 4-5 серии по 10-12п
Лег преса: 3 серии по 10п
Бедрено разгъване (екстензия) с акцент върху капката на квадрицепса: 3 серии 10п
Прасец на машина: 3 серии (ще ги увелича) 15п или до отказ, но в тези граници
при всеки е строго индижедуално. промени си тренировката пробваи сас по малко повторения.(прсеца го правех по 20 повторения от 1 месц прави по 6 повторения и има голяма промяна) трябва да експерементираш братле
30.04.05
10:14
Специално за Арнолд , мисля че клякаше с щангата отпред , и аз съм го пробвал ( неудобно е ) и найстина усетих как всеки клек акцентира найстина много върху квадрицепсите . Иначе щом искаш външна част , прави с възможно най-големи разкрачи клек , преса и такива подобни в които сам си определяш ширината между краката .
Аз лично имам проблем по-скоро с вътрешната част и след като оправих разкрачите се подобриха доста нещата . Сега пак тренирам основно за външна с методиките които написах по-горе . Иначе аз ги тренирам по съвсем различен начин краката , но това е друга история :)
Клек с щанга отпред и повече машини за разгъване, там да ти жкарват кръв за Вастус Латералис и всички групи по крака! Заеби лег пресата и почни с клекове пред гърди щанга и повечко разгъвания, и напади с дъмбели или пак щанга! Упсех, ако не ме разбра ЛС
нещо не видях къде е задната част на бедрата
лег пресата можеш да я правиш,както клека с по-тесен разкрач,за акцент върху капката и външната част на бедрата.
намери някъде да правиш хак клекове.те имат алтернатива с щанга:
хващаш по-лека щанга все едно правиш мъртва тяга,ама щангата се опира на задните ти части(т.е. отзаде ти е)
правилото е да се опитваш тежеста да ти пада върху предната част на стъпалата,но това казват че може да е рисковано,тъй че просто намали малко тежестите и вдигай повече с предната част на стъпалата.
Успех! :)
[quote author=“xtasss”]нещо не видях къде е задната част на бедрата
При мъртвата тяга - така се натоварват, че не смея да ги тренирам два пъти седмично!
Вкарай си и бедрено сгъване и тяга с прави крака, в самата тренировка за крака! Нищо няма ти стане - ако се притесняваш за претренирането!
ЗАтова повечето хора не тренират крака - защото са най-яки и трудни за работа!
Успех
04.05.05
13:37
Отговорът ти е клек. Определено можеш да пробваш клек с щанга отпред.
Другият отговор, поне според мен е: много са ти повторенията. Редуцирай ги до 6-8 с голяма тежест... Краката определено искат тежко и растат от това като гъба. В момента аз тренирам така, че уж не трябва да растат... С по 1-2 повторения. Обаче пак растат...
Хакенът също помага; можеш да го добавиш, но внимавай да не претренираш!!!!
Бедреното сгъване можеш да вкараш, да - няма да пречи и да претренираш, двуглавият мускул се натоварва по - слабо.
За римската тяга имам особено мнение. Според мен тези, които я правят, или не тренират тежко или не клякат до долу. Защото при клек, хакен, лег преса, римска и нормална тяга определено слабото и ужасно претоварено звено ще бъде задника. А освен него - малко и кръста.
мъртвата тяга с прави крака,за задната част на бедрата,трябва да се изпълнява с много леки тежести и да се набляга на усещането
аз например ако правя обикновена мъртва тяга с 130кг,то за задната част правя мъртва тяга с прави крака с 30-35 кг,и след това имам добра мускулна треска в задната част.
а за акцент на бедрата може да се пробва и клакане с подложки под петите,с по-малки тежести
06.05.05
17:01
[quote author=“xtasss”]мъртвата тяга с прави крака,за задната част на бедрата,трябва да се изпълнява с много леки тежести и да се набляга на усещането
аз например ако правя обикновена мъртва тяга с 130кг,то за задната част правя мъртва тяга с прави крака с 30-35 кг,и след това имам добра мускулна треска в задната част.
а за акцент на бедрата може да се пробва и клакане с подложки под петите,с по-малки тежести
Направо няма нещо в поста ти, с което да съм съгласен. Съжалявам, но... Днес ходих да гледам последното контролно на трибойците. Наистина ли вярваш, че с подложки на краката се правят по - добри бедра? Евентуално прасци - можеи да се съглася, но бедра... Напротив, част от натоварването при подложката се пренася в прасеца.
Римската тяга е първо тяга и второ упражнение за бедрата. А бедрата са такова животнно, че растат повече с тежести и по - малко без.
07.05.05
11:09
Аз слагам подложки, но малки - иначе залитам назад! Това лошо ли е?
Аве не е най - лошото, но поне според мен е по - добре без тях.
Марто, не схващам смисълът на забележката ти?
по-принцип това е замисъла на подложките:за хора които губят равновесие като клякат,защото в долното положение им се отлепят петите от земята.
по времето около арнолд така са клякали,но после това е отхвърлено, поради недобрата стабилност.
а ти питаше за обем навън и сигурно в капката,е логиката я казах:
да се вдига повече с предната част на стъпалата-а подложките могат да допринесат точно за това.
и не давайтепример с трибойците,защото тяхните бедра са много грозни-най-развит им е мускула в средата на бедрото(забравих му наименованието,май правия бедрен ),който е най-силния,но и най-неестетическия
а това с отлепянето на петите може да се оправи с повече стречинг.
все пак поне отвреме на време е задължително да се прави стандартен клек с повече тежести.
а ДЗВЕР щом още не си усетил якото натоварване в двуглавия мускул с леки тежести при римската тяга,значи много си пропуснал,но не е късно да наваксаш