ЧЕСТ

27.01.11
20:21

Да ви питам нещо за гърдите...попринцип имам широк гръден кош и гърдите нещат да са надуват напред,а растът настрани.Получава се някакъв ефект все едно се разливат настрани.Пък иначе имам сила горе долу..с 30кг. дъмбели правя и на лежанката към 80 вдигам.Попринцип гърдите ги правя само с дъмбели,защото със щангата не ги усещам хич.Сега се чудя каква тренировка да измисля за да ми пораснат още.До сега тренирах така...
1.горен лег с дъмбели-4по8
2.горен флайс с дъмбели-4по8
3.обратен лег с дъмбели-4по8
Правех обратния лег,зощото долния край на гърдите беше накакъв крив...сега го оправих,но искам да си оставя долния лег- да ми подсича гърдите.Обаче искам да се надуя още в горната част.Сериите мисла че нетрябва да ги увеличавам,защото след всяка тренировка си имам един ден треска.И си мисля да вкарам 4то упражнения но да намаля сериите но по3.Да стане нещо такова...
1.равен лег с дъбели-3по8
2.горен лег с дъмбели-3по8
3.горен флайс-3по8
4.обратен лег с дъмбели 3по8

Имам една снимка в галерията където се виждат гърдите...ако някой има няква идея да пише..
Иначе стажа ми е една година тренировки и полвин година ядене до колкото има възможност.Почнах от 75кг ,35ръка.Сега съм 90 кг,42ръка...

Темата беше редактирана от PULLUP на 27.01.11 20:24.

27.01.11
21:24

Та гърдите са си добре, просто искат още трениране, за да придобият оптималната си форма.Иначе обратният лег, можеш да го замениш с кофички.

27.01.11
21:31

Искаш да се надуят в горната част - започни с горен лег 3х8-10, равен лег 3х8-10, кофички 3х10, горен флайс 3х10-15. Не ти трябва пуловер, защото нали имаш широк гръден кош. Но едно не толкова популярно упражнение крос-овер би трябвало да оправи нещата

27.01.11
21:54

ако добре съм разбрал въпроса ти ще ти свърши работа кросоувър и кофички :)

27.01.11
23:15

Защо кофички?Те нали са за долна част.Кофички не правя защото въобще не ги чувствам в гърдите..докато обратния лег имам чувството че е най-доброто упражнение за гърди...много се усеща.А такива упражнения като кросоувър и пек-дек на съм правил, мисля че флайса е много по-добър.Най-много искам да се надуя в областа около ключицата и предното рамо...

27.01.11
23:26

Щом искаш да се издуеш в предното рамо - тренирай рамото :)

27.01.11
23:28

Не самото предно рамо,ами там където свършва то и започва гърдата..

27.01.11
23:35

Много зависи дали си генетично предразположен да развиеш тази част на гърдите.Иначе упражненията са ти ги написали колегите,а и ти си ги знаеш.Наклонен лег с щанга / дъмбели,най-добре да се редуват /,флайс от наклон,кофички с тежест.

27.01.11
23:41

Упражненията са ми ясни,но въпроса ми по-скоро беше за тренировката като цяло как би изглеждала и дали 12 серии са достатъчни.

27.01.11
23:45

Напълно достатъчни са.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1